Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Πολύπλευρες δράσεις για την οδική ασφάλεια

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει ένα τροχαίο ατύχημα είχαν μικροί και μεγάλοι, που συμμετείχαν σε δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία και στα παλιά σφαγεία.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Τροχαία Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων- ΛΕ.Μ.Ι, τη ΜΟΤ.Ο.Ε, το Ινστιτούτο Μοτοθέσις και τον Πανελλήνιο Σύλλογο SOS-Τροχαία εγκλήματα με αφορμή την «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς θανάτους από τον δρόμο».

Στην κεντρική πλατεία προβλήθηκαν σε video wall θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπού υλικού, δίνοντας βάση κυρίως στην ενημέρωση μικρών παιδιών για τη χρήση των εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, δίκυκλων οχημάτων και του εξοπλισμού ασφαλείας, ενώ στα παλιά σφαγεία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «SaveLIVES».

Το «Save LIVES – μια δέσμη μέτρων για την Οδική Ασφάλεια» εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2017. Ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» προσέφερε το κείμενο μεταφρασμένο στα ελληνικά.

«Η αλήθεια μπορεί πολλές φορές να είναι δυσάρεστη, μόνο όμως αν την αποδεχτούμε, μπορούμε να πράξουμε ανάλογα για να διορθώσουμε και να αλλάξουμε καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει και στο θέμα της μετακίνησης στην πόλη μας. Ως δημοτική αρχή είμαστε υπέρμαχοι της βιώσιμης κινητικότητας, γνωρίζουμε όμως ότι για να γίνει αυτό πράξη, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Βασιζόμαστε στην επιστημονική γνώση και θεωρούμε ότι μέσω αυτής θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που αναζητούμε. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονούμε. Μέσα απ’ αυτό θα αναζητήσουμε τους τρόπους για να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική και τις μετακινήσεις μας πιο βιώσιμες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι δράσεις, όπως αυτές που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνουν το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας, αποδίδοντας τα εύσημα στην αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου, που έχει τη ευθύνη των εκδηλώσεων, για τις ποικίλες δράσεις που έχει εντάξει στο φετινό πρόγραμμα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Σύμμαχος για το Πάρκο Πολιτισμού

Μια πλήρη εικόνα για τις δράσεις και τους στόχους του δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την ανάδειξη...

16.10.18 | Μιας συνεργασίας… μύρια έπονται

Θρυαλλίδα εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση της...

16.10.18 | Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μ. Ελισάφ

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Μαΐου θα ανακοινώσει σήμερα ο...

16.10.18 | Ένταση, παρά τη χορήγηση 60.000 ευρώ

Με φωνές και εντάσεις ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου,...

16.10.18 | Ώρα για επίσημη παρουσίαση

Με επίσημο τελετουργικό στην αρχαία Δωδώνη το πρωί και παρουσίαση το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

16.10.18 | Νίκη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στο τοπικό...

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του...

16.10.18 | «Η μουσική στη σχολική ζωή»

Η 2η προσυνεδριακή ημερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

13.10.18 | Δημοπρατείται η ανακατασκευή

Στον «αέρα» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων βρίσκεται από σήμερα η διακήρυξη...