Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018
|

Κρατήστε μόνο την Καινή Διαθήκη

Την αντίδραση της Μητρόπολης Ιωαννίνων προκάλεσε η διανομή πόρτα-πόρτα της Καινής Διαθήκης, συνοδεία άλλων εντύπων, καθώς τονίζει πως στόχος είναι ο ύπουλος προσηλυτισμός.

Η διανομή γίνεται, όπως αναφέρεται σε ένα από τα συνοδευτικά έντυπα, από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», που αποτελείται από μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδας και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κάθε Σπίτι», με στόχο κάθε ελληνικό σπίτι να αποκτήσει μια Καινή Διαθήκη στη δημοτική και να γνωρίσει την αλήθεια του Ευαγγελίου μέσα από την ανάγνωση.

Η διανομή έχει ξεκινήσει από το 2004 σε Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Κρήτη, νησιά Αιγαίου, Ιόνια νησιά και τμήμα της Θεσσαλίας, ενώ για φέτος στόχος είναι να καλυφθεί και η Ήπειρος.

Οι σκληρόδετες εκδόσεις και το λοιπό υλικό βρίσκονταν μέσα σε σακούλες, με την επισήμανση πως το πακέτο «δεν έχει καμία σχέση με αιρέσεις, μάρτυρες του Ιεχωβά, μορμόνους κ.λπ.».

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων τονίζει ότι «αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εκτός εκκλησίας» και καλεί τους πιστούς να κρατήσουν την καινή Διαθήκη, πετώντας το υπόλοιπο υλικό. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σαρώνουν την περιοχή μας κατά τις τελευταίες ημέρες ομάδες προτεσταντών, που μοιράζουν την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση μαζί με άλλο έντυπο υλικό. Η Ιερά Μητρόπολη, σε γραπτή επικοινωνία που είχε με την εν λόγω ομάδα, τους συνέστησε, εάν θέλουν όντως να βοηθήσουν στη διάδοση της Καινής Διαθήκης, να δωρίσουν τα έντυπα στην Ιερά Μητρόπολη, ώστε η ίδια η τοπική μας Εκκλησία, η οποία ήδη έχει μοιράσει χιλιάδες αντίτυπα, να συνεχίσει τη διανομή της εγκεκριμένης μεταφράσεως, χωρίς να υπάρχει επέμβαση μιας μη Ορθόδοξης ομάδας στο ποιμαντικό της έργο, πράγμα που μπορεί από την ομάδα αυτή να στοχεύει σε ύπουλο προσηλυτισμό. Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί έκαναν όπως πάντοτε την πονηριά τους, να διανείμουν μόνοι τους την Καινή Διαθήκη μαζί με άλλο υλικό.

Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα πρέπει να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εκτός Εκκλησίας. Βεβαίως, οι Καινές Διαθήκες έχουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και όσοι τις έλαβαν μπορούν να τις κρατήσουν. Το άλλο, όμως, ύπουλο προσηλυτιστικό υλικό δεν πρέπει να γίνει δεκτό. Αγαπητοί μας Χριστιανοί, μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο τι ακούμε και τι μελετούμε, στο τι δεχόμαστε και τι απορρίπτουμε. Η αλήθεια υπάρχει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Το τέλειο, βεβαίως, είναι να κλείσουμε τις πόρτες μας σε κάθε ομάδα και επίβουλο που βρίσκεται εκτός Εκκλησίας».

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Από κινητό επιχειρησιακό κέντρο μέχρι...

Τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε...

15.11.18 | Καλύπτεται το χαμένο έδαφος

Εφικτός φαντάζει πλέον ο στόχος της αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας Πλάκας το φθινόπωρο του 2019,...

15.11.18 | Ένας «χάρτης» για τον αθλητικό τουρισμό

Να διαμορφώσει τον χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων, που προσφέρονται για την προσέλκυση επισκεπτών...

15.11.18 | Αναβολή στη δίκη για την αξιολόγηση

Η απεργία στον δημόσιο τομέα δεν επέτρεψε τελικά την εκδίκαση της κύριας αγωγής της ΑΔΕΔΥ κατά της...

15.11.18 | Ακόμη 360.000 ευρώ για αναβάθμιση σχολικών...

Στην υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης, που αφορά την επισκευή και βελτίωση σχολικών κτιρίων στη...

15.11.18 | Έργα ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών

Στη δημοπράτηση της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων στη δημοτική...

15.11.18 | Ο «Caveman» για τέσσερις ακόμη παραστάσεις

Ο Caveman ήρθε στο Θέατρο Έκφραση, έστησε τη… σπηλιά του και έδωσε ήδη διαπιστευτήρια, σκορπίζοντας...

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...