Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Πολιτικός και πολιτιστικός Οδηγητής στα Λιθαρίτσια

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!», το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώνουν φεστιβαλικές εκδηλώσεις και στην Ήπειρο.

Στα Γιάννενα, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Λιθαρίτσια. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Φέτος, η μεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας αφιερώνεται στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και θα πραγματοποιηθούν πλήθος δραστηριοτήτων, ομιλίες, συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις.

Από τις προηγούμενες μέρες, ομάδες εργασίας της ΚΝΕ, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης θα διαμορφώσουν τον χώρο, τις σκηνές, τα στέκια, τα περίπτερα, τους διαδρόμους, έτσι ώστε να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, στην κεντρική σκηνή θα ανέβουν οι Χαγιάλ, που θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με τίτλο «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα…»,. Θα προβληθεί το βίντεο «50 χρόνια ΚΝΕ- αυτή είναι η ιστορία μας», και θα ακολουθήσει συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα και παραδοσιακό γλέντι, με τον Μιχάλη Μπραχόπουλο στο κλαρίνο.

Στη νεανική σκηνή θα γίνει συζήτηση μέσω skype με μαθητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με θέμα «Νομοσχέδιο για το νέο λύκειο: “Δεν παραδόθηκε”. Το πρώτο κουδούνι να σημάνει αγώνα! “Παραδόθηκε”». Θα ακολουθήσουν χορευτικές επιδείξεις dub step από τον Deeboy και συναυλίες με rap σχήματα.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, πριν από την κεντρική πολιτική ομιλία του Νίκου Σοφιανού, θα ανέβει μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, από τη θεατρική μας ομάδα με τίτλο «Ψηλά τη σημαία σύντροφοι!». Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Στέλιο Κοτίδη and the band και μετά στη σκηνή θα ανέβει ο Χρήστος Θηβαίο, ενώ η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

Στη νεανική σκηνή θα ανέβει το θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος», με τίτλο «Το χώμα που πατώ» και θα ακολουθήσουν χορευτικές επιδείξεις και σεμινάρια χορού από ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης και του πανεπιστημίου, καθώς και αθλητικές επιδείξεις μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

 

Εκδηλώσεις και εκθέσεις στα Στέκια

Επίσης, στο χώρο θα λειτουργούν διάφορα στέκια και περίπτερα με δικό τους πρόγραμμα. Στο Στέκι Πολιτισμού, και τις δυο μέρες, θα λειτουργεί έκθεση με θέμα « εν πιστεύαμε ποτές να χει τόση αντοχή η καρδιά... έργα από τις φυλακές και τις εξορίες...». Η έκθεση θα περιλαμβάνει ανατυπώσεις έργων τέχνης, που παραχώρησαν οι Πινακοθήκες Ιωαννίνων και Ζίτσας από καλλιτέχνες, όπως οι Χρίστος Δαγκλής, Βίργω Βασιλείου, Βάσω Κατράκη. Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση έργων από καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

Στο μαθητικό στέκι θα λειτουργεί ψηφιακή έκθεση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας», καθώς επίσης και ping-pong, πλήθος παιχνιδιών quizdom και άλλων επιτραπέζιων. Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί «Escape room», όπου οι μαθητές θα διαγωνίζονται σε αντίπαλες ομάδες.

Στο Στέκι ΑΕΙ-ΤΕΙ, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για την ίδρυση του Πανεπιστήμιου Ηπείρου», ενώ και τις δυο μέρες θα λειτουργεί ψηφιακή έκθεση με θέμα «50 χρόνια ΚΝΕ και φοιτητικό κίνημα». Επίσης, σε διάφορες γωνιές φοιτητές που ζωγραφίζουν, κάνουν χειροτεχνίες, κόμικ, χειροποίητα κοσμήματα θα δείξουν τη δουλειά τους.

Στο στέκι μαθητείας και κατάρτισης, σε όμορφα διαμορφωμένο χώρο για παιδιά όλων των ηλικιών, θα λειτουργούν παράλληλα καλλιτεχνικό εργαστήρι χαρακτικής και χειροτεχνίας, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αθλοπαιδίες, πειράματα φυσικής και χημείας, παράσταση κουκλοθεάτρου, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και πολλές άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, θα λειτουργεί και το Στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με ενημερωτικό περίπτερο από το ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος».

Εκτός όλων των παραπάνω, θα λειτουργεί η κεντρική έκθεση, με θέμα «100 χρόνια ΚΚΕ- Γράψαμε Ιστορία- Θα Νικήσουμε!», όπου θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και πρωτότυπες φωτογραφίες από το αρχείο του Κώστα Μπαλάφα, φωτογράφου της Ηπείρου και του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην περιοχή.

Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στις αγωνιζόμενες γυναίκες και στη συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη για την απελευθέρωση της γυναίκας, με τίτλο «Αδελφές μου της ελπίδας, ω, γυναίκες γενναίες... παίζετε τη ζωή σας.. για να θριαμβεύσει η ζωή». Τέλος, στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με παλιές και νεότερες εκδόσεις, μπαρ- ψησταριά και cocktail bar.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 8 το βράδυ. Η οικονομική ενίσχυση του Φεστιβάλ και της ΚΝΕ είναι 5 ευρώ.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...

13.11.18 | «Ήπειρος όλον» για ένα νέο αύριο της Ηπείρου

Με τη βεβαιότητα ότι θα είναι στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών συνοδεύτηκε η παρουσίαση του...

13.11.18 | Εν αναμονή της βαλιστικής εξέτασης

Στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 32χρονο, με τον...

13.11.18 | Αποκτά και κόμβο το αεροδρόμιο

Την κατασκευή ενός κόμβου εισόδου-εξόδου στον αερολιμένα Ιωαννίνων αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει η...

13.11.18 | Προφυλακιστέος ο 20χρονος Σύριος

Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 20χρονος Σύριος, ο οποίος συνελήφθη την...

13.11.18 | Κατεψυγμένα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε...

Μη ασφαλή κατεψυγμένα ιχθυηρά εντόπισε και ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ από δύο επιχειρήσεις των Ιωαννίνων,...

13.11.18 | Συνέχεια με ΛΕΞ και Φοίβο Δεληβοριά

Με δύο live συνεχίζει το πρόγραμμά του για τον Νοέμβριο το Stage Ioannina αυτή την εβδομάδα.

10.11.18 | Εμπόδιο η διαδικασία παραχώρησης

Βγήκαν οι… χάρτες στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, για να βρεθεί ο τρόπος να καλυφθεί το...