Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018
|

Ένα εργαλείο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Μια φιλόξενη στέγη για τους φορείς του τουρισμού της περιοχής, αλλά και ένα εργαλείο προώθησης του τουριστικού προϊόντος θα αποτελέσει το Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης των Επισκεπτών και των Επιχειρηματιών του Τουρισμού της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου.

Η είσοδος βρίσκεται στην πλαϊνή πλευρά του διοικητηρίου, επί της οδού Πυρσινέλλα, και το γραφείο έχει διαμορφωθεί κατά τρόπο, που να μπορούν να γίνονται επαφές, συναντήσεις και συσκέψεις των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό, αλλά και να υποδέχεται επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να εφοδιάζονται με ενημερωτικό υλικό, αλλά και να λαμβάνουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος ολόκληρης της Ηπείρου. Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και στελεχώνεται από σπουδαστές του τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το (0030) 2651041100 και το e-mail το secretary@irha.gr.

«Θεωρούμε ότι, με τη λειτουργία του γραφείου, θα προσθέσουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην εξωστρέφεια της περιοχής, καθώς και στην καλύτερη οργάνωση του τουριστικού προϊόντος», ανέφερε ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, ο οποίος στάθηκε στον ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει, σε μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, παρουσιάζει αύξηση 21% στους ξένους επισκέπτες και 19% στις διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2016. Ο κ. Σιούτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη για την παραχώρηση του χώρου, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για τη στελέχωσή του και όλες τις εταιρείες που συνέβαλαν στη διαμόρφωσή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθανάσιος Τζάνος, ο οποίος τόνισε ότι αυτός ο χώρος θα βοηθήσει να γίνει περισσότερο γνωστός ο ορεινός όγκος της Ηπείρου. «Αν και χρόνια τώρα αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, πλέον έχει αρχίσει και γίνεται γνωστός και λόγω του τρόπου διασύνδεσής του με τον υπόλοιπο κόσμο και με αυτά που έχουμε προσφέρει, είτε αυτό έχει να κάνει με το φυσικό κάλλος, είτε με τις παροχές στο ξενοδοχειακό κομμάτι, είτε με τις δραστηριότητες. Ο χώρος αυτός θα βοηθήσει πάρα πολύ, υπάρχει υλικό και για τον απλό τουρίστα που θέλει να ενημερωθεί, και για τους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα βοηθηθούν σε ό,τι άλλο χρειάζονται είτε έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη δημιουργία του Γραφείου η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου Ελένη Παγκρατίου, λέγοντας πως είναι ένα από τα εργαλεία, που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος. «Στο Ζαγόρι, όπως και σε άλλα σημεία της Ηπείρου, αγωνιζόμαστε πάρα πολύ για την καλή ποιότητα και για την αύξηση του τουριστικού προϊόντος. Το άνοιγμα των συνεργασιών με όλους τους φορείς του τουρισμού τοπικά, θα μας δώσει μια καινούρια ώθηση, γιατί το Ζαγόρι αρχίζει και γίνεται προορισμός. Από την ώρα που έγινε μέρος του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, έχει μπει ως προορισμός στο διεθνές κοινό και έχουμε όλο και περισσότερους ξένους επισκέπτες, που σημαίνει ότι κι εμείς χρειάζεται να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον σημαντικό ρόλο», σημείωσε.

Για ένα αρκετά καλό βήμα έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Δασκαλόπουλος, σημειώνοντας, ωστόσο, πως χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια και να μη λέγονται μεγάλες κουβέντες. «Ούτε διθυράμβους πρέπει να κάνουμε για ό,τι πετυχαίνουμε, ούτε και μηδενισμό. Να είμαστε κοντά στην αλήθεια και στην πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις πτήσεις, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, ώστε ο κόσμος να νομίζει ότι θα γίνουν όλα απ’ τη μια μέρα στην άλλη. «Και βέβαια, η περιφέρεια και ο δήμος θα πρέπει να σκύψουν με περισσότερη προσοχή και να ακούν τους επαγγελματίες του χώρου, ώστε να μην πηγαίνουμε απλώς για να κάνουμε πολιτική», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Αδάμος Δότσιος, υπεύθυνος μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και υπεύθυνος τους Chefs Club Ελλάδας, ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν να στηθεί το Γραφείο, εκφράζοντας την εκτίμηση πως θα είναι προς όφελος όλων. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να ανέβει και κομμάτι της γαστρονομίας, προτείνοντας τη διοργάνωση σεμιναρίων και θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των ξενοδόχων. «Μπορούμε να βοηθήσουμε να ανεβάσουμε ένα σκαλί παραπάνω το επίπεδο της γαστρονομίας, με τοπικά προϊόντα και με τα παραδοσιακά παρασκευάσματα, που δεν είναι λίγα. Αν τα αναπτύξουμε σωστά, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.10.18 | Έμεινε από αεροπλάνα, κόπηκαν τα δρομολόγια

Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αεροπορική εταιρεία Tus Air και όχι σε χαμηλές...

19.10.18 | Όλα των απορριμμάτων δύσκολα

Ένα γρίφο καλούνται να λύσουν οι τοπικοί φορείς σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, πέραν...

19.10.18 | Στα χέρια της Επιτροπής Παρακολούθησης η λύση

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου της αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας θα κληθεί να δώσει τη λύση...

19.10.18 | «Μοντέλο Αμβρακικού» και στη Σαγιάδα

Το «μοντέλο Αμβρακικού» θα εφαρμοστεί και στον υγρότοπο της Σαγιάδας, σε ό,τι αφορά την άσκηση...

19.10.18 | Περιμένουν το DNA, ψάχνουν στην τάφρο

Σε δύο μέτωπα συνεχίζονται οι έρευνες μετά την ανεύρεση κατά τη διάρκεια εργασιών στη Βιομηχανική...

19.10.18 | «Παναγία των Παρισίων» για τρεις παραστάσεις

Με την επιστροφή της μεγαλύτερης παραγωγής του, της «Παναγίας των Παρισίων», ανοίγει το Θέατρο...

19.10.18 | Εργαστήριο λαθραίου καπνού

Σωστές αποδείχθηκαν οι πληροφορίες, που είχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ότι ένας...

18.10.18 | «Κλειδί» η συγκροτημένη ανάπτυξη των...

«Έχω δει άνδρες να κλαίνε φεύγοντας. Όταν μάλιστα βρίσκονται σε έναν τόπο όπως το φαράγγι του...