Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018
|

Στον δρόμο για πετρέλαιο, βιοαέριο και ανεμογεννήτριες

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου, την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη αλλά και την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ότι στηρίζει τους σχεδιασμούς μονοπωλίων της ενέργειας, αλλά και τον ρόλο της τοπικής διοίκησης στην προώθηση αυτών των σχεδίων. «Το ποιες, πώς, πότε, και προς όφελος ποιανού θα αξιοποιηθούν οι ενεργειακές πηγές της περιοχής εξαρτάται από το σε ποιον ανήκουν αυτές, δηλαδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που κατέχουν και αξιοποιούν τις ενεργειακές πηγές αυτές, με γνώμονα το κέρδος τους, σε βάρος των λαϊκών αναγκών και όχι οι πολύμορφες εγχώριες πηγές ενέργειας», σημειώνει.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι παρατάξεις Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα. «Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των τοπικών αρχών και των τοπικών ΜΜΕ να μας πείσουν ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι περίπου “θείο δώρο” για το λαό της Ηπείρου. Κανείς όμως από τους παραπάνω δεν απαντάει πειστικά και σοβαρά στο κρίσιμο ερώτημα: Τίνος τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει αυτή η εξόρυξη;», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση-κάλεσμα στο συλλαλητήριο.

Επίσης, στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και απόδημοι Ηπειρώτες, μετά από κάλεσμα της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, παράταξης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Μάλιστα, από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα θα αναχωρήσει λεωφορείο σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, με προορισμό τα Γιάννενα, για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Τέλος, τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, που, με σύνθημα «οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα», επισημαίνει ότι οι επενδύσεις σε τομείς, όπως η ενέργεια που αποτελεί λαϊκή περιουσία, πέρα από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την καθημερινότητα των κατοίκων, συνδέονται άρρηκτα με το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους και όχι με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Από κινητό επιχειρησιακό κέντρο μέχρι...

Τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε...

15.11.18 | Καλύπτεται το χαμένο έδαφος

Εφικτός φαντάζει πλέον ο στόχος της αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας Πλάκας το φθινόπωρο του 2019,...

15.11.18 | Ένας «χάρτης» για τον αθλητικό τουρισμό

Να διαμορφώσει τον χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων, που προσφέρονται για την προσέλκυση επισκεπτών...

15.11.18 | Αναβολή στη δίκη για την αξιολόγηση

Η απεργία στον δημόσιο τομέα δεν επέτρεψε τελικά την εκδίκαση της κύριας αγωγής της ΑΔΕΔΥ κατά της...

15.11.18 | Ακόμη 360.000 ευρώ για αναβάθμιση σχολικών...

Στην υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης, που αφορά την επισκευή και βελτίωση σχολικών κτιρίων στη...

15.11.18 | Έργα ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών

Στη δημοπράτηση της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων στη δημοτική...

15.11.18 | Ο «Caveman» για τέσσερις ακόμη παραστάσεις

Ο Caveman ήρθε στο Θέατρο Έκφραση, έστησε τη… σπηλιά του και έδωσε ήδη διαπιστευτήρια, σκορπίζοντας...

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...