Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018
|

Σε πρώτο πλάνο η Παμβώτιδα

Ευκαιρία για μια πρώτη, προγραμματική, τοποθέτηση ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου έδωσαν στον δήμαρχο Ιωαννιτών και εκ νέου υποψήφιο Θωμά Μπέγκα, οι προσκλήσεις για να παραστεί στις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μπέγκας θα παραστεί και στις δύο ομιλίες, σεβόμενος τη θεσμική του θέση, όπως ανέφερε, ακόμη και αν η Διεθνή Έκθεση και το «πυκνό» πολιτικό πρόγραμμα δεν επιτρέπει επί της ουσίας συζητήσεις με τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην περιοχή, όπως και με τις αλλαγές που προήλθαν από τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Η αλλαγή στον υπουργείο Εσωτερικών είναι μια από εκείνες που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, όμως η μετακίνηση του Αλέξη Χαρίτση στο χαρτοφυλάκιο αυτό αποτιμάται θετικά, λόγω της καλής προηγούμενης συνεργασίας από τη θέση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Μια σημαντική αλλαγή και χαίρομαι για αυτή είναι η τοποθέτηση του κ. Χαρίτση στο υπουργείο Εσωτερικών, γιατί είχαμε μια μακρά συνεργασία και -όπως έχω ξαναπεί- είναι ένας από εκείνους που έχει δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Για όλα τα αιτήματα που υπέβαλε και είχε προετοιμάσει με τεκμηριωμένο τρόπο η δημοτική αρχή, η ανταπόκριση ήταν άμεση και θετική», σημείωσε.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ηπείρου, δύο από τα κορυφαία ζητήματα, που αναπτύχθηκαν τότε, το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη Παμβώτιδα και ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά, συνέχεια ουσιαστικά της Ιόνιας οδού και μέρος των διευρωπαϊκών δικτύων, παραμένουν εκκρεμή.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπέγκας σημείωσε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τη συνεργασία με την κυβέρνηση για τα θέματα αυτά, τα οποία βρίσκονται πάντα στην «ατζέντα» της δημοτικής αρχής.

«Τα χρονικά περιθώρια για τη λήξη αυτής της δημοτικής θητείας είναι ένας χρόνος. Η δημοτική αρχή, πάντα στη βάση μιας ρεαλιστικής πολίτικής, επικεντρώνεται σε αυτά τα ζητήματα, που οφείλουμε και έχουμε προχωρήσει να υλοποιήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας. Όμως, το όραμα του τόπου δε σταματά και, από τα βασικά σημεία του συνεδρίου, που θα είναι και στον σχεδιασμό και τις προγραμματικές δηλώσεις της παράταξής μας για τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να είναι η «κορωνίδα» της επόμενης περιόδους, είναι η λίμνη. Εμείς έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε πάρα πολύ σοβαρά με τη λίμνη. Για το θέμα της προστασίας της λίμνης, υποχρεωτικά πρέπει να συνεργαστούμε με το κράτος. Πολιτικά ξεκινάμε, θα κατέλθουμε και με συγκεκριμένες προτάσεις και αυτόν τον σχεδιασμό θα τον αναπτύξουμε σιγά σιγά με την κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Επίσης, το θέμα του οδικού άξονα, σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα, που είναι σημαντικό όχι μόνο για τα Γιάννενα, αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο, επίσης αποτελεί ζήτημα συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος τόνισε την αναπτυξιακή αλλά και της περιβαλλοντική διάσταση των δύο αυτών ζητημάτων, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή διακατέχεται από αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία, παρά τις επικρίσεις που δέχεται με αφορμή το έργο του μεγάλου δακτυλίου.

«Το έχουμε δείξει με όλες τις ενέργειές μας μέχρι τώρα, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Η περιβαλλοντική μας ευαισθησία αποδεικνύεται σε όλους τους σχεδιασμούς μας», κατέληξε.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...

22.09.18 | «Κενά αέρος» στην πτήση Ιωάννινα-Λάρνακα

Στάση αναμονής τηρείται στα Γιάννενα μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει...

22.09.18 | Απομακρύνθηκε «νεκρός» πλάτανος από το...

Στην απομάκρυνση ενός νεκρού πλατάνου στην παραλίμνιο περιοχή των Ιωαννίνων προχώρησε το πρωί της...

22.09.18 | Μια νέα εκκίνηση ο 12ος Γύρος Λίμνης

Το μήνυμα ότι ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να γίνει η ουσιαστική εκκίνηση μιας...

22.09.18 | Συνεχίζεται το κυνήγι, με εξαιρέσεις στις...

Παρατάθηκε για δύο χρόνια, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου του 2020 η χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης...

22.09.18 | Αναζητώντας καλύτερες συνθήκες

Νέες αφίξεις αναμένονται στις δομές προσφύγων της Ηπείρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας...

22.09.18 | Μπήκαν σκαλωσιές στην Παρηγορήτισσα

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του ιερού ναού της Παρηγορήτισσας στην Άρτα, ένα από τα...

21.09.18 | Ποιος δουλεύει για τους τουρίστες;

Στοιχεία παραδοξότητας αποτυπώνει το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για το ισοζύγιο...