Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

«Σήμα» σε 3.500 οικισμούς

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από το γ’ θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Οικισμοί χωρίς τηλεοπτική κάλυψη υπάρχουν και στον δήμο Ιωαννιτών (Δρίσκος και Κοτομίστα), στον δήμο Ζίτσας (Κουρνορράχη), αλλά και πολλοί σε Μέτσοβο, Κόνιτσα, Πωγώνι, Βόρεια Τζουμέρκα και Δωδώνη και φυσικά σε ολόκληρη την Ήπειρο. Συνολικά το νομοσχέδιο αφορά 3.500 οικισμούς και 164.000 νοικοκυριά.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων «λευκών περιοχών», που αναφέρονται στον νόμο, θα προμηθευτούν ένα κουπόνι των 110 ευρώ, το οποίο θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους (Cosmote TV ή Nova), ώστε να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (αποκωδικοποιητή, δορυφορικό πιάτο κτλ) και να παρακολουθούν πλέον όλα τα ελεύθερα κανάλια, μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

«Ο ψηφιακός αποκλεισμός χιλιάδων νοικοκυριών  ανήκει, πλέον,  στο παρελθόν, γιατί αυτή η κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να εξασφαλίσει καθολική τηλεοπτική κάλυψη. Έτσι, σε κάθε γωνιά του νομού Πρέβεζας, ακόμη και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό, η πρόσβαση όλων των μόνιμων κατοίκων στο αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας γίνεται πράξη. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε, με αμείωτη ένταση,  την υλοποίηση πολιτικών με ξεκάθαρο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. 

«Με τον νέο νόμο αίρεται μια χρόνια αδικία και διασφαλίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ψυχαγωγία, καθώς και στην πρόσβαση τόσο στις ώριμες όσο και τις νέες τεχνολογίες. Είναι αυτονόητο ότι προβλήματα σε οικισμούς που δεν έχουν καταγραφεί στο πρώτο κύμα ανάπτυξης της δράσης, προβλέπεται ότι θα καλυφθούν  σε επόμενη φάση. Ο νομός Άρτας επωφελείται από τη νέα δράση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς σε αυτήν εντάσσονται πολλές περιοχές και των τεσσάρων δήμων και υλοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής μας, που ήταν αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας», αναφέρει, από την πλευρά του ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...