Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018
|

Αρχή με ποδηλατοστάτες

Με την τοποθέτηση τεσσάρων ιδιαίτερα καλαίσθητων ποδηλατοστατών σηματοδότησε ο δήμος Ιωαννιτών την άτυπη έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στην οποία συμμετέχουν, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, οι περισσότεροι δήμοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το φετινό θέμα είναι η πολυτροπικότητα, δηλαδή το να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί διάφορα μέσα μεταφοράς - εκτός από το αυτοκίνητο- σε συνδυασμό, με τον δήμο Ιωαννιτών να πιστεύει ότι το ποδήλατο πρέπει να ενταχθεί περισσότερο στην καθημερινότητά μας ως μέσο μετακίνησης και όχι μόνο ως τρόπος ψυχαγωγίας.

Οι τέσσερις ποδηλατοστάτες, οι τρεις πέντε θέσεων και ο ένας δέκα θέσεων, τοποθετήθηκαν στον πεζόδρομο πίσω από το δημαρχείο, στην πλατεία Μαβίλη, στην παιδική χαρά απέναντι από τον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» και στο τέρμα της οδού Καραμανλή, στο Κάστρο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι δύο, διαφορετικού τύπου (σπιράλ), που θα τοποθετηθούν στο Δημοτικό Ωδείο και στον πεζόδρομο της Μελανίδη, πίσω από το διοικητήριο της περιφέρειας.

Ο δεκαθέσιος ποδηλατοστάτης στο τέρμα της Καραμανλή τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο, δίπλα από την παρκίδα, που είχε επιχειρηθεί ανεπιτυχώς να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης ποδηλάτων. «Όταν προσπαθήσαμε να τον κάνουμε χώρο για ποδήλατα, δε λειτούργησε. Καταστράφηκαν οι βάσεις, γιατί, δυστυχώς στάθμευαν αυτοκίνητα και μηχανάκια, δεν υπήρχε κανένας σεβασμός του χώρου. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να τοποθετήσουμε το σταντ και την παρκίδα να τη μετατρέψουμε σε χώρο στάθμευσης για μοτοποδήλατα, ώστε να αποφύγουμε και τη στάθμευση πάνω στα πεζοδρόμια», δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Θεμάτων Ελένη Βασιλείου.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η κα. Βασιλείου τόνισε ότι αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την προώθηση της πολυτροπικότητας μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων.

«Έχουμε σχεδιάσει και φέτος μια σειρά δράσεων που αφορούν παιδιά αλλά και μεγάλους. Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ταυτόχρονα όλους τους δημότες μας για κυκλοφοριακά θέματα και καλές πρακτικές, που, αν υιοθετηθούν, μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής μας. Σύντομα θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα των δράσεων, που δε θα εξαντληθεί την περίοδο από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, καθώς φέτος έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε ανάλογες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όσα μέτρα και να πάρει ο δήμος, όση αστυνόμευση και να υπάρχει, εάν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε συμπεριφορά και δεν αρχίσουμε να σεβόμαστε και τον νόμο και τα αστικά αντικείμενα και τη σήμανση, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα απολύτως».

Τέλος, η κ. Βασιλείου ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους τόσο τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατηρτσίδη, όσο και τη συνεργάτιδά της Κυριακή Μακρή, με την οποία σχεδίασαν από κοινού τους ποδηλατοστάτες, καθώς και την κ. Όλγα Ρακκά.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Από κινητό επιχειρησιακό κέντρο μέχρι...

Τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε...

15.11.18 | Καλύπτεται το χαμένο έδαφος

Εφικτός φαντάζει πλέον ο στόχος της αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας Πλάκας το φθινόπωρο του 2019,...

15.11.18 | Ένας «χάρτης» για τον αθλητικό τουρισμό

Να διαμορφώσει τον χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων, που προσφέρονται για την προσέλκυση επισκεπτών...

15.11.18 | Αναβολή στη δίκη για την αξιολόγηση

Η απεργία στον δημόσιο τομέα δεν επέτρεψε τελικά την εκδίκαση της κύριας αγωγής της ΑΔΕΔΥ κατά της...

15.11.18 | Ακόμη 360.000 ευρώ για αναβάθμιση σχολικών...

Στην υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης, που αφορά την επισκευή και βελτίωση σχολικών κτιρίων στη...

15.11.18 | Έργα ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών

Στη δημοπράτηση της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων στη δημοτική...

15.11.18 | Ο «Caveman» για τέσσερις ακόμη παραστάσεις

Ο Caveman ήρθε στο Θέατρο Έκφραση, έστησε τη… σπηλιά του και έδωσε ήδη διαπιστευτήρια, σκορπίζοντας...

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...