Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
|

Προσβάσιμες για όλους οι παραλίες της Ηπείρου

Παρεμβάσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες της Ηγουμενίτσας, των Φιλιατών και της Κορωνησίας Άρτας θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τα έργα αφορούν την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θαλάσσιους χώρους κολύμβησης, καθώς και την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.

Στην Ήπειρο, ο δήμος Ηγουμενίτσας πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 229.028 ευρώ για υποδομές στις παραλίες Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή, Πλαταριά και Μέγα Άμμος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί για τη συμβολή του τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση. Ο τελευταίος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι στους πρώτους δώδεκα δήμους, που επιχορηγούνται, είναι και ο δήμος Φιλιατών, ενώ τονίζει πως σε ό,τι αφορά την Ηγουμενίτσα, η δράση αυτή είναι συμπληρωματική και ως προς το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου, που «πλέον έχει την τεράστια ευκαιρία και την πρόκληση να πρωταγωνιστήσει σε τέτοιες δράσεις και να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για το νέο μοντέλο σύγχρονης πόλης που οραματιζόμαστε».
Με το ποσό των 240.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Αρταίων, μέσω του ίδιου προγράμματος, για την ενίσχυση με υποδομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες τεσσάρων παραλιών στην περιοχή της Κορωνησίας. Η πρόταση υπεβλήθη από τον δήμο, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η διευκόλυνση των ΑμεΑ με έργα, που εξασφαλίζουν την αυτόνομη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και για άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις, που γίνονται για πρώτη φορά σε παραλίες του δήμου Αρταίων και αποτελούν όχι μόνο απλή ένδειξη σεβασμού προς όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, αλλά και μια αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας. Η προμήθεια του εξοπλισμού πρόκειται να συμβάλει θετικά στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ θα προσελκύσει επιπλέον κατηγορίες ατόμων με αναπηρίες και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει γίνει ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου στην Κορωνησία, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν και ομπρέλες για την εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Το αντικείμενο της πρότασης αφορά τη δημιουργία κατάλληλων, ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών, τόσο στον παραθαλάσσιο χώρο, όσο και στον χώρο κολύμβησης, οι οποίες τηρούν στο σύνολό τους τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ. Προβλέπεται η προμήθεια μη μόνιμων διατάξεων για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, αποδυτήρια, ξύλινοι διάδρομοι, ομπρέλες, ξαπλώστρες, πέργκολες, κάδοι ανακύκλωσης, χημικές τουαλέτες, αμφίβια αμαξίδια, πληροφοριακές πινακίδες κ.α.

Η απόφαση αφορά συνολικά δώδεκα δήμους της χώρας, με ενίσχυση ύψους 2 εκ. ευρώ για έργα υποδομών, που θα εξασφαλίζουν αυτόνομη πρόσβαση σε θάλασσες και παραλίες για τα ΑμΕΑ και άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Σύμμαχος για το Πάρκο Πολιτισμού

Μια πλήρη εικόνα για τις δράσεις και τους στόχους του δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την ανάδειξη...

16.10.18 | Μιας συνεργασίας… μύρια έπονται

Θρυαλλίδα εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση της...

16.10.18 | Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μ. Ελισάφ

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Μαΐου θα ανακοινώσει σήμερα ο...

16.10.18 | Ένταση, παρά τη χορήγηση 60.000 ευρώ

Με φωνές και εντάσεις ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου,...

16.10.18 | Ώρα για επίσημη παρουσίαση

Με επίσημο τελετουργικό στην αρχαία Δωδώνη το πρωί και παρουσίαση το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

16.10.18 | Νίκη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στο τοπικό...

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του...

16.10.18 | «Η μουσική στη σχολική ζωή»

Η 2η προσυνεδριακή ημερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

13.10.18 | Δημοπρατείται η ανακατασκευή

Στον «αέρα» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων βρίσκεται από σήμερα η διακήρυξη...