Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018
|

Και τα λιγοστά κενά θα καλυφθούν

Χωρίς προβλήματα και με λίγα κενά, κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Ήπειρο, όπως προέκυψε από τη συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, λίγο μετά τον αγιασμό.

Η κ. Τζούφη παρέστη στην τελετή αγιασμών στα σχολεία του συγκροτήματος της Ακαδημίας και στην Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, όπου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια Αγγελική Φωτεινού, καθώς και με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ιωαννίνων, κ.κ. Τζίμα και Ράπτη, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Η περιφερειακή διευθύντρια και οι διευθυντές εκπαίδευσης αναφέρθηκαν -μεταξύ άλλων- στην άρτια προετοιμασία ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους, ενώ ο κ. Ράπτης έκανε λόγο για κάλυψη σχεδόν του συνόλου των κενών όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η περιφερειακή διευθύντρια κ. Φωτεινού, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς προβλήματα με πλήρες πρόγραμμα, ενώ σημείωσε πως ακόμη και στα πιο ορεινά δυσπρόσιτα χωριά, με λιγοστούς μαθητές, τα σχολεία είναι στελεχωμένα.

Η υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της και δεσμεύτηκε να συνδράμει, ώστε να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά, που καταγράφηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό της στη διάθεση των Εκπαιδευτικών Αρχών της περιοχής.

Για το ζήτημα της εισαγωγής στα ΑΕΙ, η υφυπουργός έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το περίγραμμα του νέου προτεινόμενου συστήματος. «Εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, στο Δημόσιο Σχολείο. Η τελική εισαγωγή, δεν θα εξαρτάται από μια και μόνο εξέταση, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Θα υπάρχουν ενδοσχολικές εξετάσεις, αλλά στα μαθήματα κατεύθυνσης, επιλογής, οι οποίες θα είναι αδιάβλητες, ανάλογες του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Όπως διευκρίνισε, δε γίνεται λόγος για σχόλες δυο ταχυτήτων, καθώς ήδη υπάρχουν σχόλες υψηλής και χαμηλής ζήτησης και τόνισε πως ταυτοχρόνως, θα υπάρχει ένας άλλος χώρος στη ανωτάτη εκπαίδευση, όπου θα διαμορφώνονται νέα προγράμματα σπουδών, όπως έχει ξεκινήσει στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλα, με σχολές χαμηλής ζήτησης να γίνονται πιο ελκυστικές, κατόπιν αλλαγής του γνωστικού αντικειμένου, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα τα παιδιά της Β’ Λυκείου, να επιλέξουν.

Η κ. Μερόπη Τζούφη επισήμανε πως το νέο προτεινόμενο σύστημα προκύπτει από τον εθνικό διάλογο για την παιδεία, τις συζητήσεις στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, τις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αλλά και από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Ωστόσο πρόσθεσε, ότι θα τύχει ευρύτατης διαβούλευσης κατά τη διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...

22.09.18 | «Κενά αέρος» στην πτήση Ιωάννινα-Λάρνακα

Στάση αναμονής τηρείται στα Γιάννενα μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει...

22.09.18 | Απομακρύνθηκε «νεκρός» πλάτανος από το...

Στην απομάκρυνση ενός νεκρού πλατάνου στην παραλίμνιο περιοχή των Ιωαννίνων προχώρησε το πρωί της...

22.09.18 | Μια νέα εκκίνηση ο 12ος Γύρος Λίμνης

Το μήνυμα ότι ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να γίνει η ουσιαστική εκκίνηση μιας...

22.09.18 | Συνεχίζεται το κυνήγι, με εξαιρέσεις στις...

Παρατάθηκε για δύο χρόνια, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου του 2020 η χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης...

22.09.18 | Αναζητώντας καλύτερες συνθήκες

Νέες αφίξεις αναμένονται στις δομές προσφύγων της Ηπείρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας...

22.09.18 | Μπήκαν σκαλωσιές στην Παρηγορήτισσα

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του ιερού ναού της Παρηγορήτισσας στην Άρτα, ένα από τα...

21.09.18 | Ποιος δουλεύει για τους τουρίστες;

Στοιχεία παραδοξότητας αποτυπώνει το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για το ισοζύγιο...