Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018
|

Βγήκε στην αντεπίθεση

Σήκωσε το «γάντι» και απάντησε με δριμύτητα ο περιφερειάρχης Ηπείρου και εκ νέου υποψήφιος -όπως έκανε σαφές προς όλους- Αλέκος Καχριμάνης, ανοίγοντας σχετικά πρόωρα την προεκλογική αυλαία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στέλνοντας μηνύματα προς τους όλους τους Ηπειρώτες, αλλά και ιδιαίτερα προς τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα τελευταία 24ωρα έγιναν προσπάθειες να παρουσιαστεί ότι υπάρχει αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του από το κόμμα, ο κ. Καχριμάνης θέλησε να αντιπαραθέσει το έργο της περιφερειακής αρχής απέναντι στις αιτιάσεις, που δέχεται από την πλευρά του υποψηφίου Σπύρου Ριζόπουλου και των συνεργατών του.

Η «σταγόνα», προφανώς, ήταν η τελευταία επιστολή των οκτώ εκ των δέκα μελών της Οργανωτικής Επιτροπής της παράταξης του κ. Ριζόπουλου, προς τον γραμματέα του κόμματος Λ. Αυγενάκη, μετά την απόφαση της αναστολής των κομματικών τους αξιωμάτων και της παραπομπής τους στο πειθαρχικό. Σε αυτή την επιστολή, οι συντάκτες καταφέρονται με βαριές εκφράσεις τόσο κατά του κ. Αυγενάκη όσο και κατά του κ. Καχριμάνη, παρομοιάζοντας τον πρώτο με «πολιτικό δουλέμπορο» και αποδίδοντας στον δεύτερο «πολιτικό ραγιαδισμό».

Η τακτική που ακολουθήθηκε, πάντως, είχε ως αποτέλεσμα να «πεισμώσει» τον περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να αντιπαρατεθεί ευθέως, ακόμη και αν δεν ανέφερε κανένα όνομα στη χθεσινή δήλωσή του.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν εκ νέου υποψήφιος, εάν δεν ήταν ορατός ο κίνδυνος πισωγυρίσματος. Η Ήπειρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει “πειραματόζωο” στα χέρια αποτυχημένων “γυρολόγων” της πολιτικής, στα χέρια προσώπων με σκοτεινή διαδρομή (από τα υπόγεια πολιτικών γραφείων της Αθήνας μέχρι και τον Παναμά), που δεν έχουν τα εχέγγυα να είναι υποψήφιοι, ούτε καν για την τελευταία κοινότητα της Ηπείρου», σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για την διαδρομή του Σπ. Ριζόπουλου, ενώ στράφηκε και κατά άλλου μέλους της παράταξης, χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά, φωτογραφίζοντας, ωστόσο, τον Σ. Βλέτσα.

«Ανάμεσα στα στελέχη της (σ.σ. Νέας Δημοκρατίας), που έχουν κληθεί προς ακρόαση, υπάρχει πρόσωπο, που εκ συστήματος, έχοντας αποτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία, λασπολογεί και με συκοφαντεί συστηματικά, μέσω των social media και σύντομα θα κληθεί να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη. Εκτιμώ ότι αυτός έχει παρασύρει και τους υπόλοιπους σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές», σημείωσε, εκφράζοντας την οργή του για δύο συγκεκριμένα, «ανώνυμα», ιστολόγια.

«Αυτές τις ημέρες παρουσίασαν ότι η ΝΔ αντιμάχεται τον Καχιμάνη, την ώρα που ο πρόεδρος με καλούσε στη Σαμαρίνα. Κάποιοι, μέσα στις πολλές επιχεριήσεις και ιστοσελίδες που κυκλοφορούν, τέως στελέχη της ΝΔ, φέρονται ως υπάλληλοι και σηκώναν τα τηλέφωνα και έλεγαν “τέλειωσε ο Καχριμάνης, στηρίζουμε τον τάδε”. Αυτά μου ειπώθηκαν επίσημα και ζήτησα να μου τα διαβεβαιώσουν, γιατί είπα ότι κακώς συζητούν για μένα, όταν εγώ δε θέλω να με στηρίξει μόνο η ΝΔ. Θέλω όλους τους Ηπειρώτες και θέλω μεγαλύτερο ποσοστό από το 2010, γιατί πήρα πρωτοβουλίες πανελλαδικά, όπως ήταν για τις απάτες στο γάλα, η απάτη στο κλέψιμο των εικόνων. Ειδικά στο γάλα, συνάδελφοί μου δεν έκατσαν δίπλα, με άφησαν μόνο, γιατί φοβόνταν όλα αυτά τα κυκλώματα, τα οποία εξαγοράζουν δυστυχώς συνειδήσεις»,σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καχριμάνης ευχαρίστησε τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση, τόνισε: «Οι πράξεις είναι αυτές που αναδεικνύουν αν είμαι κομματόσκυλο ή αν δρω για όλους τους Ηπειρώτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ»

