Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018
|

«Μύλος» η ΝΔ λόγω Ριζόπουλου

Κλυδωνισμούς στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η ανακοίνωση της γραμματείας Οργανωτικού προεκλογικού αγώνα του Σπύρου Ριζόπουλου, καθώς το γεγονός πως σε αυτή συμπεριλαμβάνονται και μέλη του κόμματος έφερε την αντίδραση της Συγγρού.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε για χθες σε ακρόαση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος τους Αθ. Βλέτσα, Μ. Καλιαμούρη, Π. Κοτζαμάνη, Στ. Ράρρα, Στ. Νάνο, Κ. Παπασιώζο, Δ. Δήμο, Γ. Μότσιο Γιώργο, Δ. Σοφία και Ομ. Τσάπαλο, «σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κλήση.

Η αντίδραση των κληθέντων σε ακρόαση ήταν ακαριαία και οι οκτώ εκ των δέκα –πλην του Κ. Παπασιώζου και Ομ. Τσάπαλου- απάντησαν πως δε θα παραστούν στα γραφεία του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο κ. Αυγενάκης δε διερμηνεύει σωστά τη θέση του κόμματος, όπως αυτή εκφράζεται από τον πρόεδρό του Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η τελευταία ήδη γνωστή σε εμάς απόφαση του «κόμματος, όπως αυτολεξί την ανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ” σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, είναι ότι “Το πρώτο μου μέλημα είναι σήμερα οι εθνικές εκλογές. Εξάλλου, έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους. Στόχος η ευρύτερη δυνατή συναίνεση”.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θεωρούμε ολόσωστη αυτή την απόφαση του προέδρου μας και την αποδεχόμαστε στο ακέραιο. Και σαφέστατα τονίζει την έννοια της ελεύθερης και ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης. Σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο, εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές, τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο νυν Περιφερειάρχης, μετά από 36 χρόνια, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Η Ήπειρος είναι τελευταία σε ανάπτυξη και πρώτη σε ανεργία. Ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει. Η Ήπειρος πρέπει να αλλάξει», αναφέρουν στην απάντησή τους.

Με προσωπική επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ επέλεξε να απαντήσει ο πρώην βουλευτής Άρτας του κόμματος Κ. Παπασιώζος , ο οποίος επίσης δεν παρέστη χθες για ακρόαση στα κεντρικά στη Συγγρού. Σε δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στην εκπομπή «Ό,τι πεις εσύ» του Γιώργου Γκόντζου, χαρακτήρισε προσβλητική για την ιστορία της ΝΔ την κλήση σε ακρόαση και πρόσθεσε πως υπήρξε «παρότρυνση τοπική» και «πιέσεις», φωτογραφίζοντας τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, λόγω και του γεγονότος πως του κοινοποιείται η κλήση των 10 σε ακρόαση.

Ξεχωριστά επέλεξε να απαντήσει και ο Ομ. Τσάπαλος, λόγω του ότι δεν ψηφίζει στην περιοχή και είναι πρωτίστως επαγγελματικά συνεργάτης του κ. Ριζόπουλου.

 

ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΝΟΔΕ

Ξεκάθαρη θέση κατά των «10» πήρε χθες και η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει εκτάκτως χθες βράδυ, αν και αύριο υπάρχει ήδη προγραμματισμένη συνεδρίασή της.

«Για την περιφέρεια Ηπείρου η απόφαση του κόμματος είναι σαφής και γνωστή. Στήριξη στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενός ικανού περιφερειάρχη και στελέχους της τοπικής κοινωνίας.

Είναι, επίσης, γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι ένα μικρό μέρος στελεχών του κόμματος, επικαλούμενοι τις κομματικές τους ιδιότητες, κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση στηρίζοντας άλλες επιλογές. Ξεκαθαρίζουμε ότι το Κόμμα συντονισμένα κινείται σε όλα τα επίπεδα, και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν δύο φωνές, δύο γραμμές, άλλες απόψεις και άλλες επιλογές. Η Ν.Δ. στηρίζει τον Αλέκο Καχριμάνη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και εκφράζει την ελπίδα και την ευχή να πρυτανεύσει η λογική, η ενότητα και η πειθαρχία. Και καταλήγει: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να κάνουν εκείνοι ό,τι κρίνουν ως πολίτες της Ηπείρου, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επικαλούνται την κομματική τους ιδιότητα, να αγνοούν τα αρμόδια συλλογικά όργανα και να προσπαθούν να διασπάσουν το κόμμα με τις επιλογές τους».

 

Δύο πρώην δήμαρχοι στη γραμματεία Οργανωτικού

Αν, πάντως, σκοπός της κλήσης σε ακρόαση ήταν να μπει φρένο στα στελέχη της ΝΔ να στηρίξουν την κίνηση Ριζόπουλου, μάλλον δεν επετεύχθη, καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι στα 26 στελέχη της γραμματείας Οργανωτικού συμπαρατάσσονται ακόμη δύο γνωστά στελέχη, με θητεία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο λόγος για τους πρώην δημάρχους Πρέβεζας Κώστα Παπαγεωργίου και Ηγουμενίτσας Θωμά Πάντο, τους οποίους καλωσόρισε ο Σπ. Ριζόπουλος, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η συμβολή τους θα είναι πολύτιμη. Έχουν διοικήσει δύο πόλεις, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα, οι οποίες έχουν αδικηθεί διαχρονικά από το μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας που έχει καθιερώσει η σημερινή ηγεσία της. Και η συστράτευσή τους στην κοινή, υπεριδεολογική μας προσπάθεια, αποδεικνύει ότι το μοντέλο της περιφερειακότητας που πρεσβεύουμε ως παράταξη αποτελεί μονόδρομο ανάπτυξης και προόδου για όλη την Ήπειρο».

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.11.18 | Από το Γιάννενα-Κακαβιά στο Ιόνια-Πρέβεζα

Μια σειρά από τροποποιήσεις στην κατανομή των πόρων του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος...

16.11.18 | Κραυγή αγωνίας για την Αναγνωστοπούλειο Σχολή

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα επεμβάσεις αποκατάστασης στο κτίριο του παλιού σχολείου στο Δίλοφο,...

16.11.18 | Προστασία μέσω αξιοποίησης

Ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική προστασία και ανάδειξη του παραλίμνιου αθλητικού χώρου στο...

16.11.18 | Νέα αυτοψία για να περιοριστεί ο αριθμός των...

Πιο δύσκολη απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, είναι η προσπάθεια ανεύρεσης του ατόμου, που πυροβόλησε...

16.11.18 | Μια οφειλόμενη τιμή σε τρεις ευεργέτες

Μια οφειλόμενη τιμή σε τρεις σπουδαίους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία Μπάρκα,...

16.11.18 | Ο ΛΕΞ στο Stage Ioannina

O ΛΕΞ, η πιο σημαντική ελληνική παρουσία στη χιπ χοπ σκηνή αυτή την περίοδο, θα ανέβει στη σκηνή...

16.11.18 | Ένα secret session με τον Coti Κ.

Τον Coti Κ., τον πιο σημαντικό παραγωγό της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, υποδέχεται αύριο Σάββατο...

16.11.18 | Στόχος για το 2019 τα 2,3 τρισεκ. κυβικά...

Την επενδυτική και επιχειρησιακή ενημέρωση, για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 13 Νοεμβρίου...