Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

«Πρωτοπόρος» στα ασφαλές παιχνίδι ο δήμος Ζίτσας

Ακόμη 13 νέες, ασφαλείς και με σύγχρονες προδιαγραφές παιδικές χαρές, έρχονται να προστεθούν στις δέκα, που λειτουργούν σήμερα στον δήμο Ζίτσας, καθώς με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος ΙΙ” η σχετική πρόταση, συνολικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.

Ο δήμος Ζίτσας έχει ήδη αξιοποιήσει γι’ αυτόν το σκοπό κονδύλια από το Πράσινο Ταμείο και έχει παραδώσει από τις αρχές του 2017 δέκα αναβαθμισμένες παιδικές χαρές. Μετά τη νέα απόφαση ένταξης, ο αριθμός των πιστοποιημένων παιδικών χαρών αυξάνεται ακόμη περισσότερο, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής και παιχνιδιού των μικρών δημοτών, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.

«Eκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, αυξάνουμε τον αριθμό των πιστοποιημένων παιδικών χαρών, όπου τα παιδιά του δήμου αλλά και εκείνα, που έρχονται ως επισκέπτες, θα χαίρονται το παιχνίδι τους με ασφάλεια», επισημαίνει, ενώ, επειδή στις εν λειτουργία παιδικές χαρές έχουν παρατηρηθεί πολλές ζημιές, ο δήμαρχος ζητάαπό όλους, μικρούς και μεγάλους, να «σεβαστούν τους χώρους και τα παιχνίδια, να τους κάνουν κτήμα τους και να μην προκαλούν φθορές, γιατί η αντικατάστασή τους είναι δύσκολη και χάνεται η δυνατότητα πιστοποίησή τους».

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του δήμου, το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες αναβάθμισης και ανακατασκευής των 13 υφιστάμενων παιδικών χαρών με την προμήθεια και τοποθέτηση παιχνιδιών, δαπέδων και λοιπού αστικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο βελτίωσης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων του δήμου για το έτος 2018. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις παιδικές χαρές των τοπικών κοινοτήτων Άνω Λαψίστας, Ασφάκας, Βουτσαρά, Δεσποτικού, Ελεούσας, Καρίτσας, Κάτω Ζαλόγγου, Κάτω Λαψίστας, Αναργύρων, Κουρέντων, Λιγοψάς, Παλιουρής, Πρωτόπαππας.

Με τις παρεμβάσεις, που πρόκειται να γίνουν, οι παιδικές χαρές θα αποκτήσουν πιστοποιητικό καταλληλότητας, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, με γνώμονα την εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών, που θα παίζουν σε αυτές.

Οι δέκα πιστοποιημένες παιδικές χαρές του δήμου Ζίτσας βρίσκονται σε Μεταμόρφωση, Πετσάλι, Ροδοτόπι, Ζίτσα, Κληματιά, Ελεούσα, Γραμμένο, Ζωοδόχο, Βουνοπλαγιά και Άγιο Ιωάννη.

«Έτσι, οι υφιστάμενες παιδικές χαρές, σε συνδυασμό με εκείνες, που θα γίνουν με το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, καθιστούν τον δήμο Ζίτσας από τους πρωτοπόρους στην Ήπειρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Δε θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά

Καλοδέχεται την πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...

25.09.18 | Στην τελική ευθεία οι εργασίες

Δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των αεροσκαφών, που σταθμεύουν και ανεφοδιάζονται στο αεροδρόμιο των...

25.09.18 | Αρχαιότητες και όπλα στην κατοχή 51χρονου

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και...

25.09.18 | Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Καμπή

Προς υλοποίηση οδεύει η κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 480.000...

25.09.18 | Εγκαίνια μετά από 15 χρόνια αναμονής

Ένα νέο αθλητικό κέντρο διαθέτει και επίσημα ο δήμος Αρταίων, καθώς εγκαινιάστηκε το κλειστό...

25.09.18 | «Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης

Ως η διοργάνωση των ρεκόρ θα καταγραφεί στην ιστορία του Γύρου Λίμνης, το 12ο Ioannina Lake Run,...

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...