Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
|

Αλμπάνης-Γεωργίου στον β’ γύρο

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Ιωάννης Γεωργίου θα «μονομαχήσουν» για την ανάδειξή τους στο αξίωμα του πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς κανείς εκ των τριών υποψηφίων δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία στη χθεσινή διαδικασία.

Η επαναληπτική ψηφοφορία θα γίνει εκ νέου ηλεκτρονικά σήμερα Τρίτη, όπως έγινε και χθες, χωρίς να καταγραφούν προβλήματα στη διαδικασία.

Ο καθηγητής του τμήματος Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης έλαβε 243 ψήφους και ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής Ιωάννης Γεωργίου 186, ενώ εκτός διαδικασίας διεκδίκησης έμεινε ο καθηγητής του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Γεώργιος Θυφρονίτης, ο οποίος συγκέντρωσε 92 ψήφους.

Η διαφορά των 57 ψήφων θεωρείται σημαντική, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να καλυφθεί, ιδιαίτερα μετά την πρόσκληση συνεργασίας του κ. Θυφρονίτη προς τον κ. Γεωργίου να συνταχθεί ευθέως υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το πανεπιστήμιο. Βέβαια, ακόμη κι αν υπάρξει μια τέτοια θέση από τον κ. Γεωργίου, είναι αμφίβολο αν θα ακολουθήσουν μία συντεταγμένη πορεία οι χθεσινοί ψηφοφόροι του κ. Θυφρονίτη.

Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν οι Μηνάς Πασχόπουλος με 120 ψήφους, Σπύρος Γεωργάτος με 78 και Σταύρος Νικολόπουλος με 58. Ο Νικόλαος Ζαφειρόπουλος συγκέντρωσε 54 ψήφους, ο Αναστάσιος Μικρόπουλος 50, η Αικατερίνη Λιάμπη και η Πολυξένη Παγγέ 48, ο Κωνσταντίνος Σκομπρίδης 47 και ο Χριστόφορος Νίκου 27.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΘΥΦΡΟΝΙΤΗ

Ευχαριστίες προς όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους και έμμεσο κάλεσμα υπερψήφισης του Ι. Γεωργίου απευθύνει ο Γ. Θυφρονίτης προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με γραπτή δήλωσή του.

«Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και εμπιστεύτηκαν στο πρόσωπό μου τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο. Η προσπάθειά μου είχε ως αποκλειστικό κίνητρο την προάσπιση των συμφερόντων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το κυρίαρχο διακύβευμα για το πανεπιστήμιό μας παραμένει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συνένωσή με το ΤΕΙ Ηπείρου, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβάθμισή του. Οι ευθύνες της απερχόμενης πρυτανικής αρχής είναι εν προκειμένω τεράστιες. Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε μαζικά στην αυριανή επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή Πρύτανη και να στείλετε το μήνυμα στο υπουργείο και στους τοπικούς εκφραστές του ότι η πολιτική τους δεν είναι αποδεκτή από την πανεπιστημιακή κοινότητα», αναφέρει.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.10.18 | «Κλειδί» η συγκροτημένη ανάπτυξη των...

«Έχω δει άνδρες να κλαίνε φεύγοντας. Όταν μάλιστα βρίσκονται σε έναν τόπο όπως το φαράγγι του...

18.10.18 | Απειλή εξαφάνισης για τις άγριες ορχιδέες...

Υπό διαρκή απειλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η άγρια ορχιδέα της Πίνδου, λόγω της ανεξέλεγκτης...

18.10.18 | Και νύχτα, και χωρίς άδεια

Για μία σειρά παραβάσεων του νόμου περί θήρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου, που...

18.10.18 | «Πυξίδα» ανάπτυξης έως το 2019

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η μεταποίηση και ο τουρισμός είναι οι βασικοί άξονες του...

18.10.18 | Διανομή κάδων κομποστοποίησης κήπου

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης θα εφαρμόσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμος Αρταίων με στόχο...

18.10.18 | Οι οδοντίατροι της… νέας εποχής

Με περισσότερους από 160 έγκριτους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεκινά σήμερα στα...

18.10.18 | Πανηπειρωτική Οικογιορτή για δεύτερη χρονιά

Στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή έως και την...

17.10.18 | Με προγραμματικό λόγο και απαντήσεις

Τα ανεξάρτητα χαρακτηριστικά της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» υπερτόνισε χθες ο επικεφαλής της...