Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Με νέο «όπλο» ενάντια στα χόρτα και τα χιόνια

Με ένα νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και την κοπή κλαδιών και αυτοφυούς βλάστησης σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, ενισχύει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό ο δήμος Ζίτσας, καλύπτοντας έτσι βασικές ανάγκες στους τομείς πυροπροστασίας, καθαριότητας και πρασίνου.

Πρόκειται για ένα βαρέως τύπου «πολυμηχάνημα» ελκυστήρα καταστροφέα – κλαδοκόπο, το οποίο αγόρασε ο δήμος με ίδιους πόρους και το προσεχές διάστημα θα το ρίξει στη «μάχη» για την αποψίλωση κοινόχρηστων εκτάσεων και δρόμων από ξερά χόρτα και θάμνους στις τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς.

Η προμήθεια του μηχανήματος έγινε μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ενστάσεις και προσφυγές στους διαγωνισμούς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που είχαν καταψηφίσει την αγορά του καταστροφέα-κλαδοκόπου. «Τα περισσότερα αιτήματα των πολιτών, που καλούμαστε να ικανοποιήσουμε, ειδικά τους θερινούς μήνες, αφορούν την κοπή χόρτων. Εργαζόμαστε, λοιπόν, απρόσκοπτα για να συμβάλουμε στην επίλυση ζητημάτων, που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Έτσι, με την αγορά του καταστροφέα - κλαδοκόπου και αφού έχουμε ήδη έρθει σε συνεννόηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, που θέτουν τις προτεραιότητες για την περιοχή τους, θα προχωρήσουμε σύντομα στην αποψίλωση και καταστροφή χόρτων και κλαδιών», σημείωσε

Στο εν λόγω μηχάνημα υπάρχει η δυνατότητα για την τοποθέτηση μπράτσων, κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής, στο μπροστινό του σύστημα, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί εκχιονιστικό μαχαίρι και να χρησιμοποιηθεί τους χειμερινούς μήνες για τον αποχιονισμό περιοχών.

 

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ Η ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στο τελικό στάδιο αποπεράτωσης βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Δημαρχείου και περιβάλλοντος χώρου στη Δ.Κ. Ελεούσας. «Είμαστε χαρούμενοι, που επιτέλους φτάνουμε στο τέλος και θα παραδώσουμε ένα έργο, το οποίο θα καταστήσει την πλατεία και τον περιβάλλοντα χώρο σημείο αναφοράς και πόλο έλξης για ολόκληρο το λεκανοπέδιο», σημείωσε ο κ. Πλιάκος και πρόσθεσε: «Ήταν ένα έργο με πάρα πολλά προβλήματα και συνεχείς παρατάσεις, τα οποία ξεπεράσαμε με αγώνα και επίπονη προσπάθεια, τόσο από την τεχνική υπηρεσία, όσο και από τη δημοτική αρχή. Τέλος καλό, όλα καλά, για να μπορούν οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες να χαίρονται τον χώρο. Ήδη από τώρα, τις απογευματινές και βραδινές ώρες συγκεντρώνει εκατοντάδες παιδιά που παίζουν. Είναι ένας χώρος πέριξ του δημαρχείου, που αποκτά οντότητα, αναβαθμίζοντας συγχρόνως την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ενισχύοντας την εξωστρέφεια των γύρω επιχειρήσεων με την προσέλκυση πελατών και από άλλες περιοχές».

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...