Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Παραινέσεις για προστασία των δημόσιων χώρων

Στη μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να διατηρούνται τα σχολικά κτίρια σε ένα καλό επίπεδο, στάθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μιλώντας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στις τελετές αγιασμού στο συγκρότημα της Ακαδημίας, στο 7o Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο και Δημοτικό Κουτσελιού.

Τόνισε, όπως, πως δε φτάνει μόνο αυτό, λέγοντας πως «όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου, που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας». Παράλληλα, μαζί με την παραίνεση να υπάρχει συνεργασία, τόνισε πόσο σημαντικός είναι και ο σεβασμός για τον δημόσιο χώρο. «Αγαπήστε και προστατέψτε το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο. Όση αξία έχει το σπίτι μας, ακόμη μεγαλύτερη έχει ο δημόσιος χώρος. Κρατήστε τον μακριά από βανδαλισμούς, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπέγκας απηύθυνε ευχές για μια καλή, αποδοτική και χαρούμενη σχολική χρονιά και κατέληξε, λέγοντας: «Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη επένδυση για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας, η ελπίδα αυτού του τόπου. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για να υπάρξει η ανάταση από όσα ζούμε σήμερα. Η δική μας η γενιά έκανε πολλά λάθη κι ελπίζω να παραδειγματιστούνε από αυτά τα παιδιά μας για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ιωαννιτών Παρασκευή Τσίλη, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της δημοτικής αρχής δε σταματάει η προσπάθεια για καλύτερα σχολικά κτίρια, ενώ και ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

«Κάθε μέρα στο σχολείο αποτελεί μια νέα ευκαιρία ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», τόνισε προς τους μαθητές ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, που παρέστη στην τελετή του αγιασμού στο 5ο Γυμνάσιο, ενώ ευχές για καλή σχολική χρονιά απηύθυναν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Λιόντος, Δημήτρης Κατηρτσίδης και Βάσω Μέγα, οι οποίοι έδωσαν το παρών σε αγιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Βαλάνειο Δημοτικό Σχολείο, στο 3ο και 10 Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο.

 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»

«Η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον στα ίδια τα παιδιά, αλλά και στη χώρα μας γενικότερα, η οποία τα τελευταία χρόνια δυστυχώς όλο και αιμορραγεί προς άλλες χώρες, λόγω της έλλειψης θέσεων εργασίας στο τόπο μας», αναφέρει σε μήνυμά της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία». Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι εύχονται καλή δύναμη σε όλους και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, που, όπως αναφέρουν, «καλούνται να αντιμετωπίσουν το μέλλον με αισιοδοξία, επενδύοντας κυρίως στο μεγαλύτερο αγαθό, που είναι η νιότης τους».

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Δε θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά

Καλοδέχεται την πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα...

25.09.18 | Στην τελική ευθεία οι εργασίες

Δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των αεροσκαφών, που σταθμεύουν και ανεφοδιάζονται στο αεροδρόμιο των...

25.09.18 | Αρχαιότητες και όπλα στην κατοχή 51χρονου

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και...

25.09.18 | Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Καμπή

Προς υλοποίηση οδεύει η κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 480.000...

25.09.18 | Εγκαίνια μετά από 15 χρόνια αναμονής

Ένα νέο αθλητικό κέντρο διαθέτει και επίσημα ο δήμος Αρταίων, καθώς εγκαινιάστηκε το κλειστό...

25.09.18 | «Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης

Ως η διοργάνωση των ρεκόρ θα καταγραφεί στην ιστορία του Γύρου Λίμνης, το 12ο Ioannina Lake Run,...

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...

22.09.18 | «Κενά αέρος» στην πτήση Ιωάννινα-Λάρνακα

Στάση αναμονής τηρείται στα Γιάννενα μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει...