Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Πληροφορίες για αιφνίδια(;) ολοκλήρωση των ερευνών

Για απομάκρυνση των εταιριών από το πεδίο των ερευνών σε Γιάννενα και Θεσπρωτία, τις τελευταίες 15 περίπου ημέρες, κάνουν λόγο τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στις εξορύξεις, ζητώντας από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να λάβουν θέση για τις πληροφορίες, που θέλουν να υπάρχουν οφειλές προς τους εργαζόμενους.

«Οι υπεύθυνοι του εργοταξίου προχώρησαν στο (πρόσκαιρο;) “κλείσιμο” των ερευνών –χωρίς κανένας να γνωρίζει γιατί- και τα μηχανήματα βρίσκονται στο εργοτάξιο της εταιρίας, στη Βιομηχανική Περιοχή. Την ίδια ώρα, πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πετρελαϊκοί “κολοσσοί” οφείλουν μισθούς στους εργαζόμενους. Κάποιοι εξ αυτών έχουν στείλει διαδικτυακά μηνύματα, επιχειρώντας να αφυπνίσουν την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα καταδεικνύεται η εξαπάτηση περί… παχυλών μισθών και συνέπειας. Στο μεταξύ, το “κρυφτούλι” επιλέγει η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια Ηπείρου και μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμιά αντίδραση για τις οφειλές στους εργαζόμενους. Οι αυτοδιοικητικοί φορείς βρίσκονται σε περίσκεψη, γνωρίζοντας ότι θα εισπράξουν το “πολιτικό κόστος” εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Μαϊου. Κι αυτό επειδή όχι μόνο αρνούνται να ενημερώσουν τους πολίτες για τις επιπτώσεις σε ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον, αλλά και επειδή καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες και παράλληλα τάχθηκαν υπέρ των ερευνών και εξορύξεων, παρότι οφείλουν να γνωρίζουν ότι η “μαύρη ανάπτυξη” θα βυθίσει την Ήπειρο στην αφάνεια», αναφέρουν.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ενημερωτικές ημερίδες στην Πρέβεζα, με τους ομιλητές (Βαγγελίτσα Κοντοδήμα, Πέλα Καλογήρου και Γιάννη Παπαδημητρίου), να αναδεικνύουν το σύνολο των προβλημάτων, που θα επηρεάσουν αρνητικά την Ήπειρο και κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση, ώστε να αποτραπεί ο σχεδιασμός των εξορύξεων.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι Πρωτοβουλίες Πολιτών στην Ήπειρο, οι συμμετέχουσες στον κοινό αγώνα συλλογικότητες, πολίτες και κόμματα θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Βασικό σύνθημα θα είναι το «ΟΧΙ εξορύξεις πετρελαίων στην Ήπειρο», ενώ θα αναρτηθεί και σχετικό πανό.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Δε θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά

Καλοδέχεται την πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...

25.09.18 | Στην τελική ευθεία οι εργασίες

Δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των αεροσκαφών, που σταθμεύουν και ανεφοδιάζονται στο αεροδρόμιο των...

25.09.18 | Αρχαιότητες και όπλα στην κατοχή 51χρονου

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και...

25.09.18 | Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Καμπή

Προς υλοποίηση οδεύει η κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 480.000...

25.09.18 | Εγκαίνια μετά από 15 χρόνια αναμονής

Ένα νέο αθλητικό κέντρο διαθέτει και επίσημα ο δήμος Αρταίων, καθώς εγκαινιάστηκε το κλειστό...

25.09.18 | «Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης

Ως η διοργάνωση των ρεκόρ θα καταγραφεί στην ιστορία του Γύρου Λίμνης, το 12ο Ioannina Lake Run,...

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...