Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
|

«Κενά αέρος» στην πτήση Ιωάννινα-Λάρνακα

Στάση αναμονής τηρείται στα Γιάννενα μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στις πτήσεις Ιωάννινα-Λάρνακα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων 24ωρών, θα σταματήσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Η εταιρεία TUS, που ξεκίνησε από την περυσινή χρονιά την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο είχε εντάξει πτήσεις και στο χειμερινό πρόγραμμά της, αλλά για όσους επιθυμούν προσπαθούν να κάνουν κράτηση θέσης, αυτό δεν είναι εφικτό.

Όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, όπως και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, που ρωτήθηκε για το θέμα, σημειώνουν ότι οι πτήσεις ανάμεσα στα Γιάννενα και τη Λάρνακα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα πληρότητας. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρία έχει κάθε ευχέρεια να αναπροσαρμόσει το πτητικό της πρόγραμμα, εντάσσοντας ή αποκλείοντας προορισμούς, εφόσον κρίνει.

Μέχρι στιγμής, η αεροπορική εταιρία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την διακοπή των δρομολογίων και αν αυτή θα είναι μόνιμη ή προσωρινή, ούτε έχει ενημερώσει σχετικά τους τοπικούς φορείς με τους οποίους συνεργάζεται όλο αυτό το διάστημα.

Φαίνεται όμως πως το πρόβλημα που αντιμετώπισε στα τέλη Αυγούστου με την ακινητοποίηση ενός από τα αεροσκάφη της, πιθανότατα να ενίσχυσε άλλα ή να ήταν μέρος μεγαλύτερων προβλημάτων που την απασχολούν ως μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε έναν εξαιρετικά δύσκολο τομέα.

Οι τοπικοί φορείς πάντως αναμένουν την επίσημη απάντηση και το σχέδιο της εταιρίας για το επόμενο διάστημα, με δεδομένο πως υπήρχε σχεδιασμός όχι μόνο για τη σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο, αλλά και για σύνδεση με την Γερμανία.

«Επικοινωνήσαμε με την εταιρία και αναμένουμε επίσημη τοποθέτησή της. Σε περιπτώσεις που αφορούν εταιρίες, αυτές έχουν το μαχαίρι, αυτές και το καρπούζι», σημείωσε ο κ. Γκόλα, προσθέτοντας πως οι πληροφορίες είναι σημαντικές και λαμβάνονται υπόψη, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

«Μέχρι να τα δούμε τι θα γίνει, είναι νωρίς να κάνουμε κάποια κρίση», σημείωσε ο κ. Γκόλας, που ρωτήθηκε και για τον αντίκτυπο που θα υπάρξει στην τουριστική αγορά των Ιωαννίνων εφόσον πράγματι η εταιρία «εγκαταλείψει» τον προορισμό.

«Η έναρξη των πτήσεων με την Κύπρο ήταν σημαντική γιατί αξιοποιήθηκε το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Το αεροδρόμιο “αναστήθηκε” και θα συνεχίσει να δυναμώνει, είτε με την TUS είτε με οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Ήδη γνωρίζετε το ενδιαφέρον που υπάρχει και ότι μια ακόμη εταιρία ξεκινά πτήσεις εσωτερικού, την πτήση Ιωαννίνων Αθήνα-Ιωαννίνα, με χαμηλά εισιτήρια», σημείωσε ο κ. Γκόλας, επαναλαμβάνοντας πως η συνεργασία της εταιρίας με τους τοπικούς φορείς υπήρξε άριστη.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Σύμμαχος για το Πάρκο Πολιτισμού

Μια πλήρη εικόνα για τις δράσεις και τους στόχους του δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την ανάδειξη...

16.10.18 | Μιας συνεργασίας… μύρια έπονται

Θρυαλλίδα εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση της...

16.10.18 | Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μ. Ελισάφ

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Μαΐου θα ανακοινώσει σήμερα ο...

16.10.18 | Ένταση, παρά τη χορήγηση 60.000 ευρώ

Με φωνές και εντάσεις ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου,...

16.10.18 | Ώρα για επίσημη παρουσίαση

Με επίσημο τελετουργικό στην αρχαία Δωδώνη το πρωί και παρουσίαση το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

16.10.18 | Νίκη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στο τοπικό...

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του...

16.10.18 | «Η μουσική στη σχολική ζωή»

Η 2η προσυνεδριακή ημερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

13.10.18 | Δημοπρατείται η ανακατασκευή

Στον «αέρα» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων βρίσκεται από σήμερα η διακήρυξη...