Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Πληροφορίες για αιφνίδια(;) ολοκλήρωση των ερευνών

Για απομάκρυνση των εταιριών από το πεδίο των ερευνών σε Γιάννενα και Θεσπρωτία, τις τελευταίες 15 περίπου ημέρες, κάνουν λόγο τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στις εξορύξεις, ζητώντας από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να λάβουν θέση για τις πληροφορίες, που θέλουν να υπάρχουν οφειλές προς τους εργαζόμενους.

«Οι υπεύθυνοι του εργοταξίου προχώρησαν στο (πρόσκαιρο;) “κλείσιμο” των ερευνών –χωρίς κανένας να γνωρίζει γιατί- και τα μηχανήματα βρίσκονται στο εργοτάξιο της εταιρίας, στη Βιομηχανική Περιοχή. Την ίδια ώρα, πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πετρελαϊκοί “κολοσσοί” οφείλουν μισθούς στους εργαζόμενους. Κάποιοι εξ αυτών έχουν στείλει διαδικτυακά μηνύματα, επιχειρώντας να αφυπνίσουν την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα καταδεικνύεται η εξαπάτηση περί… παχυλών μισθών και συνέπειας. Στο μεταξύ, το “κρυφτούλι” επιλέγει η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια Ηπείρου και μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμιά αντίδραση για τις οφειλές στους εργαζόμενους. Οι αυτοδιοικητικοί φορείς βρίσκονται σε περίσκεψη, γνωρίζοντας ότι θα εισπράξουν το “πολιτικό κόστος” εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Μαϊου. Κι αυτό επειδή όχι μόνο αρνούνται να ενημερώσουν τους πολίτες για τις επιπτώσεις σε ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον, αλλά και επειδή καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες και παράλληλα τάχθηκαν υπέρ των ερευνών και εξορύξεων, παρότι οφείλουν να γνωρίζουν ότι η “μαύρη ανάπτυξη” θα βυθίσει την Ήπειρο στην αφάνεια», αναφέρουν.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ενημερωτικές ημερίδες στην Πρέβεζα, με τους ομιλητές (Βαγγελίτσα Κοντοδήμα, Πέλα Καλογήρου και Γιάννη Παπαδημητρίου), να αναδεικνύουν το σύνολο των προβλημάτων, που θα επηρεάσουν αρνητικά την Ήπειρο και κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση, ώστε να αποτραπεί ο σχεδιασμός των εξορύξεων.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι Πρωτοβουλίες Πολιτών στην Ήπειρο, οι συμμετέχουσες στον κοινό αγώνα συλλογικότητες, πολίτες και κόμματα θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Βασικό σύνθημα θα είναι το «ΟΧΙ εξορύξεις πετρελαίων στην Ήπειρο», ενώ θα αναρτηθεί και σχετικό πανό.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Από κινητό επιχειρησιακό κέντρο μέχρι...

Τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε...

15.11.18 | Καλύπτεται το χαμένο έδαφος

Εφικτός φαντάζει πλέον ο στόχος της αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας Πλάκας το φθινόπωρο του 2019,...

15.11.18 | Ένας «χάρτης» για τον αθλητικό τουρισμό

Να διαμορφώσει τον χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων, που προσφέρονται για την προσέλκυση επισκεπτών...

15.11.18 | Αναβολή στη δίκη για την αξιολόγηση

Η απεργία στον δημόσιο τομέα δεν επέτρεψε τελικά την εκδίκαση της κύριας αγωγής της ΑΔΕΔΥ κατά της...

15.11.18 | Ακόμη 360.000 ευρώ για αναβάθμιση σχολικών...

Στην υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης, που αφορά την επισκευή και βελτίωση σχολικών κτιρίων στη...

15.11.18 | Έργα ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών

Στη δημοπράτηση της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων στη δημοτική...

15.11.18 | Ο «Caveman» για τέσσερις ακόμη παραστάσεις

Ο Caveman ήρθε στο Θέατρο Έκφραση, έστησε τη… σπηλιά του και έδωσε ήδη διαπιστευτήρια, σκορπίζοντας...

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...