Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018
|

Ρόλο ρυθμιστή θέλει το ΚΙΝ.ΑΛ

Την πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να αξιοποιήσει το Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εθνικών εκλογών, εκτιμώντας ότι αυτές δεν αργούν, μια εκτίμηση η οποία ενισχύεται λόγω της συμφωνίας με τα Σκόπια και τη στάση του κυβερνητικού εταίρου.

Μετά από μια μακριά περίοδο «εσωτερικότητας», με προσθήκες και αποχωρήσεις στους κόλπους του, το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ανεβάζοντας τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες.

Για τον λόγο αυτό, φαίνεται πως η στρατηγική του, πέρα από την επαφή με τους πολίτες, περιλαμβάνει σύγκρουση και με το κυβερνών κόμμα, χαρακτηρίζοντας την κυβερνητική συμμαχία «επικίνδυνη», αλλά και με τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία αποδίδουν συντηρητισμό και άκρατο νεοφιλελευθερισμό.

«Ζητάμε να ενισχυθεί σημαντικά το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να είναι ρυθμιστής της επόμενης ημέρας, σε τέτοιο βαθμό που, στην τρίτη διερευνητική εντολή, να επιβάλει τη βούλησή του», σημείωσε ο βουλευτής Αχαΐας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που βρέθηκε στα Γιάννενα στο πλαίσιο περιοδείας με την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Ζητάμε εκλογές και την εκλογική απομόνωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά ή την κεντροαριστερά, δεν έχει κανένα στήριγμα που να αναφέρεται στις αρχές αυτές, παρά μόνο συμμαχίες με την καραμανλική δεξιά. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να ενισχύσει το ΚΙΝ.ΑΛ., γιατί η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι παλινόρθωση για τη Ν.Δ. Δε δεχόμαστε η ήττα του ενός να αποτελέσει άνοδο των συντηρητικών δυνάμεων στη χώρα, γιατί η ΝΔ δεν μπορεί να απαντήσει στην ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλές περιβάλλον», σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ, η βάση του οποίου βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική για το παρελθόν και είναι η παράταξη, που κάθε φορά έβαλε το πατριωτικό καθήκον πάνω από το κομματικό και αυτό το πλήρωσε. «Ζητάμε από τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΙΝ.ΑΛ για να επιβάλλει την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε η τοποθέτηση της κ. Γιαννακοπούλου, που επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα για την υπογραφή τέταρτου μνημονίου και τόνισε ότι το σχέδιο του ΚΙΝ.ΑΛ σημαίνει αλλαγή της «πολιτικής της διπλής συντήρησης», από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Όσα πράττει ο κ. Τσίπρας, τα εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης. Αλλαγή σημαίνει ήττα στο αριστεροδεξιό μόρφωμα, χωρίς κανένα ιδεολογικό προσανατολισμό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει σκληρή αυτοκριτική, πληρώσαμε για τα λάθη του παρελθόντος. Δεν είδαμε το ίδιο από τη Νέα Δημοκρατία για την περίοδο 2004-2009. Υπάρχει αφωνία από όλους για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή», τόνισε.

Με στόχο την ενδυνάμωση της προοδευτικής παράταξης, το κόμμα βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, αποτιμώντας θετικά το μεγάλο ενδιαφέρον για θέσεις υποψηφίων στα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές. «Τα κλειδιά των εκλογών κρατά ο Αλέξης Τσίπρας και όποτε και αν αποφασίσει να γίνουν, θα τις χάσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής καλωσόρισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Άλκης Λάνταβος, ο οποίος αναφέρθηκε στην «νέα τροχιά» που μπήκε το κόμμα και σε τοπικό επίπεδο, με τη λειτουργία των νέων του γραφείων. Ακολούθησαν επισκέψεις στον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγροτών», τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ιωαννίνων και την αστική με κερδοσκοπική εταιρία «Μέριμνα».

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...