Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
|

Αλμπάνης-Γεωργίου στον β’ γύρο

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και Ιωάννης Γεωργίου θα «μονομαχήσουν» για την ανάδειξή τους στο αξίωμα του πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς κανείς εκ των τριών υποψηφίων δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία στη χθεσινή διαδικασία.

Η επαναληπτική ψηφοφορία θα γίνει εκ νέου ηλεκτρονικά σήμερα Τρίτη, όπως έγινε και χθες, χωρίς να καταγραφούν προβλήματα στη διαδικασία.

Ο καθηγητής του τμήματος Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης έλαβε 243 ψήφους και ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής Ιωάννης Γεωργίου 186, ενώ εκτός διαδικασίας διεκδίκησης έμεινε ο καθηγητής του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Γεώργιος Θυφρονίτης, ο οποίος συγκέντρωσε 92 ψήφους.

Η διαφορά των 57 ψήφων θεωρείται σημαντική, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να καλυφθεί, ιδιαίτερα μετά την πρόσκληση συνεργασίας του κ. Θυφρονίτη προς τον κ. Γεωργίου να συνταχθεί ευθέως υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το πανεπιστήμιο. Βέβαια, ακόμη κι αν υπάρξει μια τέτοια θέση από τον κ. Γεωργίου, είναι αμφίβολο αν θα ακολουθήσουν μία συντεταγμένη πορεία οι χθεσινοί ψηφοφόροι του κ. Θυφρονίτη.

Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν οι Μηνάς Πασχόπουλος με 120 ψήφους, Σπύρος Γεωργάτος με 78 και Σταύρος Νικολόπουλος με 58. Ο Νικόλαος Ζαφειρόπουλος συγκέντρωσε 54 ψήφους, ο Αναστάσιος Μικρόπουλος 50, η Αικατερίνη Λιάμπη και η Πολυξένη Παγγέ 48, ο Κωνσταντίνος Σκομπρίδης 47 και ο Χριστόφορος Νίκου 27.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΘΥΦΡΟΝΙΤΗ

Ευχαριστίες προς όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους και έμμεσο κάλεσμα υπερψήφισης του Ι. Γεωργίου απευθύνει ο Γ. Θυφρονίτης προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με γραπτή δήλωσή του.

«Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και εμπιστεύτηκαν στο πρόσωπό μου τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο. Η προσπάθειά μου είχε ως αποκλειστικό κίνητρο την προάσπιση των συμφερόντων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το κυρίαρχο διακύβευμα για το πανεπιστήμιό μας παραμένει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συνένωσή με το ΤΕΙ Ηπείρου, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβάθμισή του. Οι ευθύνες της απερχόμενης πρυτανικής αρχής είναι εν προκειμένω τεράστιες. Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε μαζικά στην αυριανή επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή Πρύτανη και να στείλετε το μήνυμα στο υπουργείο και στους τοπικούς εκφραστές του ότι η πολιτική τους δεν είναι αποδεκτή από την πανεπιστημιακή κοινότητα», αναφέρει.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...

11.08.18 | Δεν προλαβαίνουν το φετινό καλοκαίρι

«Δώρο άδωρο», τουλάχιστον για φέτος, φαίνεται πως είναι η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη...

11.08.18 | Πινακίδες-χάρτες σε τέσσερις εισόδους του...

Για την καλύτερη ενημέρωση όσων επισκέπτονται το Ζαγόρι, μετά την έκδοση του έντυπου οδηγού...

11.08.18 | 1,5 εκ. ευρώ για έργα υδροδότησης

Τις ανάγκες ύδρευσης των Πραμάντων και των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Τζουμέρκων θα...

11.08.18 | Ζητά την παρέμβαση της ΠΕΔ

Να συζητήσει το θέμα της επιβολής προστίμου στο Γηροκομείο Ιωαννίνων ζητά, με επιστολή του, ο...

11.08.18 | Τιμήθηκε ο Ναπολέων Δάμος

Τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Ναπολέοντα Δάμο επέλεξε να τιμήσει ο δήμος Ζίτσας, στο πλαίσιο των...

11.08.18 | Τάξεις υποδοχής σε 18 δημοτικά της Ηπείρου

Δεκαοκτώ δημοτικά σχολεία της Ηπείρου εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και είναι...

10.08.18 | 1 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρική θωράκιση

Οκτώ χρόνια σχεδόν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2010, που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο...