Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018
|

Στο Πειθαρχικό οι «10» του Ριζόπουλου

Την αναστολή των κομματικών αξιωμάτων για τα δέκα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον Σπύρο Ριζόπουλο στην πρωτοβουλία συγκρότησης ψηφοδελτίου, κόντρα στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, ανακοίνωσε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

Παράλληλα, αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο διαγραφής από το κόμμα, καθώς παραπέμπονται στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

«Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς τον δρόμο των μεγάλων εκλογικών μαχών με δυναμική, συνδυασμούς ανανέωσης, εμπειρίας και αίσθημα νίκης. Ιδιαιτέρως, η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια πρόκληση για το παρόν και το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών. Η εντολή του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφής. Με αξιοκρατία, διαφάνεια, σοβαρότητα συνεχίζουμε τις επαφές μας και με σεβασμό στους συμπολίτες μας. Μάλιστα, προς εφαρμογή όλων αυτών, ο πρόεδρος μας, με απόφασή του, συγκρότησε Επιτροπή για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία αξιολογεί το έργο των αυτοδιοικητικών, αξιολογεί τις υποψηφιότητες των στελεχών μας και προετοιμάζει τη δυναμική και νικηφόρα παρουσία της ΝΔ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και συνεχίζει ειδικότερα για την Ήπειρο και την κίνηση των δέκα στελεχών.

«Στην περιφέρεια Ηπείρου είναι ευρέως γνωστή η θετική αξιολόγηση από την παράταξή μας του έργου του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητά του. Είναι ευρέως γνωστό τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις, σε προηγούμενο χρόνο, της εκπροσώπου τύπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη, όσο και από την επίσημη τοποθέτηση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, σε ανοικτή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και στη σχετική συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε. Ωστόσο, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στελέχη της παράταξής μας (αναφέρονται τα δέκα ονόματα) να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας και να στηρίζουν άλλες επιλογές από την επίσημη θέση της ΝΔ. Βεβαίως, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μελών μας να επιλέξουν και να στηρίξουν τον υποψήφιο που κρίνουν. Όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας, παραπλανώντας συνειδητά τους πολίτες και, κυρίως, τα μέλη της παράταξής μας. Μάλιστα, τα παραπάνω στελέχη, ακόμη κι αν δε γνώριζαν, ουδέποτε ζήτησαν ενημέρωση από τα θεσμικά όργανα του κόμματος», τονίζεται.

Η απόφαση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ Λ. Αυγενάκη αφορά την παραπομπή των «δέκα» στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, καθώς και την αναστολή των αξιωμάτων που κατέχουν στη ΝΔ, μέχρι την έκδοση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

«Είναι σαφές ότι το Εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του Εμείς! Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης. Όπως, επανειλημμένως, έχει δηλώσει ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της ΝΔ να συμβολίζει μια νέα εποχή ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

 

Η ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Άνευ αντικειμένου αποδείχθηκε τελικά η προχθεσινοβραδινή, έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της αναταραχής που προκάλεσε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η ανακοίνωση συμμετοχής μελών του κόμματος στη Γραμματεία Οργανωτικού της παράταξης Ριζόπουλου.

Η όλη συνεδρίαση εστιάστηκε στο να σταλεί το μήνυμα πως οι περιφερειακές εκλογές είναι ύψιστης πολιτικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς –ανάλογα και με τον χρόνο που θα γίνουν βέβαια οι εθνικές εκλογές- θα εκπέμψουν μηνύματα, άρα δεν υπάρχει περιθώριο για το κόμμα να φανεί διχασμένο. Το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών παρουσίασε τόσο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεόδωρος Τζαρούχης, όσο και ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη σεβασμού στις αποφάσεις για τα κομματικά μέλη. Μάλιστα, ο κ. Τασούλας, με δεδομένη την εκτίμησή του πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τη θητεία της, επισήμανε πως στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα μετρήσει δυνάμεις και θα πρέπει να υπάρξει ένα ισχυρό μήνυμα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Δε θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά

Καλοδέχεται την πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...

25.09.18 | Στην τελική ευθεία οι εργασίες

Δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των αεροσκαφών, που σταθμεύουν και ανεφοδιάζονται στο αεροδρόμιο των...

25.09.18 | Αρχαιότητες και όπλα στην κατοχή 51χρονου

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και...

25.09.18 | Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Καμπή

Προς υλοποίηση οδεύει η κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 480.000...

25.09.18 | Εγκαίνια μετά από 15 χρόνια αναμονής

Ένα νέο αθλητικό κέντρο διαθέτει και επίσημα ο δήμος Αρταίων, καθώς εγκαινιάστηκε το κλειστό...

25.09.18 | «Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης

Ως η διοργάνωση των ρεκόρ θα καταγραφεί στην ιστορία του Γύρου Λίμνης, το 12ο Ioannina Lake Run,...

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...