Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018
|

Διέπρατταν κλοπές οικογενειακώς

Σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις κλοπών εμπλέκονται τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που κατάφερε να εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση το πρωί της Τρίτης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Η δράση της οργάνωσης, η οποία αποτελούνταν από δύο υποομάδες, χρονολογείται τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι πέντε συλληφθέντες διατηρούν στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Η πρώτη υποομάδα εξειδικεύονταν σε κλοπές, σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως πολιτών, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια, τραπεζικές κάρτες, χρηματικά ποσά και έγγραφα, κατά κύριο λόγο με τη μέθοδο απασχόλησης, ενώ τα μέλη της δεύτερης υποομάδας διέπρατταν κλοπές μπαταριών βαρέων οχημάτων, καθώς και κλοπές μεταλλικών κατασκευών και οικοδομικών εργαλείων από συνεργεία αυτοκινήτων, αποθήκες και οικόπεδα.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε τρεις περιπτώσεις κλοπών καρτών ανάληψης μετρητών, με τις οποίες στη συνέχεια πραγματοποίησαν αγορές από διάφορα καταστήματα και πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ στη μία εκ των περιπτώσεων έκαναν και ανάληψη χρηματικού ποσού από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών. Επίσης, σε δώδεκα περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, όπου αφαίρεσαν χρηματικά πόσα, έγγραφα και κινητά τηλέφωνα, σε μία περίπτωση κλοπής με τη μέθοδο της μαγγανείας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, σε μία περίπτωση κλοπής τσάντας από εμπορικό κατάστημα, σε έντεκα διαρρήξεις – κλοπές σε επιχειρήσεις, από όπου αφαίρεσαν μπαταρίες γεωργικών μηχανημάτων, Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργων καθώς και μία γεννήτρια, σε έξι περιπτώσεις κλοπών μπαταριών και πετρελαίου από σταθμευμένα Ι.Χ. φορτηγά, λεωφορείο και μηχανήματα έργων, σε επτά περιπτώσεις κλοπών από αποθήκες και οικόπεδα, από όπου αφαίρεσαν μπαταρίες γεωργικών μηχανημάτων, εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα, καθώς και σε μία περίπτωση κλοπής αλκοολούχων ποτών από επιχείρηση εμπορίας ποτών. Επιπλέον προέκυψε ότι, μετά την αφαίρεσή τους, πουλούσαν τις κλεμμένες μπαταρίες είτε σε καταστήματα εμπορίας μπαταριών είτε σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, ως μέσα τέλεσης των εγκλημάτων, το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ, κλεμμένη μπαταρία οχήματος βαρέως τύπου και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Ως μέλη της πρώτης υποομάδας συνελήφθησαν δύο γυναίκες, ηλικίας 38 και 71 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη, ηλικίας 47, 44 και 22 ετών. Από τη δεύτερη υποομάδα συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 31 και 23 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι δύο, ηλικίας 46 και 39 ετών. Οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και σε βάρος των περισσοτέρων ισχύουν περιοριστικοί όροι, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 25χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Δε θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά

Καλοδέχεται την πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...

25.09.18 | Στην τελική ευθεία οι εργασίες

Δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των αεροσκαφών, που σταθμεύουν και ανεφοδιάζονται στο αεροδρόμιο των...

25.09.18 | Αρχαιότητες και όπλα στην κατοχή 51χρονου

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και...

25.09.18 | Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Καμπή

Προς υλοποίηση οδεύει η κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 480.000...

25.09.18 | Εγκαίνια μετά από 15 χρόνια αναμονής

Ένα νέο αθλητικό κέντρο διαθέτει και επίσημα ο δήμος Αρταίων, καθώς εγκαινιάστηκε το κλειστό...

25.09.18 | «Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης

Ως η διοργάνωση των ρεκόρ θα καταγραφεί στην ιστορία του Γύρου Λίμνης, το 12ο Ioannina Lake Run,...

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...