Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
|

Προσβάσιμες για όλους οι παραλίες της Ηπείρου

Παρεμβάσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες της Ηγουμενίτσας, των Φιλιατών και της Κορωνησίας Άρτας θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τα έργα αφορούν την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θαλάσσιους χώρους κολύμβησης, καθώς και την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.

Στην Ήπειρο, ο δήμος Ηγουμενίτσας πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 229.028 ευρώ για υποδομές στις παραλίες Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή, Πλαταριά και Μέγα Άμμος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί για τη συμβολή του τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση. Ο τελευταίος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι στους πρώτους δώδεκα δήμους, που επιχορηγούνται, είναι και ο δήμος Φιλιατών, ενώ τονίζει πως σε ό,τι αφορά την Ηγουμενίτσα, η δράση αυτή είναι συμπληρωματική και ως προς το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου, που «πλέον έχει την τεράστια ευκαιρία και την πρόκληση να πρωταγωνιστήσει σε τέτοιες δράσεις και να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για το νέο μοντέλο σύγχρονης πόλης που οραματιζόμαστε».
Με το ποσό των 240.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Αρταίων, μέσω του ίδιου προγράμματος, για την ενίσχυση με υποδομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες τεσσάρων παραλιών στην περιοχή της Κορωνησίας. Η πρόταση υπεβλήθη από τον δήμο, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η διευκόλυνση των ΑμεΑ με έργα, που εξασφαλίζουν την αυτόνομη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και για άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις, που γίνονται για πρώτη φορά σε παραλίες του δήμου Αρταίων και αποτελούν όχι μόνο απλή ένδειξη σεβασμού προς όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, αλλά και μια αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας. Η προμήθεια του εξοπλισμού πρόκειται να συμβάλει θετικά στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ θα προσελκύσει επιπλέον κατηγορίες ατόμων με αναπηρίες και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει γίνει ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου στην Κορωνησία, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν και ομπρέλες για την εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Το αντικείμενο της πρότασης αφορά τη δημιουργία κατάλληλων, ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών, τόσο στον παραθαλάσσιο χώρο, όσο και στον χώρο κολύμβησης, οι οποίες τηρούν στο σύνολό τους τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ. Προβλέπεται η προμήθεια μη μόνιμων διατάξεων για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, αποδυτήρια, ξύλινοι διάδρομοι, ομπρέλες, ξαπλώστρες, πέργκολες, κάδοι ανακύκλωσης, χημικές τουαλέτες, αμφίβια αμαξίδια, πληροφοριακές πινακίδες κ.α.

Η απόφαση αφορά συνολικά δώδεκα δήμους της χώρας, με ενίσχυση ύψους 2 εκ. ευρώ για έργα υποδομών, που θα εξασφαλίζουν αυτόνομη πρόσβαση σε θάλασσες και παραλίες για τα ΑμΕΑ και άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.08.18 | Ρέει το χρήμα από τον «ΦιλόΔημο»

Ακόμη και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ξεπερνά η ανταπόκριση των δήμων στα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι...

21.08.18 | Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

21.08.18 | «Τίποτα δε χάνουμε, πριν χαθεί»

Αισιόδοξος ότι το Γεφύρι της Πλάκας μπορεί να γεφυρώσει ξανά τον Άραχθο στο τέλος του επόμενου...

21.08.18 | Αναζητώντας τη συνέχεια του νήματος

Με στόχο την αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής των μαστόρων της πέτρας ξεκίνησε χθες το 12ήμερο...

21.08.18 | Καταγγέλλουν τακτική «πλημμύρας»

Για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου,...

21.08.18 | Σχέδια εκκένωσης συντάσσουν οι δήμοι

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, αλλά και ο...

21.08.18 | Εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με 144 κιλά κάνναβης

Έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο...

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...