Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018
|

Βασικοί πυλώνες στην… πεπατημένη

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Ήπειρο ανέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πρέβεζα, όπου ολοκλήρωσε χθες το βράδυ την περιοδεία του στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε, κυρίως, σε τρεις βασικούς πυλώνες, στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ενώ αναφορές υπήρξαν επίσης και στο φυσικό αέριο και σε παρεμβάσεις για τις ορεινές περιοχές.

Οι αναφορές στο πρόγραμμα για την Ήπειρο ξεκίνησαν με επισημάνσεις για το πόσο σημαντικός είναι για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να χαρακτηρίζει «κλειδί» την καινοτομία, την ποιότητα και την ταύτιση των προϊόντων με τον τόπο παραγωγής τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας διακριτής, ξεχωριστής «ετικέτας», που θα ενσωματώνει, όχι απλά το προϊόν το ίδιο, αλλά την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, δείχνοντας να συμμερίζεται απόλυτα τις προτεραιότητες, που έχει θέσει και η περιφέρεια Ηπείρου.

Ειδική αναφορά έκανε στην κτηνοτροφία, τονίζοντας πως πρώτο μέλημα πρέπει ναείναι η προστασία της φέτας. «Να ξέρουν τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος ότι ξέρουμε ποιοι είναι και ότι εμείς τιμούμε τον κόπο και το μόχθο του έλληνα κτηνοτρόφου, ο οποίος κρατάει ζωντανή την παράδοση αυτού του τόπου, κρατάει ζωντανά τα χωριά μας και θα παίρνει την τιμή του γάλακτος, που του αξίζει, για να παράγει φέτα πραγματική και όχι φέτα μαϊμού με γάλα εισαγόμενο», υπογράμμισε, ενώ δεσμεύτηκε και για απλοποίηση των αδειοδοτήσεων των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκλήρωση των υποδομών, θέτοντας ως προτεραιότητες την αναβάθμιση της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και τη σύνδεση της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού με την Αλβανία, όπως και τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό. «Οι οδικές συνδέσεις, νέα τουριστικά καταφύγια, μαρίνες, κίνητρα για ποιοτικό τουρισμό μπορούν να κάνουν τη θάλασσα, τα βουνά, αλλά και τα ποτάμια της Ηπείρου ξεχωριστούς προορισμούς, όλες τις εποχές του χρόνου. Υπάρχουν γωνιές της Ηπείρου, όπως τα Ζαγοροχώρια που το έχουν ήδη πετύχει. Και πολλές άλλες γωνιές της Ηπείρου που μπορούν να το πετύχουν. Και μπορούν να προσελκύσουν ποιοτικό τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, όχι απλά εξαρτημένο από τις παραλίες μας», σημείωσε.

Αναφορικά με τον τρίτο πυλώνα του προγράμματος, τον πολιτισμό, τόνισε πως τα αρχαία θέατρα, οι βυζαντινές Εκκλησίες και τα ιστορικά γεφύρια, από μόνα τους πρέπει να γίνουν κέντρα ιστορικού και θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και αυτόνομοι προορισμοί ερευνητών και μελετητών και σημεία επιστημονικών συνεδρίων.

Ιδιαίτερα σημαντική για την Ήπειρο χαρακτήρισε την πρόσβαση στο δίκτυο του φυσικού αερίου, ενώ, τέλος, στάθηκε στην προώθηση κριτηρίου «ορεινότητας», σε αντιστοιχία με τη «νησιωτικότητα», που ήδη αποτελεί ευρωπαϊκή πολιτική. « Είναι μια πρόσβαση, που ήδη την έχω θέσει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να οδηγήσει σε πρόσθετους πόρους -στοχευμένους ειδικά για την Ήπειρο», ανέφερε.

 

«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ»

Σύντομη ήταν η αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να προκύψουν ειδήσεις , με τον Κ. Μητσοτάκη να αναφέρει πως θα στηριχθούν άξιοι υποψήφιοι με γνώμονα την εμπειρία, τις γνώσεις, την όρεξη για δουλειά. «Με άλλα λόγια, θα είμαστε δίπλα στους καλύτερους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, με αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια να συνοδεύουν την επιβεβαίωση της στήριξης στο πρόσωπό του. «Ο Αλέκος Καχριμάνης θα έχει και πάλι τη στήριξη της Ν.Δ., γιατί είναι ένας άξιος περιφερειάρχης, που φέρνει αποτελέσματα για τον τόπο του. Γιατί εμένα δε μου αρέσουν τα φρου-φρου και τα αρώματα, μου αρέσει η ουσία. Ο Αλέκος έχει ουσία», είπε, χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα αποτελεσματικότητας και ικανότητας την προώθηση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, την παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης και το πρόγραμμα της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Σύμμαχος για το Πάρκο Πολιτισμού

Μια πλήρη εικόνα για τις δράσεις και τους στόχους του δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την ανάδειξη...

16.10.18 | Μιας συνεργασίας… μύρια έπονται

Θρυαλλίδα εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση της...

16.10.18 | Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μ. Ελισάφ

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Μαΐου θα ανακοινώσει σήμερα ο...

16.10.18 | Ένταση, παρά τη χορήγηση 60.000 ευρώ

Με φωνές και εντάσεις ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου,...

16.10.18 | Ώρα για επίσημη παρουσίαση

Με επίσημο τελετουργικό στην αρχαία Δωδώνη το πρωί και παρουσίαση το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

16.10.18 | Νίκη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στο τοπικό...

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του...

16.10.18 | «Η μουσική στη σχολική ζωή»

Η 2η προσυνεδριακή ημερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

13.10.18 | Δημοπρατείται η ανακατασκευή

Στον «αέρα» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων βρίσκεται από σήμερα η διακήρυξη...