Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Με επιστημονική και κοινωνική διάσταση

Η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) στις 18-20 Μαΐου.

Η επιληψία δεν είναι ασθένεια, αλλά μια εγκεφαλική διαταραχή, που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. επιδιώκει να συμβάλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.
Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό. Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, καλούνται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα. Μεταξύ άλλων, στο Συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως επιληπτογένεση, επιληπτικές κρίσεις και επιληπτικά σύνδρομα, επιληψία και συννοσυρότητες, νευρολογικές παθήσεις και επιληψία, θεραπευτικές προσεγγίσεις: νεότερα δεδομένα, προχειρουργική αξιολόγηση και χειρουργική της επιληψίας.
Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Grand Serai, όπου θα λάβουν χώρα και οι συνεδρίες.
Παράλληλα, φέτος το Συνέδριο πρωτοτυπεί, καθώς στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν και τρεις κοινωνικές δράσεις, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας. Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Κρίση είναι, θα περάσει», στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Run Greece, με μέρος των εσόδων να διατίθεται για δράσεις της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας. Τέλος, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζωγραφίζουν για την επιληψία σε ειδικό χώρο του ξενοδοχείου Grand Serai.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.epilepsycongress.gr.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.07.18 | «Αναζωογονήθηκε» το αεροδρόμιο

Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκίνησε το καλοκαίρι για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, καθώς οι αριθμοί...

21.07.18 | Πολιτικός δάκτυλος πίσω από το πρόστιμο στο...

Πολιτικό δάκτυλο πίσω από το επαπειλούμενο πρόστιμο κατά του Γηροκομείου Ιωαννίνων για λαθρεμπορία,...

21.07.18 | Πλάνο τριετίας για το φυσικό αέριο στην...

Τη σύνδεση περισσότερων οικιακών και εμπορικών πελατών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου προβλέπει...

21.07.18 | Καύση ναρκωτικών από το Τμήμα Ασφάλειας...

Περισσότεροι από 1,6 τόνοι κάνναβης και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είχαν...

21.07.18 | Βραβεία και χρυσές διακρίσεις για την...

Για ακόμη μια χρονιά, η «Πίνδος» διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο για την εξαιρετική ποιότητα και τη...

21.07.18 | Στον σωστό δρόμο το ελληνικό κρασί

Με δυναμικό τρόπο διεκδικεί το ελληνικό κρασί τον χώρο που του αναλογεί στις διεθνείς αγορές, με...

21.07.18 | Νέα προγραμματική με τριετή διάρκεια

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η διοίκηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων...

21.07.18 | «Παράξενο Ζευγάρι» σε Γιάννενα και Πρέβεζα

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νηλ Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι», σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου...