Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μία χρονιά πλούσια και συναρπαστική

Περιπέτειες, συγκίνηση, γέλιο, χαρά, χειροκρότημα και προπαντός δημιουργία… Όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά σφράγισαν τη σεζόν για το Θέατρο Έκφραση, το καλλιτεχνικό στέκι του οποίου στην οδό Αραβαντινού φιλοξένησε φέτος πληθώρα παραστάσεων και θεατρικών δράσεων.

Και ποιος δεν πέρασε όλους αυτούς τους μήνες από το Θέατρο της Έκφρασης. Ο Αλμπέρτο Κονεχέρο με τη δραματική «Σκοτεινή πέτρα» του, ο «Θοδωρής ετών 33 μχ», των Γ. Ριζόπουλου και Θ. Μπαλωμένου, ο οποίος σκόρπισε άφθονο γέλιο, η βραβευμένη παράσταση του Σάκη Σερέφα «Θα σε πάρει ο δρόμος» από τη Γεωργία Διακοπούλου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου που επανήλθε με τα «Σχεδόν σαράντα» του, η ομάδα Fly Theater με τη μεγάλη επιτυχία της «Frida κι άλλο», ο δημοφιλής Χρήστος Χατζηπαναγιώτης με τον «Πατέρα του Άμλετ», οι ΙΔΕΑ με το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2». Γνωρίσαμε, επίσης, το ανατρεπτικό μουσικό ντουέτο των Opera Chaotique, τους This Famous Tiny Circus theater group, οι οποίοι παρουσίασαν το επιτυχημένο έργο «ο καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα», απολαύσαμε τους «Εξόριστους εις τας Αθήνας» του Ορέστη Τάτση, τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Βασίλη Κονταξή, παραστάσεις stand up comedy με τον Παναγιώτη Κούδα, τον Σίλα Σεραφείμ, τους Δημήτρη Χριστοφορίδη - Γιώργο Ριζόπουλο και τον Δημήτρη Δημόπουλο, είδαμε την μάγισσα «Βαλπούργη» της Φένιας Αποστόλου αλλά και κουκλοθέατρο από τους «3 λαλούν», τους «Αντράλα» και τους «Άριμα».

Δεν έλειψαν φυσικά τα θεατρικά σεμινάρια, όπως αυτά στα οποία δίδαξε ο Γιώργος Καραμίχος, καθώς και παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα «Σφάλμα x Γκοντώ», τον Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο, το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας. Επίσης, η κερκυραϊκή ομάδα ΚουΜΚουArt παρουσίασε θέατρο σκιών, ο Γ. Χατζηπαύλου έκανε μια παράσταση για παιδιά, ο δεξιοτέχνης του λαούτου Βασίλης Κώστας γέμισε το θέατρο με μουσικά «χρώματα», ενώ ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις και για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου.

Δεν ξεχνάμε φυσικά τις sold out παραστάσεις στις αρχές της χρονιάς με την «Παναγία των Παρισίων» στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, ούτε το καθιερωμένο πια Φεστιβάλ Θεάτρου του περασμένου μήνα, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, παραστάσεις από τους σπουδαστές των εργαστηρίων της Έκφρασης, αλλά και από αρκετές θεατρικές ομάδες σχολείων της πόλης.

Γεμάτη και άκρως δημιουργική, λοιπόν, η περίοδος που πέρασε για την Έκφραση και για όλους τους συνεργάτες της, που με το μεράκι και την αγάπη τους για το θέατρο έκαναν ακόμα πιο μαγικό και περιπετειώδες το φετινό «ταξίδι».

Η «Έκφραση» ευχαριστεί το κοινό για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, καθώς και τα

δεκάδες παιδιά και τους γονείς τους, που εμπιστεύτηκαν το Θέατρο Έκφραση και παρακολούθησαν με συνέπεια τα εργαστήριά του, όπως και τους μεγαλύτερους μαθητές των θεατρικών τμημάτων.

Το ραντεβού ανανεώνεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τη δέσμευση ότι η νέα χρονιά θα είναι για την Έκφραση πιο πλούσια, πιο δημιουργική και πιο συναρπαστική.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.07.18 | Τελευταία ευκαιρία για αλλαγές

Τα ζητήματα της ακαδημαϊκότητας και του προσωπικού αναδεικνύονται σε κυρίαρχα στην 88η Σύνοδο των...

14.07.18 | «Θεσμοφοριάζουσες» ενώνουν τα Γιάννενα με...

Μια πολιτιστική διασύνδεση, πέρα από την παρουσίαση μιας παράστασης αρχαίου δράματος στον...

14.07.18 | Με έμφαση στην αμπελουργία και τον πολιτισμό

Η υλοποίηση δύο σημαντικών για τον δήμο Ζίτσας έργων παίρνει «σάρκα και οστά», μετά την απόφασης...

14.07.18 | Συλλαλητήριο «ολίγων» για το πετρέλαιο, το...

Κατώτερο, σε παλμό και συμμετοχή, αυτού που πραγματοποιήθηκε από τις Πρωτοβουλίες Πολιτών λίγες...

14.07.18 | Διαφωνία με ιστορικά τεκμήρια

Μια τεκμηριωμένη ιστορικά διαφωνία στην αναγνώριση του ονόματος της «Βόρειας Μακεδονίας» καταθέτει...

14.07.18 | Διεθνών προδιαγραφών ξανά οι κωπηλατικές...

Εφαλτήριο για τη διεκδίκηση κωπηλατικών διοργανώσεων παγκοσμίου επιπέδου, μπορεί να αποτελέσει το...

14.07.18 | Στον Α.Σ. Γιάννενα η Ελένη Τόλλιου

Στην απόκτηση της Ελένης Τόλλιου του Ασκληπιού Τρικάλων προχώρησε ο Α.Σ. Γιάννενα.

14.07.18 | Ανακαλείται το «Μανούρι Ήπειρος»

Στην ανάκληση σκευασμένου τυριού της εταιρείας Optima ΑΕ προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων...