Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018
|

Ψήφος υπέρ ενοποίησης

Ως μια έμμεση ψήφος υπέρ του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μπορεί να αναγνωστεί το αποτέλεσμα των πρυτανικών εκλογών, με την ανάδειξη του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη στο αξίωμα του πρύτανη.

Με δεδομένο πως οι δύο ανθυποψήφιοί του, Γιώργος Θυφρονίτης και Γιάννης Γεωργίου, είχαν ταχθεί κατά της συνένωσης με τους όρους που προωθείται, περισσότερο ξεκάθαρα ο πρώτος, λιγότερο ο δεύτερος, η επικράτησή του στη χθεσινή επαναληπτική διαδικασία δείχνει πως η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας τάσσεται υπέρ των αλλαγών, έστω κι αν υπάρχουν επιμέρους ενστάσεις.

Άλλωστε, και ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, αν και στη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής περιόδου είχε επιχειρήσει να μην αναδείξει ως μοναδικό διακύβευμα την πορεία συνένωσης των δύο ιδρυμάτων, σε δήλωσή του μετά τον πρώτο γύρο, έθετε και αυτός ένα ξεκάθαρο δίλημμα. «Στο κρίσιμο σταυροδρόμι των ημερών μας, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν πρέπει να περιθωριοποιηθεί, αλλά να είναι βασικός πρωταγωνιστής των

εξελίξεων στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, οριοθετώντας τη διαδικασία απορρόφησης των Τμημάτων του ΤΕΙ με βάση τα δικά του κριτήρια. Και επειδή η ποιότητα των σπουδών έχει ιδιαίτερη σημασία, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα πρέπει να διαμορφώσει τα προγράμματα σπουδών των νέων τμημάτων και να θέσει ακαδημαϊκά κριτήρια για την ένταξη των μελών ΔΕΠ σε αυτά. Όλα αυτά είναι εφικτά μόνο αν έχουμε συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις στα παραπάνω θέματα», ανέφερε, απαντώντας στη «γραμμή» υπέρ Γεωργίου, που επιχείρησε να δώσει ο τρίτος της διαδικασίας Γ. Θυφρονίτης.

Η «γραμμή» τελικά δεν πέρασε και ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης εξελέγη νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ποσοστό 54,56% , έναντι 45,44% του Γιάννη Γεωργίου. Συνολικά ψήφισαν στη χθεσινή επαναληπτική εκλογή 778 εκλέκτορες σε σύνολο 820, με τον κ. Αλμπάνη να ψηφίζεται από 243 εκλέκτορες της Α’ Ομάδας (μέλη ΔΕΠ) και 159 της Β’ Ομάδας (μέλη Ε.Ε.Π, Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π., Διοικητικό Προσωπικό) και τον κ. Γεωργίου από 199 και 145 αντίστοιχα. Με βάση τον υπολογισμό του αλγορίθμου, το αποτέλεσμα είναι 287 ψήφοι για τον Τρ. Αλμπάνη έναντι 239 του Ι. Γεωργίου, κάτι που σημαίνει πως οι 92 ψήφοι του Γ. Θυφρονίτη μοιράστηκαν σχεδόν ισομερώς στην επαναληπτική διαδικασία, καθώς το αποτέλεσμα της Δευτέρας ήταν 243 ψήφοι για τον Τρ. Αλμπάνη και 186 για τον Ι. Γεωργίου.

Η θητεία του κ. Αλμπάνη ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2022. Υπενθυμίζεται πως αντιπρυτάνεις εξελέγησαν οι Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος και Σταύρος Νικολόπουλος, ενώ μια ακόμα θέση αντιπρύτανη θα καλύψει εξ οφίτσιο ο πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ Ι. ΣΤΕΦΟ

Τον νέο πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνη και τους νέους αντιπρυτάνεις κ.κ. Πασχόπουλο, Γεωργάτο και Νικολόπουλο συγχαίρει, με γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.

«Η εκλογή τους αντανακλά την εμπιστοσύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πρόσωπό τους. Οι νέες πρυτανικές αρχές καλούνται να διοικήσουν το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ιστορική συγκυρία της ενοποίησης του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ηπείρου», τονίζει ο κ. Στέφος και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο τους, δηλώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός, στο πλαίσιο της βουλευτικής του ιδιότητας, σε όλες τις προσπάθειες των νέων αρχών και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.08.18 | Ρέει το χρήμα από τον «ΦιλόΔημο»

Ακόμη και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ξεπερνά η ανταπόκριση των δήμων στα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι...

21.08.18 | Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

21.08.18 | «Τίποτα δε χάνουμε, πριν χαθεί»

Αισιόδοξος ότι το Γεφύρι της Πλάκας μπορεί να γεφυρώσει ξανά τον Άραχθο στο τέλος του επόμενου...

21.08.18 | Αναζητώντας τη συνέχεια του νήματος

Με στόχο την αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής των μαστόρων της πέτρας ξεκίνησε χθες το 12ήμερο...

21.08.18 | Καταγγέλλουν τακτική «πλημμύρας»

Για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου,...

21.08.18 | Σχέδια εκκένωσης συντάσσουν οι δήμοι

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, αλλά και ο...

21.08.18 | Εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με 144 κιλά κάνναβης

Έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο...

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...