Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Στήριξη στους… τολμηρούς για το φυσικό αέριο

Την αναμενόμενη θέση υπέρ της διεκδίκησης του φυσικού αερίου για την περιοχή παίρνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όμως, με την επιστολή του προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων, παίρνει θέση και στην υποβόσκουσα αντιπαράθεση για το θέμα ανάμεσα στον τελευταίο και τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Μετά την ενημέρωση του δημάρχου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α.), που παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον και μάλιστα υπό προϋποθέσεις, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης εκφράζει τη διαθεσιμότητά του για την κοινή διεκδίκηση ενός έργου υποδομής, που θα προσφέρει φθηνή ενέργεια αφενός στα νοικοκυριά των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, αφετέρου θα συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

«Το έργο της επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου στην Ήπειρο και στον νομό Ιωαννίνων θεωρείται από εμένα προσωπικά αλλά και από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, ως εκ των ων ουκ άνευ παράγοντας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων-μελών μας, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής τους, και ως εκ τούτου, είναι ένα έργο υποδομής, το οποίο υποστηρίζουμε ολόθερμα και ζητάμε από τη σημερινή, το ζητούσαμε από την προηγούμενη και θα συνεχίσουμε να ζητάμε και από την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, να το δρομολογήσει», σημειώνει ο πρόεδρος για το θέμα και επισημαίνει ότι, μετά τις τελευταίες πληροφορίες, απαιτείται η συγκρότηση ενός «μετώπου», που θα διεκδικήσει δυναμικά και με αξιώσεις το έργο.

Η επιστολή, που κοινοποιείται και στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, συνεχίζει με μια φράση, που θα μπορούσε να θεωρηθεί μομφή εναντίον του. «Στεκόμαστε δίπλα σας ή ένα βήμα πίσω, εφόσον προτίθεστε να αναλάβετε εσείς την πρωτοβουλία του συντονισμού των φορέων της Ηπείρου, ελλείψει άλλου «τολμηρού» ενδιαφερόμενου. Οι καιροί ου μενετοί και για να ακριβολογώ, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε καθυστερήσει τραγικά!», αναφέρει.

Με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι ανάλογη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί και για τη διεκδίκηση ενός άλλου σημαντικού έργου υποδομής για την Ήπειρο και τον νομό Ιωαννίνων, τη σιδηροδρομική σύνδεση προς βορρά και ανατολή. «Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί το συγκεκριμένο έργο ως πρώτης προτεραιότητας αλλά η πολιτεία, όπως καταδεικνύουν δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση», καταλήγει η επιστολή.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Σύμμαχος για το Πάρκο Πολιτισμού

Μια πλήρη εικόνα για τις δράσεις και τους στόχους του δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την ανάδειξη...

16.10.18 | Μιας συνεργασίας… μύρια έπονται

Θρυαλλίδα εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση της...

16.10.18 | Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μ. Ελισάφ

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Μαΐου θα ανακοινώσει σήμερα ο...

16.10.18 | Ένταση, παρά τη χορήγηση 60.000 ευρώ

Με φωνές και εντάσεις ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου,...

16.10.18 | Ώρα για επίσημη παρουσίαση

Με επίσημο τελετουργικό στην αρχαία Δωδώνη το πρωί και παρουσίαση το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

16.10.18 | Νίκη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στο τοπικό...

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του...

16.10.18 | «Η μουσική στη σχολική ζωή»

Η 2η προσυνεδριακή ημερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

13.10.18 | Δημοπρατείται η ανακατασκευή

Στον «αέρα» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων βρίσκεται από σήμερα η διακήρυξη...