Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018
|

Η αρχή του τέλους για μια εκκρεμότητα 30 ετών

Τάξη στην πολεοδομική αταξία στις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου φιλοδοξεί να βάλει ο δήμος Ιωαννιτών, ανοίγοντας τον δρόμο και για την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το πρωί της Τρίτης, ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής στις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου, μελέτη που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου.

Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση νομιμότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τον δήμο Ιωαννιτών να εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης.

Από το 1986 οπότε και εγκρίθηκε αρχικά η πολεοδομική μελέτη, οι ιδιοκτήτες της εν λόγω πολεοδομικής ενότητας έζησαν την περιπέτεια των ακυρώσεων των επανεγκρίσεων και στην ουσία της στασιμότητας μιας περιοχής, που απέχει ελάχιστα λεπτά από το κέντρο της πόλης και εξαιτίας της πολεοδομικής εκκρεμότητας, στερείται βασικών έργων υποδομής.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για τον δήμο και ειδικά για τις περιοχές της Δροσιάς, της Πεντέλης, των Ζευγαριών και του Τσιφλικόπουλου.

Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 30 χρόνια σιγά, σιγά τελειώνουν», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και προσθέτει: «Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης για μια περιοχή, που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο.

Προχωράμε με βάση τον σοβαρό σχεδιασμό μας και είμαι σίγουρος ότι, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και της μελέτης, θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών χιλιάδων συμπολιτών μας στις περιοχές αυτές».

«Η εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής για τις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου έχει σκοπό την υλοποίηση των πολεοδομικών μελετών των περιοχών αυτών, την εξασφάλιση των προβλεπόμενων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, καθώς και την τακτοποίηση όλων των εντασσόμενων οικοπέδων ώστε να καταστούν άρτια και οικοδομήσιμα. Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει τους ίδιους πόρους για να προχωρήσει η εκπόνηση της μελέτης, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας εξορθολογισμού και εξυγίανσης των οικονομικών του δήμου, που μας επέτρεψε να έχουμε ένα ταμείο, έναν «κουμπαρά» για να χρηματοδοτούμε από δικούς μας πόρους έργα», σημειώνει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

08.12.18 | Μικρά, ανήλιαγα και βρώμικα

Ελλείψεις στο προσωπικό, ανεπαρκείς υποδομές και μέσα στους χώρους κράτησης και των Ιωαννίνων,...

08.12.18 | Περισσότεροι πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι

Ριζοσπαστικές προτάσεις, που προϋποθέτουν στρατηγικές υποδομές, πολιτική βούληση και αλλαγή...

08.12.18 | Την πλήρωσαν τα… ελαφάκια

Την αντίδραση του δήμου Ιωαννιτών προκάλεσε ο βανδαλισμός του χριστουγεννιάτικου στολισμού της...

08.12.18 | Με 111 ονόματα η ίδρυση της νέας παράταξης

Στην ίδρυση της νέας παράταξης, με την οποία θα διεκδικήσουν την περιφέρεια Ηπείρου, προχώρησαν οι...

08.12.18 | Μικρό καλάθι για τις διαβεβαιώσεις Σπίρτζη

Την ελπίδα να μην πρόκειται για μία ακόμη διαβεβαίωση χωρίς υπόσταση, εκφράζει ο δήμαρχος Πωγωνίου...

08.12.18 | 15.000 ευρώ για WiFi σε τέσσερις δήμους της...

Ανάμεσα στους 2.800 δήμους απ’ ολόκληρη την Ευρώπη που επιλέχθηκαν για τη χορήγηση κουπονιού...

08.12.18 | Η Ε.Γ.Ε. στηρίζει το έργο της Μονής...

Μια φιλανθρωπική εκδήλωση για την Ιερά Μονή Παναγίας Δουραχάνης συνδιοργανώνουν το παράρτημα...

08.12.18 | Χριστογεννιάτικες εκδηλώσεις στα Γιάννενα

Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη και σε όμορους δήμους, με κυρίαρχη τα χθεσινά...