Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018
|

Στον δρόμο για πετρέλαιο, βιοαέριο και ανεμογεννήτριες

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου, την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο όρος Κασιδιάρη αλλά και την εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ότι στηρίζει τους σχεδιασμούς μονοπωλίων της ενέργειας, αλλά και τον ρόλο της τοπικής διοίκησης στην προώθηση αυτών των σχεδίων. «Το ποιες, πώς, πότε, και προς όφελος ποιανού θα αξιοποιηθούν οι ενεργειακές πηγές της περιοχής εξαρτάται από το σε ποιον ανήκουν αυτές, δηλαδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που κατέχουν και αξιοποιούν τις ενεργειακές πηγές αυτές, με γνώμονα το κέρδος τους, σε βάρος των λαϊκών αναγκών και όχι οι πολύμορφες εγχώριες πηγές ενέργειας», σημειώνει.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι παρατάξεις Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα. «Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των τοπικών αρχών και των τοπικών ΜΜΕ να μας πείσουν ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι περίπου “θείο δώρο” για το λαό της Ηπείρου. Κανείς όμως από τους παραπάνω δεν απαντάει πειστικά και σοβαρά στο κρίσιμο ερώτημα: Τίνος τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει αυτή η εξόρυξη;», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση-κάλεσμα στο συλλαλητήριο.

Επίσης, στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και απόδημοι Ηπειρώτες, μετά από κάλεσμα της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, παράταξης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Μάλιστα, από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα θα αναχωρήσει λεωφορείο σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, με προορισμό τα Γιάννενα, για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Τέλος, τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, που, με σύνθημα «οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα», επισημαίνει ότι οι επενδύσεις σε τομείς, όπως η ενέργεια που αποτελεί λαϊκή περιουσία, πέρα από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την καθημερινότητα των κατοίκων, συνδέονται άρρηκτα με το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους και όχι με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Δε θα αυξηθούν τα ανταποδοτικά

Καλοδέχεται την πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...

25.09.18 | Στην τελική ευθεία οι εργασίες

Δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των αεροσκαφών, που σταθμεύουν και ανεφοδιάζονται στο αεροδρόμιο των...

25.09.18 | Αρχαιότητες και όπλα στην κατοχή 51χρονου

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και...

25.09.18 | Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Καμπή

Προς υλοποίηση οδεύει η κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής - Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 480.000...

25.09.18 | Εγκαίνια μετά από 15 χρόνια αναμονής

Ένα νέο αθλητικό κέντρο διαθέτει και επίσημα ο δήμος Αρταίων, καθώς εγκαινιάστηκε το κλειστό...

25.09.18 | «Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης

Ως η διοργάνωση των ρεκόρ θα καταγραφεί στην ιστορία του Γύρου Λίμνης, το 12ο Ioannina Lake Run,...

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...