Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ανακατατάξεις λόγω αυξημένων αναγκών

Νέα δεδομένα δημιουργεί για τον δήμο Ιωαννιτών η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία.

Οι εγγραφές νηπίων και προνηπιών παρουσιάζονται φέτος αυξημένες, καθώς, από τα 684 νήπια που εγγράφηκαν την περασμένη χρονιά, φέτος ο αριθμός νηπίων και προνηπίων έφτασε τα 946.

Έτσι, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από εισήγηση της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βούλας Τσίλη, ορίστηκε η λειτουργία τεσσάρων παραρτημάτων νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2018-2019. Ειδικότερα, σε ήδη μισθωμένο οίκημα στη θέση «Λιθάρια» θα λειτουργήσει παράρτημα του 3ου Νηπιαγωγείου Κατσικά για τη φοίτηση 20 νηπίων/προνηπίων, σε υπάρχον οίκημα του καταργημένου 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων θα λειτουργήσει παράρτημα του Νηπιαγωγείου Σταυρακίου για τη φοίτηση 21 νηπίων/προνηπίων, σε αίθουσα στο ισόγειο του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής θα λειτουργήσει παράρτημα του Νηπιαγωγείου Πεδινής καθώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν τη φοίτηση 50 παιδιών σε σύνολο 76 εγγραφών, και προτείνεται επίσης η λειτουργία παραρτήματος του 11ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, καθώς οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές του Νηπιαγωγείου, στο οποίο συγχωνεύτηκαν το τετραθέσιο 11ο Νηπιαγωγείο και το διθέσιο 27ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων μπορούν να εξυπηρετήσουν τη φοίτηση 85 παιδιών σε σύνολο 112 εγγραφών, ενώ τα όμορα νηπιαγωγεία (Αγίου Ιωάννη, 3ο Μαρμάρων, 18ο Ιωαννίνων) έχουν ήδη καλύψει τις θέσεις νηπίων/προνηπίων που μπορούν να στεγάσουν και δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης σε αυτά.

Προτείνεται, επίσης η αλλαγή χρήσης του μισθωμένου κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, στην οδό Αχιλλέως 22 στην περιοχή της Νέας Ζωής, σε πολύ κοντινή απόσταση από το 11ο Νηπιαγωγείο. Στο εν λόγω Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν μαθητές Ρομά, τα τελευταία χρόνια δεν εγγράφονται μαθητές, με αποτέλεσμα να φθίνει σε μαθητικό δυναμικό. Αυτή τη στιγμή φοιτούν 15 μαθητές, που, μετά από τη διαδικασία της λειτουργικής συγχώνευσης του σχολείου, από το επόμενο σχολικό έτος θα μετεγγραφούν σε γειτονικά σχολεία.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, την παραχώρηση μίας αίθουσας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων για τις ανάγκες λειτουργίας ενός επιπλέον τμήματος του συστεγαζόμενου 14ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, στο οποίο έχουν εγγραφεί επιπλέον νήπια/προνήπια εκείνων που μπορούν να στεγάσουν οι δύο αίθουσες, που του έχουν διατεθεί.

Ακόμη, την ανταλλαγή χρήσης χώρων των συστεγαζόμενων 18ου Νηπιαγωγείου και 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Οι αίθουσες που ως σήμερα χρησιμοποιεί το 18ο Νηπιαγωγείου δεν επαρκούν να στεγάσουν τον μεγάλο αριθμό εγγραφέντων νηπίων/προνηπίων και δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης σε όμορα νηπιαγωγεία (19ο, 14ο και 15ο Νηπιαγωγεία), τα οποία αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα χώρου. Το νέο κτήριο, που χρησιμοποιεί το 18ο Δημοτικό Σχολείο, θα παραχωρηθεί στο 18ο Νηπιαγωγείο, το οποίο με τις αναγκαίες παρεμβάσεις μπορεί να στεγάσει όχι μόνο όλα τα ήδη εγγραφέντα 75 νήπια/προνήπια, αλλά και να καλύψει και τις ανάγκες για τη φοίτηση επιπλέον δώδεκα νηπίων/προνηπίων, που θα πρέπει αναγκαστικά να μετακινηθούν από το όμορο 19ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων. Αντίστοιχα, οι αίθουσες που μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί το 18ο Νηπιαγωγείο, θα παραχωρηθούν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο για να καλύψει τις ανάγκες σε κύριες ή/και βοηθητικές αίθουσες.

Τέλος, αποφασίστηκε η παραχώρηση αίθουσας του 23ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, επιφάνειας 49 τ.μ., στο συστεγαζόμενο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων για τη λειτουργία επιπλέον τμήματος της Α’ τάξης, ώστε να μην αναγκαστούν να μετακινηθούν μαθητές σε όμορα σχολεία.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.06.18 | «Γεμίζουν» οι παιδικοί σταθμοί του ΟΚΠΑΠΑ

Αισιόδοξος ότι θα καλυφθεί η… διαρροή των τετράχρονων από τους παιδικούς σταθμούς προς τα...

19.06.18 | Τέλος στη δράση δύο κατά συρροή διαρρηκτών

Έντεκα υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από οικίες και διαμερίσματα στην πόλη των Ιωαννίνων...

19.06.18 | Σε τροχιά λειτουργίας η πρώτη Ομάδα Παραγωγών

«Σάρκα και οστά» έλαβε η πρώτη Ομάδα Παραγωγών στον νομό Ιωαννίνων, υπό την ομπρέλα του Γενικού...

19.06.18 | Ψάχνουν τρόπο να «χωρέσουν» τα προκάτ

Σε ασκήσεις επί χάρτου επιδίδονται οι τεχνικές υπηρεσίες δήμου Ιωαννιτών και περιφέρειας Ηπείρου,...

18.06.18 | Ώθηση για την αναβάθμιση

Την ικανοποίησή του για την ένταξη της πρότασης, που κατέθεσε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», την...

18.06.18 | Ποντάρει στον εναλλακτικό τουρισμό

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur», που θα διοργανωθεί στο εκθεσιακό κέντρο του...

16.06.18 | «Τρέχει» η υπόθεση του φυσικού αερίου

Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας φαίνεται να περνά η πιο άμεση ευκαιρία της Ηπείρου να τροφοδοτηθεί...

16.06.18 | 400.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές

Ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ θα διαθέσει ο δήμος Ιωαννιτών για την προμήθεια-τοποθέτηση...