Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018
|

Μαλλιά-κουβάρια για μία μετάθεση

Διπλή απάντηση, τόσο από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όσο και από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκάλεσε η καταγγελία της παράταξης του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για «ρουσφετολογική» μετάθεση του διευθυντή αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για επιλεκτική εξυπηρέτηση του γιατρού, κατά παράβαση κάθε ισοτιμίας και θεσμοθετημένης διαδικασίας, λόγω κουμπαριάς με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο, καταγγέλλοντας, μάλιστα, μεθόδευση, που αποδεικνύεται από την αλληλουχία των ημερομηνιών στα έγγραφα, που είναι αντίστροφη της κανονικής. Σύμφωνα με τα έγγραφα, που παρουσίασε το ΠΑΜΕ, η απόφαση της μετάθεσης υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας στις 17 Αυγούστου, με την 6η ΥΠΕ να συμφωνεί με τη μετάθεση με έγγραφο, που υπογράφεται μια μέρα νωρίτερα από την ημέρα κατάθεσης του αιτήματος της μετάθεσης από τον ενδιαφερόμενο, ενώ η μονάδα μετάθεσης ενημερώνει για την ύπαρξη της κενής οργανικής θέσης στην ειδικότητα της Αναισθησιολογίας δύο εβδομάδες αργότερα από την έγκριση μετάθεσης από την 6η ΥΠΕ.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκει και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στην οποία χρεώνει ότι δεν τήρησε καμιά εσωτερική διοικητική διαδικασία σε επίπεδο οργάνων, καθώς δε γνωμοδότησαν ο διευθυντής του τμήματος και το επιστημονικό συμβούλιο, πριν ληφθεί η απόφαση.

«Την ίδια ώρα που υπογράφεται η παραπάνω μετάθεση, συνάδελφοι γιατροί από άγονες περιοχές αναγκάζονται να παραμένουν στη θέση τους με εντολή της 6ης ΥΠΕ, παρότι οι μεταθέσεις τους έχουν υπογραφεί εδώ και καιρό, και στο ΠΓΝΙ, αλλά επίσης συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων μένουν μακριά από τις οικογένειες τους καθώς για «λόγους υπηρεσιακών αναγκών» απορρίπτονται οι αιτήσεις του για μετακίνηση. Αναρωτιόμαστε, τέλος, πως είναι δυνατό το ΠΓΝΙ να παραμένει με έναν επεμβατικό ακτινολόγο, από το 2016, εποχή έγκρισης της απόσπασης του επεμβατικού Ακτινολόγου και μετέπειτα διοικητή της 6ης ΥΠΕ από το ΠΓΝΙ στο Γ.Ν. Πρέβεζας, χωρίς ωστόσο να αντικατασταθεί ποτέ, δημιουργώντας έτσι μέχρι σήμερα προβλήματα στο ΠΓΝΙ και στον μοναδικό εναπομείναντα επεμβατικό ακτινολόγο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

 

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Σε τυπογραφικό λάθος αποδίδει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την ανατροπή της αλληλουχίας των ημερομηνιών, χρεώνοντας στο ΠΑΜΕ εμπάθεια και αγωνία για την πολιτική και συνδικαλιστική επιβίωση.

Όπως σημειώνει, ο γιατρός ακολούθησε κανονικά την προβλεπόμενη διαδικασία και η ημερομηνία της τελευταίας αίτησής του είναι προγενέστερη του εγγράφου της 6ης ΥΠΕ, σε αντιδιαστολή με όσα ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Απλώς, το 18 Ιουνίου έγινε 28 λόγω τυπογραφικού λάθους. Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου συνηγορεί και ως προς το δίκαιο του αιτήματος του γιατρού, ο οποίος ζήτησε μετάθεση από μια μη άγονη Α’ περιοχή, όπως είναι τα Ιωάννινα, σε μια άγονη Α’ περιοχή, όπως είναι η Καλαμάτα, χαρακτηρίζοντας ηθική, δημοκρατική και θεσμική υποχρέωση των υπηρεσιών και των αρμοδίων να αποφασίσουν, με θετική προσέγγιση και προτεραιότητα για μια τέτοια αίτηση. Τέλος, σημειώνεται πως από τη συγκεκριμένη περίπτωση δε θίγεται στο ελάχιστο η ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων και καλεί σε δημόσια συγγνώμη τους συντάκτες της ανακοίνωσης.

Για σωρεία ανακριβειών και ψευδών στοιχείων κάνει λόγο στην απάντησή του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, τονίζοντας πως αυτά δεν παρατέθηκαν από το ΠΑΜΕ για να αναδείξουν τα όποια προβλήματα των νοσοκομείων, αλλά για να προσφέρει πολιτική εκδούλευση, προκειμένου να πιέσει για ορισμένους συναδέλφους να αναλάβουν όσο γίνεται συντομότερα εργασία στους φορείς, που έχουν ήδη μετατεθεί από το Νοσοκομείο Φιλιατών. Ο κ. Νικολόπουλος μιλά για σκόπιμο μπέρδεμα των ημερομηνιών και σκόπιμη παράβλεψη να αναφερθεί ότι είναι διαφορετική η διαδικασία μετάθεσης προς άγονη μονάδα υγείας από τη μετάθεση από άγονη μονάδα, ενώ σκόπιμη χαρακτηρίζει και τη σύγκριση της μετάθεσης γιατρού από τμήμα που διαθέτει ικανό αριθμό ειδικευμένων, με τη μετάθεση από τμήμα που η απουσία του γιατρού ισοδυναμεί με κλείσιμο του τμήματος, πχ. Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...

22.09.18 | «Κενά αέρος» στην πτήση Ιωάννινα-Λάρνακα

Στάση αναμονής τηρείται στα Γιάννενα μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει...

22.09.18 | Απομακρύνθηκε «νεκρός» πλάτανος από το...

Στην απομάκρυνση ενός νεκρού πλατάνου στην παραλίμνιο περιοχή των Ιωαννίνων προχώρησε το πρωί της...

22.09.18 | Μια νέα εκκίνηση ο 12ος Γύρος Λίμνης

Το μήνυμα ότι ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να γίνει η ουσιαστική εκκίνηση μιας...

22.09.18 | Συνεχίζεται το κυνήγι, με εξαιρέσεις στις...

Παρατάθηκε για δύο χρόνια, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου του 2020 η χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης...

22.09.18 | Αναζητώντας καλύτερες συνθήκες

Νέες αφίξεις αναμένονται στις δομές προσφύγων της Ηπείρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας...

22.09.18 | Μπήκαν σκαλωσιές στην Παρηγορήτισσα

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του ιερού ναού της Παρηγορήτισσας στην Άρτα, ένα από τα...

21.09.18 | Ποιος δουλεύει για τους τουρίστες;

Στοιχεία παραδοξότητας αποτυπώνει το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για το ισοζύγιο...