Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

4,5 εκ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, αλλά και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος επιδιώκει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με πρόταση, ύψους 4,5 εκ. ευρώ περίπου, που υπέβαλε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων - παραγωγή από Μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης ή με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε νοσοκομεία, η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου εκπόνησε μια συνολική πρόταση με έντεκα δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 4.449.904 ευρώ.

ΟΙ δράσεις αυτές είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για αναβάθμιση του αυτοματισμού ελέγχου και λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (BMS), η αντικατάσταση και προμήθεια αντλιών θέρμανσης- ψύξης- ζεστού νερού χρήσης με αντίστοιχες inverter, φωτιστικών-λαμπτήρων με αντίστοιχα τεχνολογίας led, θυρών εισόδου με αντίστοιχες ενεργειακού τύπου, θυρών εξόδου κινδύνου με αντίστοιχες ενεργειακού τύπου, η βελτίωση θερμομόνωσης σε δώματα του κτιρίου του Νοσοκομείου (προμήθεια και εγκατάσταση), η εγκατάσταση κλιματισμού (VRF ή VRV) στους δύο πάνω ορόφους κάθε πτέρυγας Κλινικών Ward I- Ward II- Ward III (προμήθεια και εγκατάσταση), η εγκατάσταση φωτοβολταïκού συστήματος (net metering) 500 KW (προμήθεια και εγκατάσταση), η προμήθεια και εγκατάσταση επτά χειρουργικών προβολέων με δορυφόρο και λαμπτήρες τεχνολογίας led, ενός τροχήλατου ακτινοσκοπικού μηχανήματος C- arm και μιας κλίνης ηλεκτρικής για εξετάσεις ERCP, τεσσάρων παρακλίνιων monitor και ενός κεντρικού σταθμού τεχνολογίας TFT, για σύνδεση με υπάρχον δίκτυο monitor της ΜΕΠΚ και ενός ακτινολογικού μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας (DEXA).

«Με την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, αναμένεται σημαντική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, καθώς και επίτευξη χαμηλών εκπομπών CO2. Παράλληλα, αξιοποιείται η παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε. με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ενώ η ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου θα αναβαθμιστεί στην Β’ ενεργειακή κατηγορία», σημειώνει η διοίκηση, που εκφράζει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας για τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε, προκειμένου να καταστεί εφικτή η σύνταξη και υποβολή της πρότασης.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...

14.11.18 | Να σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται

Τον κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους εισοδήματα, κυρίως από τη χορήγηση...

14.11.18 | Επιστρέφει στο Ζαγόρι ο Γ. Σουκουβέλος

«Επιστρέφει» στον δήμο Ζαγορίου ως υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος επί σειρά...

14.11.18 | «Αγκάθι» τα πνευματικά δικαιώματα

Υπερφορολόγηση, αντικαπνιστικός νόμος και πνευματικά δικαιώματα αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια»...

14.11.18 | Κάνει πρεμιέρα το ΕΣΠΑ 2021-2027

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας...

14.11.18 | Θα υπολειτουργήσει η Εφορία

Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα γίνονται οι συναλλαγές με τους πολίτες, αύριο Πέμπτη, στη Δ.Ο.Υ...

14.11.18 | Ξεκινά το έργο του τηλεελέγχου

Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Αρταίων και προέδρου της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη και της...

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...