Ο κ. Καχριμάνης συνδύασε την «αντεπίθεση» με έναν σύντομο απολογισμό, προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο της περιφερειακής αρχής. «Η περιφερειακή αρχή δίνει και θα δώσει τον αγώνα της πάνω σε υπαρκτό έργο. Ορισμένοι άρχισαν ήδη να αναζητούν ρόλους μέσα από τη λασπολογία, τη σκανδαλολογία, την εξύβριση και προσβολή προσώπων. Γνώριμη και απρόσφορη αυτή η τακτική από το παρελθόν. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για αυτούς να αντιπαρέλθουν και να διαγράψουν την πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, χαρακτηρίζοντας την περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπόρα σε μια σειρά ζητημάτων όπως την απορρόφηση των ευρωπαίκών κονδυλίων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προώθηση περιβαλλοντικών έργων και άλλα.

Σημείωσε ακόμη, μεταξύ άλλων, τα έργα βιολογικών καθαρισμών, που υλοποιούνται σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο, το Καινοτόμο Πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, την εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού. Αποτελέσαμε –είπε- το παράδειγμα για το υπουργείο Τουρισμού για συνδυασμένη προβολή, την συνδρομή προς τους τοπικούς φορείς υγείας,το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τα μεγάλα τεχνικά έργα, τις νέες σύγχρονες οδικές συνδέσεις, την στήριξη της κτηνοτροφίας και τη μάχη κατά της ελληνοποιήσης κτηνοτροφικών προϊόντων και ιδιαίτερα του γάλακτος.

«Τα παραπάνω, είναι ένα μόνο μέρος από το σπουδαίο έργο που επιτελούμε. Ένα έργο, που όντως άλλαξε και αλλάζει τη ζωή των Ηπειρωτών. Παντού και πάντα είμαστε πρωτοπόροι, σε ό,τι αφορά τις δράσεις της περιφέρειας. Αυτό είναι το έργο του “συστήματος Καχριμάνη”, όπως το αποκαλούν. Δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο και με πολιτικές, που εφαρμόζονται διαχρονικά σε κεντρικό επίπεδο και οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και σε καταλυτικό βαθμό τους ρυθμούς ανάπτυξης, την ανεργία, τους μισθούς, τις συντάξεις. Παρά ταύτα, τα τελευταία χρόνια, η Ήπειρος έχει καταφέρει να ξεφύγει από την τελευταία θέση στην κατάταξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών περιφερειών.

Στη διαδρομή αυτή μας στήριξαν οι πολίτες, τους οποίους αντιμετωπίσαμε ισότιμα, χωρίς καμία διάκριση. Συνεργαστήκαμε με όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις. Συγκρουστήκαμε και με υπουργούς και με στελέχη δημόσιων οργανισμών. Πάντα όμως για το καλό του τόπου», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

 

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...

13.11.18 | «Ήπειρος όλον» για ένα νέο αύριο της Ηπείρου

Με τη βεβαιότητα ότι θα είναι στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών συνοδεύτηκε η παρουσίαση του...

13.11.18 | Εν αναμονή της βαλιστικής εξέτασης

Στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 32χρονο, με τον...

13.11.18 | Αποκτά και κόμβο το αεροδρόμιο

Την κατασκευή ενός κόμβου εισόδου-εξόδου στον αερολιμένα Ιωαννίνων αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει η...

13.11.18 | Προφυλακιστέος ο 20χρονος Σύριος

Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 20χρονος Σύριος, ο οποίος συνελήφθη την...

13.11.18 | Κατεψυγμένα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε...

Μη ασφαλή κατεψυγμένα ιχθυηρά εντόπισε και ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ από δύο επιχειρήσεις των Ιωαννίνων,...

13.11.18 | Συνέχεια με ΛΕΞ και Φοίβο Δεληβοριά

Με δύο live συνεχίζει το πρόγραμμά του για τον Νοέμβριο το Stage Ioannina αυτή την εβδομάδα.

10.11.18 | Εμπόδιο η διαδικασία παραχώρησης

Βγήκαν οι… χάρτες στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, για να βρεθεί ο τρόπος να καλυφθεί το...