Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018
|

Ένα αίτημα με προϊστορία

Το ξεχασμένο θέμα του κόμβου της Εγνατίας Οδού στον Δρίσκο επιχειρεί να επαναφέρει στην επικαιρότητα ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, τονίζοντας πως η κατασκευή του είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

Στη δημόσια παρέμβασή του με τίτλο «Ώρα πολιτικής ευθύνης για τον κόμβο του Δρίσκου», που προφανώς έχει και πολιτική χροιά, καθώς είναι γνωστό το ενδιαφέρον του να είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Κολόκας επιχειρηματολογεί για την αναγκαιότητα του κόμβου, κυρίως ως προς την απομονωμένη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου, όπου βρίσκεται η δημοτική ενότητα Περάματος, της οποίας την ευθύνη έχει ως αντιδήμαρχος. Βέβαια, όπως επισημαίνει, η σημασία του κόμβου δεν εξαντλείται στο Πέραμα, καθώς θα εξυπηρετήσει τα Ζαγοροχώρια, τους δήμους Πωγωνίου και Κόνιτσας, ενώ θα διευκολύνει την πρόσβαση προς τη γείτονα Αλβανία, το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», το αναβαθμισμένο πλέον αεροδρόμιο και τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

«Παρότι αρχικά η κατασκευή του κόμβου είχε προβλεφθεί, δυστυχώς στην πορεία υποβαθμίστηκε η αναγκαιότητα της κατασκευής του και έμεινε μόνο στα σχέδια επί "χάρτου", γεγονός που, εκτός των άλλων, δε συνάδει ούτε με τις επιταγές του προγράμματος "Τουριστική Εγνατία", ενός προγράμματος το οποίο είχε εκπονηθεί με φιλόδοξες προοπτικές από τις τότε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Έτσι, έχουμε το θλιβερό αποτέλεσμα, μια πόλη άνω των 120.000 κατοίκων να διαθέτει αποκλειστικά και μόνο έναν κόμβο σύνδεσης με την Εγνατία οδό, αυτόν της Πεδινής, που δυστυχώς υστερεί σε σχεδιασμό, λειτουργικότητα και ασφάλεια όπως όλοι γνωρίζουμε, και έναν ημικόμβο, αυτόν της θέσης "Κουτσελιό" σε ελάχιστη απόσταση από τον πρώτο κύριο κόμβο. Οι επιπτώσεις αυτής της "παράλειψης" -θα λέγαμε- είναι πλέον όχι μόνο ορατές, αλλά καθοριστικές τόσο για την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, όσο και για την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης, του τομέα που η Ήπειρος επενδύει ανελλιπώς προσδοκώντας ένα καλύτερο "αύριο"», σημειώνει ο αντιδήμαρχος και επισημαίνει την αναγκαιότητα να διορθωθούν άμεσα τα κακώς κείμενα στην περιοχή.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, πρόκειται για παρέμβαση μικρής δαπάνης, η οποία ελαχιστοποιείται, αν αντισταθμιστεί με τα οφέλη που θα αποκομίσει ο τόπος, με την εξάλειψη κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η απουσία του, με την άρση από την απομόνωση ολόκληρων πόλεων και δήμων.

«Επανέρχομαι σήμερα εκ νέου, καθότι για το ίδιο θέμα έχω εισηγηθεί από τον Νοέμβριο του 2017, με την ελπίδα ότι θα γίνει επιτέλους κατανοητό από όλους πως δεν είναι οικονομικής φύσεως η άμεση λύση του προβλήματος, αλλά επαφίεται αποκλειστικά στην πολιτική βούληση, που πρέπει να δείξουν και να αποδείξουν οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού κράτους», καταλήγει ο Παντελής Κολόκας.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...

14.11.18 | Να σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται

Τον κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους εισοδήματα, κυρίως από τη χορήγηση...

14.11.18 | Επιστρέφει στο Ζαγόρι ο Γ. Σουκουβέλος

«Επιστρέφει» στον δήμο Ζαγορίου ως υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος επί σειρά...

14.11.18 | «Αγκάθι» τα πνευματικά δικαιώματα

Υπερφορολόγηση, αντικαπνιστικός νόμος και πνευματικά δικαιώματα αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια»...

14.11.18 | Κάνει πρεμιέρα το ΕΣΠΑ 2021-2027

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας...

14.11.18 | Θα υπολειτουργήσει η Εφορία

Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα γίνονται οι συναλλαγές με τους πολίτες, αύριο Πέμπτη, στη Δ.Ο.Υ...

14.11.18 | Ξεκινά το έργο του τηλεελέγχου

Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Αρταίων και προέδρου της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη και της...

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...