Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Κυκλοφοριακή… ανασύνταξη

Την προσπάθεια να βάλει τάξη στην κυκλοφοριακή αταξία της πόλης συνεχίζει ο δήμος Ιωαννιτών, με την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων να προχωρά σε μία ακόμη δέσμη προτάσεων, που θα έρθουν προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από εισήγηση της αντιδημάρχου Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών θεμάτων Ελένης Βασιλείου, η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων αποφάσισε θετικά για τη δημιουργία νέων θέσεων φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, καθώς και για την κατάργηση θέσεων στάθμευσης (πιάτσες) φορτοταξί, με το δημοτικό συμβούλιο να καλείται να τις επικυρώσει.

Ο καθορισμός θέσεων φορτοεκφόρτωσης έχει ως βασικό στόχο να αποφορτιστούν οι δρόμοι της πόλης από παράνομες ολιγόλεπτες καθυστερήσεις, εξαιτίας ελιγμών, διπλοπαρκαρισμάτων κ.ά. για τις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης, μέτρο που ουσιαστικά έχει δοκιμαστεί γύρω από τους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου, χωρίς ωστόσο θεαματικά αποτελέσματα, κυρίως λόγω της έλλειψης συνεχούς αστυνόμευσης, που οδηγεί σε κατάληψη των θέσεων από Ι.Χ. αυτοκίνητα. Το τελευταίο διάστημα, πάντως, οι έλεγχοι έχουν ενταθεί και η κατάσταση εμφανίζεται σχετικά βελτιωμένη.

Οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης προτείνεται να χωροθετηθούν στη συμβολή της ΚΑ Φεβρουαρίου με την Αιακιδών (1η παρκίδα στο Τζαμί), στην ΚΑ Φεβρουαρίου 138 (υφιστάμενη), στη συμβολή της Κουντουριώτη με τη Ζάππα (υφιστάμενη), στην οδό Μπιζανίου (παλιά ΚΤΕΛ), στην οδό Χρήστου Κατσάρη (πριν τη συμβολή με την οδό Κύργιου), στη λεωφόρο Δωδώνης μετά τη συμβολή της με την οδό Πάλλη, στη Ναπ. Ζέρβα μετά τη συμβολή της με την οδό Καραολή Δημητρίου, στην Πυρσινέλλα, στην Ι. Σακελαρίου πριν τη συμβολή της με την οδό Δοσίου, στη Μεγ. Αλεξάνδρου (απέναντι από την οδό Γύρας), στη Φιλικής Εταιρείας με Λουκή Ακρίτα, στη Μητροπόλεως μετά τη συμβολή της με την οδό Καραπάνου, στη συμβολή των οδών Παπανδρέου με Νικολίδη, στη Χαριλάου Τρικούπη (στις συμβολές των οδών Περ. Ζυγομάλλη -Μιχ. Αγγέλου -Οπλ. Πουτέτση), στην 28ης Οκτωβρίου πριν και έπειτα της συμβολής με την οδό Μουλαιμίδου και πριν τη συμβολή με την οδό Βλαχλείδη), στη Μαρίκας Κοτοπούλη 64 στους Αμπελόκηπους και στη λεωφόρο Καραμανλή μεταξύ των οδών Νεοπτόλεμου και Σούτσου (στην πρώτη διαμορφωμένη παρκίδα), ενώ προβλέπεται η τροποποίηση των θέσεων μοτοποδηλάτων και φορτεκφόρτωσης, που χωροθετήθηκαν επί της πλατείας Πύρρου, μεταξύ των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και 28ης Οκτωβρίου, με τη μεταφορά της φορτοεκφόρτωσηςσης στη είσοδο της στοάς Ορφέα και των μοτοποδηλάτων στη συμβολή με την Μιχαήλ Αγγέλου, για εξυπηρέτηση τόσο παρακείμενου ξενοδοχείου όσο και των υπόλοιπων καταστημάτων του κέντρου.

Οι προβλεπόμενες θέσεις φορτοεκφόρτωσης θα σημανθούν με οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση και θα τοποθετηθούν πρόσθετες πληροφοριακές πινακίδες με το επιτρεπόμενο ωράριο στάθμευσης (Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00 - 11:00 και 17:30 - 19:30, Σάββατο 7:00 - 11:00), ενώ για τις ώρες εκτός ζωνών φορτοεκφόρτωσης θα διατίθενται ως θέσεις στάθμευσης των ΙΧ.

Επίσης, στο πλαίσιο της γενικότερης οργάνωσης των χώρων στάθμευσης της πόλης και προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία σε κεντρικά σημεία, αλλά και η αναβάθμιση ιστορικών περιοχών έντονης επισκεψιμότητας, προτείνεται η σύμπτυξη των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης (πιάτσες) των φορτοταξί, καθώς αρκετές από αυτές βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις εξυπηρετώντας την ίδια περιοχή.

Με την πρόταση καταργούνται οι πιάτσες φορτοταξί, με την απομάκρυνση των κουβουκλίων που υπάρχουν επί των πεζοδρομίων των οδών και της κατακόρυφης – οριζόντιας σήμανσης, στην οδό Κάτσαρη με Κύργιου, στην οδό Γαριβάλδη (περιοχή «Σκάλα»), στην οδό Παπανδρέου, στην οδό Φιλικής Εταιρείας (ουρητήρια) και στην οδό Αγ. Μαρίνας. Οι θέσεις που προτείνεται να διατηρηθούν, είναι αυτές στο Άλσος και τα Σεισμόπληκτα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Σύμμαχος για το Πάρκο Πολιτισμού

Μια πλήρη εικόνα για τις δράσεις και τους στόχους του δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την ανάδειξη...

16.10.18 | Μιας συνεργασίας… μύρια έπονται

Θρυαλλίδα εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση της...

16.10.18 | Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μ. Ελισάφ

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Μαΐου θα ανακοινώσει σήμερα ο...

16.10.18 | Ένταση, παρά τη χορήγηση 60.000 ευρώ

Με φωνές και εντάσεις ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου,...

16.10.18 | Ώρα για επίσημη παρουσίαση

Με επίσημο τελετουργικό στην αρχαία Δωδώνη το πρωί και παρουσίαση το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

16.10.18 | Νίκη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στο τοπικό...

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του...

16.10.18 | «Η μουσική στη σχολική ζωή»

Η 2η προσυνεδριακή ημερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

13.10.18 | Δημοπρατείται η ανακατασκευή

Στον «αέρα» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων βρίσκεται από σήμερα η διακήρυξη...