Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ανακατατάξεις λόγω αυξημένων αναγκών

Νέα δεδομένα δημιουργεί για τον δήμο Ιωαννιτών η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία.

Οι εγγραφές νηπίων και προνηπιών παρουσιάζονται φέτος αυξημένες, καθώς, από τα 684 νήπια που εγγράφηκαν την περασμένη χρονιά, φέτος ο αριθμός νηπίων και προνηπίων έφτασε τα 946.

Έτσι, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από εισήγηση της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βούλας Τσίλη, ορίστηκε η λειτουργία τεσσάρων παραρτημάτων νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2018-2019. Ειδικότερα, σε ήδη μισθωμένο οίκημα στη θέση «Λιθάρια» θα λειτουργήσει παράρτημα του 3ου Νηπιαγωγείου Κατσικά για τη φοίτηση 20 νηπίων/προνηπίων, σε υπάρχον οίκημα του καταργημένου 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων θα λειτουργήσει παράρτημα του Νηπιαγωγείου Σταυρακίου για τη φοίτηση 21 νηπίων/προνηπίων, σε αίθουσα στο ισόγειο του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής θα λειτουργήσει παράρτημα του Νηπιαγωγείου Πεδινής καθώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν τη φοίτηση 50 παιδιών σε σύνολο 76 εγγραφών, και προτείνεται επίσης η λειτουργία παραρτήματος του 11ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, καθώς οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές του Νηπιαγωγείου, στο οποίο συγχωνεύτηκαν το τετραθέσιο 11ο Νηπιαγωγείο και το διθέσιο 27ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων μπορούν να εξυπηρετήσουν τη φοίτηση 85 παιδιών σε σύνολο 112 εγγραφών, ενώ τα όμορα νηπιαγωγεία (Αγίου Ιωάννη, 3ο Μαρμάρων, 18ο Ιωαννίνων) έχουν ήδη καλύψει τις θέσεις νηπίων/προνηπίων που μπορούν να στεγάσουν και δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης σε αυτά.

Προτείνεται, επίσης η αλλαγή χρήσης του μισθωμένου κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, στην οδό Αχιλλέως 22 στην περιοχή της Νέας Ζωής, σε πολύ κοντινή απόσταση από το 11ο Νηπιαγωγείο. Στο εν λόγω Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν μαθητές Ρομά, τα τελευταία χρόνια δεν εγγράφονται μαθητές, με αποτέλεσμα να φθίνει σε μαθητικό δυναμικό. Αυτή τη στιγμή φοιτούν 15 μαθητές, που, μετά από τη διαδικασία της λειτουργικής συγχώνευσης του σχολείου, από το επόμενο σχολικό έτος θα μετεγγραφούν σε γειτονικά σχολεία.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, την παραχώρηση μίας αίθουσας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων για τις ανάγκες λειτουργίας ενός επιπλέον τμήματος του συστεγαζόμενου 14ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, στο οποίο έχουν εγγραφεί επιπλέον νήπια/προνήπια εκείνων που μπορούν να στεγάσουν οι δύο αίθουσες, που του έχουν διατεθεί.

Ακόμη, την ανταλλαγή χρήσης χώρων των συστεγαζόμενων 18ου Νηπιαγωγείου και 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Οι αίθουσες που ως σήμερα χρησιμοποιεί το 18ο Νηπιαγωγείου δεν επαρκούν να στεγάσουν τον μεγάλο αριθμό εγγραφέντων νηπίων/προνηπίων και δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης σε όμορα νηπιαγωγεία (19ο, 14ο και 15ο Νηπιαγωγεία), τα οποία αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα χώρου. Το νέο κτήριο, που χρησιμοποιεί το 18ο Δημοτικό Σχολείο, θα παραχωρηθεί στο 18ο Νηπιαγωγείο, το οποίο με τις αναγκαίες παρεμβάσεις μπορεί να στεγάσει όχι μόνο όλα τα ήδη εγγραφέντα 75 νήπια/προνήπια, αλλά και να καλύψει και τις ανάγκες για τη φοίτηση επιπλέον δώδεκα νηπίων/προνηπίων, που θα πρέπει αναγκαστικά να μετακινηθούν από το όμορο 19ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων. Αντίστοιχα, οι αίθουσες που μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί το 18ο Νηπιαγωγείο, θα παραχωρηθούν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο για να καλύψει τις ανάγκες σε κύριες ή/και βοηθητικές αίθουσες.

Τέλος, αποφασίστηκε η παραχώρηση αίθουσας του 23ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, επιφάνειας 49 τ.μ., στο συστεγαζόμενο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων για τη λειτουργία επιπλέον τμήματος της Α’ τάξης, ώστε να μην αναγκαστούν να μετακινηθούν μαθητές σε όμορα σχολεία.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.10.18 | «Κλειδί» η συγκροτημένη ανάπτυξη των...

«Έχω δει άνδρες να κλαίνε φεύγοντας. Όταν μάλιστα βρίσκονται σε έναν τόπο όπως το φαράγγι του...

18.10.18 | Απειλή εξαφάνισης για τις άγριες ορχιδέες...

Υπό διαρκή απειλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η άγρια ορχιδέα της Πίνδου, λόγω της ανεξέλεγκτης...

18.10.18 | Και νύχτα, και χωρίς άδεια

Για μία σειρά παραβάσεων του νόμου περί θήρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου, που...

18.10.18 | «Πυξίδα» ανάπτυξης έως το 2019

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η μεταποίηση και ο τουρισμός είναι οι βασικοί άξονες του...

18.10.18 | Διανομή κάδων κομποστοποίησης κήπου

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης θα εφαρμόσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμος Αρταίων με στόχο...

18.10.18 | Οι οδοντίατροι της… νέας εποχής

Με περισσότερους από 160 έγκριτους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεκινά σήμερα στα...

18.10.18 | Πανηπειρωτική Οικογιορτή για δεύτερη χρονιά

Στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή έως και την...

17.10.18 | Με προγραμματικό λόγο και απαντήσεις

Τα ανεξάρτητα χαρακτηριστικά της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» υπερτόνισε χθες ο επικεφαλής της...