Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018
|

Ανταλλαγές επισκέψεων, τεχνογνωσίας και απόψεων

Σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του δήμου Ζίτσας ξεναγήθηκαν 19 μέλη της αντιπροσωπείας του δήμου Σανκτ Λεόν-Ροτ από την περιοχή της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας, που φιλοξενούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχουν αναπτύξει από τον Σεπτέμβριο του 2016, με αφορμή τη δωρεά από την πλευρά του δήμου της Γερμανίας ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Η γερμανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο του Σανκτ Λεόν-Ροτ Alexander Eger, αποτελείται από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και κλιμάκιο του Σώματος Εθελοντών Πυροσβεστών. Κατά την παραμονή τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη ΒΙ.ΠΕ, αλλά και να επισκεφθούν τα γραφεία του Τμήματος Άμεσης Δράσης, τις υπηρεσίες του δήμου στο κεντρικό δημαρχείο και το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σταθμού στην Τ.Κ. Βουτσαρά.

Το απόγευμα της Τρίτης, τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, συνοδευόμενα από τον δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Μιχάλη, που ήταν και ο πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας, ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο «Κτήμα Γκλίναβος» από τον υπεύθυνο οινοτουρισμού Αλέξανδρο Μπαλτογιάννη, και γνώρισαν τα «μυστικά» του κρασιού και των αποσταγμάτων.

Το πρωί της Τετάρτης, η αντιπροσωπεία του Σανκτ Λεόν -Ροτ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής περιοχής και είχε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων με τον πρόεδρο Λευτέρη Αραμπατζή και στελέχη της ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.

«Πιστεύουμε πως η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων συμβάλλει περισσότερο στη διεύρυνση συνεργασιών, από τις τεχνοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε επίπεδο κρατών και αυτό το μοντέλο προσπαθούμε να προωθήσουμε», ανέφερε στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, που συνόδευε την αντιπροσωπεία.

Τα χαρακτηριστικά των εγκαταστημένων επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ., που στην πλειονότητά τους ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων, παρουσίασε ο κ. Αραμπατζής. «Για εμάς, ο τρόπος που αναπτύχθηκε στη Γερμανία ο επιχειρηματικός τομέας, αποτελεί πρότυπο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε πως «με τη συνεργασία και του δήμου Ζίτσας, τα τελευταία χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει ένα νέο ξεκίνημα σε καινούργιες βάσεις».

Το προφίλ της ΒΙ.ΠΕ. από την ίδρυσή της το 1973 έως σήμερα παρουσίασε η τοπική υπεύθυνος της ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. Ντίνα Τσιότα. «Η κρίση έχει αφήσει το αποτύπωμά της και εδώ, ωστόσο από τον φορέα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, σε συνεργασία πάντα με τους εγκατεστημένους, με στόχο τη βελτίωση υποδομών και τεχνολογίας, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων», ανέφερε. Ταυτόχρονα, χαιρέτισε την προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος Ζίτσας, σημειώνοντας πως «είναι σημαντική, καθώς συμβάλλει στην ανταλλαγή κουλτούρας, τεχνογνωσίας και επιστήμης».

Η επίσκεψη στη ΒΙ.ΠΕ. ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού και της 5ης ΕΜΑΚ, όπου οι υποδιοικητές Αναστασία Κόλια και Ιωάννης Λισγάρας αντίστοιχα, παρουσίασαν το έργο που επιτελούν το Πυροσβεστικό Σώμα και η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...