Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

«Σήμα» σε 3.500 οικισμούς

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από το γ’ θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Οικισμοί χωρίς τηλεοπτική κάλυψη υπάρχουν και στον δήμο Ιωαννιτών (Δρίσκος και Κοτομίστα), στον δήμο Ζίτσας (Κουρνορράχη), αλλά και πολλοί σε Μέτσοβο, Κόνιτσα, Πωγώνι, Βόρεια Τζουμέρκα και Δωδώνη και φυσικά σε ολόκληρη την Ήπειρο. Συνολικά το νομοσχέδιο αφορά 3.500 οικισμούς και 164.000 νοικοκυριά.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων «λευκών περιοχών», που αναφέρονται στον νόμο, θα προμηθευτούν ένα κουπόνι των 110 ευρώ, το οποίο θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους (Cosmote TV ή Nova), ώστε να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (αποκωδικοποιητή, δορυφορικό πιάτο κτλ) και να παρακολουθούν πλέον όλα τα ελεύθερα κανάλια, μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

«Ο ψηφιακός αποκλεισμός χιλιάδων νοικοκυριών  ανήκει, πλέον,  στο παρελθόν, γιατί αυτή η κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να εξασφαλίσει καθολική τηλεοπτική κάλυψη. Έτσι, σε κάθε γωνιά του νομού Πρέβεζας, ακόμη και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό, η πρόσβαση όλων των μόνιμων κατοίκων στο αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας γίνεται πράξη. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε, με αμείωτη ένταση,  την υλοποίηση πολιτικών με ξεκάθαρο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. 

«Με τον νέο νόμο αίρεται μια χρόνια αδικία και διασφαλίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ψυχαγωγία, καθώς και στην πρόσβαση τόσο στις ώριμες όσο και τις νέες τεχνολογίες. Είναι αυτονόητο ότι προβλήματα σε οικισμούς που δεν έχουν καταγραφεί στο πρώτο κύμα ανάπτυξης της δράσης, προβλέπεται ότι θα καλυφθούν  σε επόμενη φάση. Ο νομός Άρτας επωφελείται από τη νέα δράση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς σε αυτήν εντάσσονται πολλές περιοχές και των τεσσάρων δήμων και υλοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής μας, που ήταν αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας», αναφέρει, από την πλευρά του ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Από κινητό επιχειρησιακό κέντρο μέχρι...

Τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε...

15.11.18 | Καλύπτεται το χαμένο έδαφος

Εφικτός φαντάζει πλέον ο στόχος της αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας Πλάκας το φθινόπωρο του 2019,...

15.11.18 | Ένας «χάρτης» για τον αθλητικό τουρισμό

Να διαμορφώσει τον χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων, που προσφέρονται για την προσέλκυση επισκεπτών...

15.11.18 | Αναβολή στη δίκη για την αξιολόγηση

Η απεργία στον δημόσιο τομέα δεν επέτρεψε τελικά την εκδίκαση της κύριας αγωγής της ΑΔΕΔΥ κατά της...

15.11.18 | Ακόμη 360.000 ευρώ για αναβάθμιση σχολικών...

Στην υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης, που αφορά την επισκευή και βελτίωση σχολικών κτιρίων στη...

15.11.18 | Έργα ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών

Στη δημοπράτηση της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων στη δημοτική...

15.11.18 | Ο «Caveman» για τέσσερις ακόμη παραστάσεις

Ο Caveman ήρθε στο Θέατρο Έκφραση, έστησε τη… σπηλιά του και έδωσε ήδη διαπιστευτήρια, σκορπίζοντας...

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...