Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018
|

«Αναζωπύρωση» της κόντρας για το φυσικό αέριο

Όψιμο ενδιαφέρον, ελλιπή γνώση και απροθυμία συνεργασίας. Σε αυτές τις λέξεις συνοψίζεται εμμέσως πλην σαφώς η αντίδραση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, στη νέα παρέμβαση του δημάρχου Ιωαννίνων για το φυσικό αέριο.

«Εμείς είμαστε λίγο πιο ενημερωμένοι, ως περιφέρεια Ηπείρου, από τους άλλους φορείς κι έχουμε έναν συνεχή αγώνα για το φυσικό αέριο. Κατόπιν αυτού, δε θέλω να τοποθετηθώ για τη δήλωση του δημάρχου, όμως καλά θα είναι όλοι οι φορείς, αφού μαθαίνουν τι έχει γίνει και πώς έχει γίνει, να συνεργάζονται με την περιφέρεια. Το σίγουρο, όμως, είναι ένα, ότι σε όλα τα θέματα, όταν δεν πάμε όλοι μαζί και ο καθένας κάνει κάποια κίνηση, δε βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει τις δηώσεις του δημάρχου για το ότι η Ήπειρος είναι αδικημένη από τον σχεδιασμό για το φυσικό αέριο.

Έμμεση απάντηση έδωσε και στην πρόσκληση του δημάρχου Ιωαννίνων για ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου διεκδίκησης. Αν και αυτή τη φορά ο κ. Μπέγκας έδειξε να αποδέχεται τον κυρίαρχο ρόλο της περιφέρειας στη διαδικασία, λέγοντας πως δεοντολογικά ο δήμος δεν μπορεί να κινήσει τη διαδικασία, ο περιφερειάρχης δεν έδειξε διατεθειμένος να σηκώσει… λάβαρο για το ζήτημα του φυσικού αερίου. «Σήμερα είναι δύσκολο για μας, θα γίνει αγώνας, κάνουμε τις προσπάθειές μας και όσοι φορείς θέλουν, ας έρθουν να ενημερωθούν τι έχουμε κάνει από κοντά και να συνταχθούν μαζί μας», περιορίστηκε να πει.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που η περιφερειακή αρχή εκφράζει την ενόχλησή της για τις πρωτοβουλίες του δήμου Ιωαννιτών για το φυσικό αέριο.

Η πρώτη αντίδραση είχε καταγραφεί στις αρχές Ιουνίου, όταν είχε προκύψει η διαμαρτυρία του δήμου Ιωαννιτών γιατί η Ήπειρος δεν είναι ανάμεσα στις πρόσφατες αποφάσεις για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. Η ανακοίνωση του δήμου τότε κατέληγε με την επισήμανση ότι χρειάζεται συντονισμός δυνάμεων και πρόταση για ανάληψη μιας πρωτοβουλίας του συντονισμού μιας ευρείας πανηπειρωτικής συνάντησης, «με στόχο να καθοριστούν τα βήματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, τοπικοί βουλευτές, αυτοδιοίκηση, φορείς, συλλογικότητες, πολίτες, ώστε να μη χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για την περιοχή μας».

«Το ζήτημα του φυσικού αερίου, θέλει δουλειά και ουσία και όχι τύπο.   Είμαστε ανοικτοί, σε όποιον άλλο φορέα θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, για τα θέματα αυτά που αφορούν γενικότερα την ανάπτυξή της περιοχής», ήταν η απάντηση που είχε δώσει τότε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, αναφερόμενος αναλυτικά και στις πρωτοβουλίες της περιφέρειας για το θέμα.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.08.18 | Ρέει το χρήμα από τον «ΦιλόΔημο»

Ακόμη και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ξεπερνά η ανταπόκριση των δήμων στα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι...

21.08.18 | Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

21.08.18 | «Τίποτα δε χάνουμε, πριν χαθεί»

Αισιόδοξος ότι το Γεφύρι της Πλάκας μπορεί να γεφυρώσει ξανά τον Άραχθο στο τέλος του επόμενου...

21.08.18 | Αναζητώντας τη συνέχεια του νήματος

Με στόχο την αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής των μαστόρων της πέτρας ξεκίνησε χθες το 12ήμερο...

21.08.18 | Καταγγέλλουν τακτική «πλημμύρας»

Για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου,...

21.08.18 | Σχέδια εκκένωσης συντάσσουν οι δήμοι

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, αλλά και ο...

21.08.18 | Εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με 144 κιλά κάνναβης

Έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο...

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...