Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018
|

Στον δρόμο για πετρέλαιο, βιοαέριο και ανεμογεννήτριες

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου, την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη αλλά και την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ότι στηρίζει τους σχεδιασμούς μονοπωλίων της ενέργειας, αλλά και τον ρόλο της τοπικής διοίκησης στην προώθηση αυτών των σχεδίων. «Το ποιες, πώς, πότε, και προς όφελος ποιανού θα αξιοποιηθούν οι ενεργειακές πηγές της περιοχής εξαρτάται από το σε ποιον ανήκουν αυτές, δηλαδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που κατέχουν και αξιοποιούν τις ενεργειακές πηγές αυτές, με γνώμονα το κέρδος τους, σε βάρος των λαϊκών αναγκών και όχι οι πολύμορφες εγχώριες πηγές ενέργειας», σημειώνει.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι παρατάξεις Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα. «Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των τοπικών αρχών και των τοπικών ΜΜΕ να μας πείσουν ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι περίπου “θείο δώρο” για το λαό της Ηπείρου. Κανείς όμως από τους παραπάνω δεν απαντάει πειστικά και σοβαρά στο κρίσιμο ερώτημα: Τίνος τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει αυτή η εξόρυξη;», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση-κάλεσμα στο συλλαλητήριο.

Επίσης, στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και απόδημοι Ηπειρώτες, μετά από κάλεσμα της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, παράταξης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Μάλιστα, από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα θα αναχωρήσει λεωφορείο σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, με προορισμό τα Γιάννενα, για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Τέλος, τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, που, με σύνθημα «οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα», επισημαίνει ότι οι επενδύσεις σε τομείς, όπως η ενέργεια που αποτελεί λαϊκή περιουσία, πέρα από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την καθημερινότητα των κατοίκων, συνδέονται άρρηκτα με το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους και όχι με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.07.18 | Τελευταία ευκαιρία για αλλαγές

Τα ζητήματα της ακαδημαϊκότητας και του προσωπικού αναδεικνύονται σε κυρίαρχα στην 88η Σύνοδο των...

14.07.18 | «Θεσμοφοριάζουσες» ενώνουν τα Γιάννενα με...

Μια πολιτιστική διασύνδεση, πέρα από την παρουσίαση μιας παράστασης αρχαίου δράματος στον...

14.07.18 | Με έμφαση στην αμπελουργία και τον πολιτισμό

Η υλοποίηση δύο σημαντικών για τον δήμο Ζίτσας έργων παίρνει «σάρκα και οστά», μετά την απόφασης...

14.07.18 | Συλλαλητήριο «ολίγων» για το πετρέλαιο, το...

Κατώτερο, σε παλμό και συμμετοχή, αυτού που πραγματοποιήθηκε από τις Πρωτοβουλίες Πολιτών λίγες...

14.07.18 | Διαφωνία με ιστορικά τεκμήρια

Μια τεκμηριωμένη ιστορικά διαφωνία στην αναγνώριση του ονόματος της «Βόρειας Μακεδονίας» καταθέτει...

14.07.18 | Διεθνών προδιαγραφών ξανά οι κωπηλατικές...

Εφαλτήριο για τη διεκδίκηση κωπηλατικών διοργανώσεων παγκοσμίου επιπέδου, μπορεί να αποτελέσει το...

14.07.18 | Στον Α.Σ. Γιάννενα η Ελένη Τόλλιου

Στην απόκτηση της Ελένης Τόλλιου του Ασκληπιού Τρικάλων προχώρησε ο Α.Σ. Γιάννενα.

14.07.18 | Ανακαλείται το «Μανούρι Ήπειρος»

Στην ανάκληση σκευασμένου τυριού της εταιρείας Optima ΑΕ προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων...