Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
|

Αλμπάνης-Γεωργίου στον β’ γύρο

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Ιωάννης Γεωργίου θα «μονομαχήσουν» για την ανάδειξή τους στο αξίωμα του πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς κανείς εκ των τριών υποψηφίων δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία στη χθεσινή διαδικασία.

Η επαναληπτική ψηφοφορία θα γίνει εκ νέου ηλεκτρονικά σήμερα Τρίτη, όπως έγινε και χθες, χωρίς να καταγραφούν προβλήματα στη διαδικασία.

Ο καθηγητής του τμήματος Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης έλαβε 243 ψήφους και ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής Ιωάννης Γεωργίου 186, ενώ εκτός διαδικασίας διεκδίκησης έμεινε ο καθηγητής του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Γεώργιος Θυφρονίτης, ο οποίος συγκέντρωσε 92 ψήφους.

Η διαφορά των 57 ψήφων θεωρείται σημαντική, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να καλυφθεί, ιδιαίτερα μετά την πρόσκληση συνεργασίας του κ. Θυφρονίτη προς τον κ. Γεωργίου να συνταχθεί ευθέως υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το πανεπιστήμιο. Βέβαια, ακόμη κι αν υπάρξει μια τέτοια θέση από τον κ. Γεωργίου, είναι αμφίβολο αν θα ακολουθήσουν μία συντεταγμένη πορεία οι χθεσινοί ψηφοφόροι του κ. Θυφρονίτη.

Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν οι Μηνάς Πασχόπουλος με 120 ψήφους, Σπύρος Γεωργάτος με 78 και Σταύρος Νικολόπουλος με 58. Ο Νικόλαος Ζαφειρόπουλος συγκέντρωσε 54 ψήφους, ο Αναστάσιος Μικρόπουλος 50, η Αικατερίνη Λιάμπη και η Πολυξένη Παγγέ 48, ο Κωνσταντίνος Σκομπρίδης 47 και ο Χριστόφορος Νίκου 27.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΘΥΦΡΟΝΙΤΗ

Ευχαριστίες προς όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους και έμμεσο κάλεσμα υπερψήφισης του Ι. Γεωργίου απευθύνει ο Γ. Θυφρονίτης προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με γραπτή δήλωσή του.

«Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και εμπιστεύτηκαν στο πρόσωπό μου τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο. Η προσπάθειά μου είχε ως αποκλειστικό κίνητρο την προάσπιση των συμφερόντων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το κυρίαρχο διακύβευμα για το πανεπιστήμιό μας παραμένει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συνένωσή με το ΤΕΙ Ηπείρου, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβάθμισή του. Οι ευθύνες της απερχόμενης πρυτανικής αρχής είναι εν προκειμένω τεράστιες. Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε μαζικά στην αυριανή επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή Πρύτανη και να στείλετε το μήνυμα στο υπουργείο και στους τοπικούς εκφραστές του ότι η πολιτική τους δεν είναι αποδεκτή από την πανεπιστημιακή κοινότητα», αναφέρει.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.06.18 | «Γεμίζουν» οι παιδικοί σταθμοί του ΟΚΠΑΠΑ

Αισιόδοξος ότι θα καλυφθεί η… διαρροή των τετράχρονων από τους παιδικούς σταθμούς προς τα...

19.06.18 | Τέλος στη δράση δύο κατά συρροή διαρρηκτών

Έντεκα υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από οικίες και διαμερίσματα στην πόλη των Ιωαννίνων...

19.06.18 | Σε τροχιά λειτουργίας η πρώτη Ομάδα Παραγωγών

«Σάρκα και οστά» έλαβε η πρώτη Ομάδα Παραγωγών στον νομό Ιωαννίνων, υπό την ομπρέλα του Γενικού...

19.06.18 | Ψάχνουν τρόπο να «χωρέσουν» τα προκάτ

Σε ασκήσεις επί χάρτου επιδίδονται οι τεχνικές υπηρεσίες δήμου Ιωαννιτών και περιφέρειας Ηπείρου,...

18.06.18 | Ώθηση για την αναβάθμιση

Την ικανοποίησή του για την ένταξη της πρότασης, που κατέθεσε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», την...

18.06.18 | Ποντάρει στον εναλλακτικό τουρισμό

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur», που θα διοργανωθεί στο εκθεσιακό κέντρο του...

16.06.18 | «Τρέχει» η υπόθεση του φυσικού αερίου

Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας φαίνεται να περνά η πιο άμεση ευκαιρία της Ηπείρου να τροφοδοτηθεί...

16.06.18 | 400.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές

Ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ θα διαθέσει ο δήμος Ιωαννιτών για την προμήθεια-τοποθέτηση...