Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
|

Προσβάσιμες για όλους οι παραλίες της Ηπείρου

Παρεμβάσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες στις παραλίες της Ηγουμενίτσας, των Φιλιατών και της Κορωνησίας Άρτας θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τα έργα αφορούν την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θαλάσσιους χώρους κολύμβησης, καθώς και την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.

Στην Ήπειρο, ο δήμος Ηγουμενίτσας πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 229.028 ευρώ για υποδομές στις παραλίες Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή, Πλαταριά και Μέγα Άμμος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί για τη συμβολή του τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση. Ο τελευταίος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι στους πρώτους δώδεκα δήμους, που επιχορηγούνται, είναι και ο δήμος Φιλιατών, ενώ τονίζει πως σε ό,τι αφορά την Ηγουμενίτσα, η δράση αυτή είναι συμπληρωματική και ως προς το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δήμου, που «πλέον έχει την τεράστια ευκαιρία και την πρόκληση να πρωταγωνιστήσει σε τέτοιες δράσεις και να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για το νέο μοντέλο σύγχρονης πόλης που οραματιζόμαστε».
Με το ποσό των 240.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Αρταίων, μέσω του ίδιου προγράμματος, για την ενίσχυση με υποδομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες τεσσάρων παραλιών στην περιοχή της Κορωνησίας. Η πρόταση υπεβλήθη από τον δήμο, καθώς αποτελεί προτεραιότητα η διευκόλυνση των ΑμεΑ με έργα, που εξασφαλίζουν την αυτόνομη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και για άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις, που γίνονται για πρώτη φορά σε παραλίες του δήμου Αρταίων και αποτελούν όχι μόνο απλή ένδειξη σεβασμού προς όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, αλλά και μια αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας. Η προμήθεια του εξοπλισμού πρόκειται να συμβάλει θετικά στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ θα προσελκύσει επιπλέον κατηγορίες ατόμων με αναπηρίες και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει γίνει ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου στην Κορωνησία, ενώ το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν και ομπρέλες για την εξυπηρέτηση των λουόμενων.

Το αντικείμενο της πρότασης αφορά τη δημιουργία κατάλληλων, ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών, τόσο στον παραθαλάσσιο χώρο, όσο και στον χώρο κολύμβησης, οι οποίες τηρούν στο σύνολό τους τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ. Προβλέπεται η προμήθεια μη μόνιμων διατάξεων για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, αποδυτήρια, ξύλινοι διάδρομοι, ομπρέλες, ξαπλώστρες, πέργκολες, κάδοι ανακύκλωσης, χημικές τουαλέτες, αμφίβια αμαξίδια, πληροφοριακές πινακίδες κ.α.

Η απόφαση αφορά συνολικά δώδεκα δήμους της χώρας, με ενίσχυση ύψους 2 εκ. ευρώ για έργα υποδομών, που θα εξασφαλίζουν αυτόνομη πρόσβαση σε θάλασσες και παραλίες για τα ΑμΕΑ και άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

08.12.18 | Μικρά, ανήλιαγα και βρώμικα

Ελλείψεις στο προσωπικό, ανεπαρκείς υποδομές και μέσα στους χώρους κράτησης και των Ιωαννίνων,...

08.12.18 | Περισσότεροι πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι

Ριζοσπαστικές προτάσεις, που προϋποθέτουν στρατηγικές υποδομές, πολιτική βούληση και αλλαγή...

08.12.18 | Την πλήρωσαν τα… ελαφάκια

Την αντίδραση του δήμου Ιωαννιτών προκάλεσε ο βανδαλισμός του χριστουγεννιάτικου στολισμού της...

08.12.18 | Με 111 ονόματα η ίδρυση της νέας παράταξης

Στην ίδρυση της νέας παράταξης, με την οποία θα διεκδικήσουν την περιφέρεια Ηπείρου, προχώρησαν οι...

08.12.18 | Μικρό καλάθι για τις διαβεβαιώσεις Σπίρτζη

Την ελπίδα να μην πρόκειται για μία ακόμη διαβεβαίωση χωρίς υπόσταση, εκφράζει ο δήμαρχος Πωγωνίου...

08.12.18 | 15.000 ευρώ για WiFi σε τέσσερις δήμους της...

Ανάμεσα στους 2.800 δήμους απ’ ολόκληρη την Ευρώπη που επιλέχθηκαν για τη χορήγηση κουπονιού...

08.12.18 | Η Ε.Γ.Ε. στηρίζει το έργο της Μονής...

Μια φιλανθρωπική εκδήλωση για την Ιερά Μονή Παναγίας Δουραχάνης συνδιοργανώνουν το παράρτημα...

08.12.18 | Χριστογεννιάτικες εκδηλώσεις στα Γιάννενα

Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη και σε όμορους δήμους, με κυρίαρχη τα χθεσινά...