Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018
|

Και τα λιγοστά κενά θα καλυφθούν

Χωρίς προβλήματα και με λίγα κενά, κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Ήπειρο, όπως προέκυψε από τη συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, λίγο μετά τον αγιασμό.

Η κ. Τζούφη παρέστη στην τελετή αγιασμών στα σχολεία του συγκροτήματος της Ακαδημίας και στην Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια Αγγελική Φωτεινού, καθώς και με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ιωαννίνων, κ.κ. Τζίμα και Ράπτη, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Η περιφερειακή διευθύντρια και οι διευθυντές εκπαίδευσης αναφέρθηκαν -μεταξύ άλλων- στην άρτια προετοιμασία ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους, ενώ ο κ. Ράπτης έκανε λόγο για κάλυψη σχεδόν του συνόλου των κενών όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η περιφερειακή διευθύντρια κ. Φωτεινού, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς προβλήματα με πλήρες πρόγραμμα, ενώ σημείωσε πως ακόμη και στα πιο ορεινά δυσπρόσιτα χωριά, με λιγοστούς μαθητές, τα σχολεία είναι στελεχωμένα.

Η υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της και δεσμεύτηκε να συνδράμει, ώστε να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά, που καταγράφηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό της στη διάθεση των Εκπαιδευτικών Αρχών της περιοχής.

Για το ζήτημα της εισαγωγής στα ΑΕΙ, η υφυπουργός έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το περίγραμμα του νέου προτεινόμενου συστήματος. «Εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, στο Δημόσιο Σχολείο. Η τελική εισαγωγή, δεν θα εξαρτάται από μια και μόνο εξέταση, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Θα υπάρχουν ενδοσχολικές εξετάσεις, αλλά στα μαθήματα κατεύθυνσης, επιλογής, οι οποίες θα είναι αδιάβλητες, ανάλογες του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Όπως διευκρίνισε, δε γίνεται λόγος για σχόλες δυο ταχυτήτων, καθώς ήδη υπάρχουν σχόλες υψηλής και χαμηλής ζήτησης και τόνισε πως ταυτοχρόνως, θα υπάρχει ένας άλλος χώρος στη ανωτάτη εκπαίδευση, όπου θα διαμορφώνονται νέα προγράμματα σπουδών, όπως έχει ξεκινήσει στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλα, με σχολές χαμηλής ζήτησης να γίνονται πιο ελκυστικές, κατόπιν αλλαγής του γνωστικού αντικειμένου, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα τα παιδιά της Β’ Λυκείου, να επιλέξουν.

Η κ. Μερόπη Τζούφη επισήμανε πως το νέο προτεινόμενο σύστημα προκύπτει από τον εθνικό διάλογο για την παιδεία, τις συζητήσεις στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, τις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αλλά και από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Ωστόσο πρόσθεσε, ότι θα τύχει ευρύτατης διαβούλευσης κατά τη διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...

14.11.18 | Να σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται

Τον κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους εισοδήματα, κυρίως από τη χορήγηση...

14.11.18 | Επιστρέφει στο Ζαγόρι ο Γ. Σουκουβέλος

«Επιστρέφει» στον δήμο Ζαγορίου ως υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος επί σειρά...

14.11.18 | «Αγκάθι» τα πνευματικά δικαιώματα

Υπερφορολόγηση, αντικαπνιστικός νόμος και πνευματικά δικαιώματα αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια»...

14.11.18 | Κάνει πρεμιέρα το ΕΣΠΑ 2021-2027

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας...

14.11.18 | Θα υπολειτουργήσει η Εφορία

Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα γίνονται οι συναλλαγές με τους πολίτες, αύριο Πέμπτη, στη Δ.Ο.Υ...

14.11.18 | Ξεκινά το έργο του τηλεελέγχου

Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Αρταίων και προέδρου της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη και της...

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...