Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ετοιμάζουν «απόβαση» στη ΔΕΘ

Αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα δώσουν τα συνδικαλιστικά όργανα συνταξιούχων και εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα των Ιωαννίνων. Για το Σάββατο, έχουν προγραμματιστεί δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, μια στο άγαλμα Βενιζέλου από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και μια στην πλατεία Αριστοτέλους από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία, στις 6 το απόγευμα αμφότερες.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, επικρίνοντας την κυβερνητική πολιτική. «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει το ίδιο έργο με τον τίτλο “τέλος των μνημονίων”. Έχουν εξαπολύσει προπαγανδιστική εκστρατεία γύρω από το ζήτημα των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού. Είναι υποκρισία. Οι όποιες διακηρύξεις τους μένουν κενό γράμμα για τους εργαζόμενους όσο παραμένει όλο εκείνο το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διατηρήσει και διευρύνει η κυβέρνηση προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το ΕΚΙ μισθώνει λεωφορεία για τη μεταφορά των εργαζομένων, που θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων το Σάββατο, στις 12.30 το μεσημέρι. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 26510-32513.

«Δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δίνουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Συνεχίζονται οι μάχες για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, δε χωράει αναβολή. Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση η μοιρολατρία. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας», σημειώνει στο κάλεσμα.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα συμμετέχει και το Σωματείο Μετάλλου Ιωαννίνων, διαχωρίζοντας τη θέση του από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων, καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η μεταφορά θα είναι δωρεάν, ωστόσο, λόγω του ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στα τηλέφωνα 2651020647 –22660, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι). Η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί του Σαββάτου από την Ακαδημία.

 

Λεωφορεία και από ΑΔΕΔΥ

Τη μίσθωση λεωφορείων για την διευκόλυνση των εργαζομένων που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, αποφάσισε και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail adedyioannina@yahoo.gr, μέχρι σήμερα Τετάρτη. Να δηλώσουν συμμετοχή για μετακίνηση στην ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του και

ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Δε θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά

Καλοδέχεται την πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...

25.09.18 | Στην τελική ευθεία οι εργασίες

Δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των αεροσκαφών, που σταθμεύουν και ανεφοδιάζονται στο αεροδρόμιο των...

25.09.18 | Αρχαιότητες και όπλα στην κατοχή 51χρονου

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και...

25.09.18 | Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Καμπή

Προς υλοποίηση οδεύει η κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 480.000...

25.09.18 | Εγκαίνια μετά από 15 χρόνια αναμονής

Ένα νέο αθλητικό κέντρο διαθέτει και επίσημα ο δήμος Αρταίων, καθώς εγκαινιάστηκε το κλειστό...

25.09.18 | «Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης

Ως η διοργάνωση των ρεκόρ θα καταγραφεί στην ιστορία του Γύρου Λίμνης, το 12ο Ioannina Lake Run,...

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...