Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ετοιμάζουν «απόβαση» στη ΔΕΘ

Αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα δώσουν τα συνδικαλιστικά όργανα συνταξιούχων και εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα των Ιωαννίνων. Για το Σάββατο, έχουν προγραμματιστεί δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, μια στο άγαλμα Βενιζέλου από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και μια στην πλατεία Αριστοτέλους από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία, στις 6 το απόγευμα αμφότερες.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, επικρίνοντας την κυβερνητική πολιτική. «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει το ίδιο έργο με τον τίτλο “τέλος των μνημονίων”. Έχουν εξαπολύσει προπαγανδιστική εκστρατεία γύρω από το ζήτημα των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού. Είναι υποκρισία. Οι όποιες διακηρύξεις τους μένουν κενό γράμμα για τους εργαζόμενους όσο παραμένει όλο εκείνο το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διατηρήσει και διευρύνει η κυβέρνηση προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το ΕΚΙ μισθώνει λεωφορεία για τη μεταφορά των εργαζομένων, που θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων το Σάββατο, στις 12.30 το μεσημέρι. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 26510-32513.

«Δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δίνουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Συνεχίζονται οι μάχες για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, δε χωράει αναβολή. Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση η μοιρολατρία. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας», σημειώνει στο κάλεσμα.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα συμμετέχει και το Σωματείο Μετάλλου Ιωαννίνων, διαχωρίζοντας τη θέση του από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων, καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η μεταφορά θα είναι δωρεάν, ωστόσο, λόγω του ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στα τηλέφωνα 2651020647 –22660, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι). Η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί του Σαββάτου από την Ακαδημία.

 

Λεωφορεία και από ΑΔΕΔΥ

Τη μίσθωση λεωφορείων για την διευκόλυνση των εργαζομένων που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, αποφάσισε και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail adedyioannina@yahoo.gr, μέχρι σήμερα Τετάρτη. Να δηλώσουν συμμετοχή για μετακίνηση στην ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του και

ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.11.18 | Από το Γιάννενα-Κακαβιά στο Ιόνια-Πρέβεζα

Μια σειρά από τροποποιήσεις στην κατανομή των πόρων του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος...

16.11.18 | Κραυγή αγωνίας για την Αναγνωστοπούλειο Σχολή

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα επεμβάσεις αποκατάστασης στο κτίριο του παλιού σχολείου στο Δίλοφο,...

16.11.18 | Προστασία μέσω αξιοποίησης

Ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική προστασία και ανάδειξη του παραλίμνιου αθλητικού χώρου στο...

16.11.18 | Νέα αυτοψία για να περιοριστεί ο αριθμός των...

Πιο δύσκολη απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, είναι η προσπάθεια ανεύρεσης του ατόμου, που πυροβόλησε...

16.11.18 | Μια οφειλόμενη τιμή σε τρεις ευεργέτες

Μια οφειλόμενη τιμή σε τρεις σπουδαίους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία Μπάρκα,...

16.11.18 | Ο ΛΕΞ στο Stage Ioannina

O ΛΕΞ, η πιο σημαντική ελληνική παρουσία στη χιπ χοπ σκηνή αυτή την περίοδο, θα ανέβει στη σκηνή...

16.11.18 | Ένα secret session με τον Coti Κ.

Τον Coti Κ., τον πιο σημαντικό παραγωγό της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, υποδέχεται αύριο Σάββατο...

16.11.18 | Στόχος για το 2019 τα 2,3 τρισεκ. κυβικά...

Την επενδυτική και επιχειρησιακή ενημέρωση, για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 13 Νοεμβρίου...