Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Με επιστημονική και κοινωνική διάσταση

Η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) στις 18-20 Μαΐου.

Η επιληψία δεν είναι ασθένεια, αλλά μια εγκεφαλική διαταραχή, που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. επιδιώκει να συμβάλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.
Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό. Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, καλούνται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα. Μεταξύ άλλων, στο Συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως επιληπτογένεση, επιληπτικές κρίσεις και επιληπτικά σύνδρομα, επιληψία και συννοσυρότητες, νευρολογικές παθήσεις και επιληψία, θεραπευτικές προσεγγίσεις: νεότερα δεδομένα, προχειρουργική αξιολόγηση και χειρουργική της επιληψίας.
Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Grand Serai, όπου θα λάβουν χώρα και οι συνεδρίες.
Παράλληλα, φέτος το Συνέδριο πρωτοτυπεί, καθώς στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν και τρεις κοινωνικές δράσεις, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας. Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Κρίση είναι, θα περάσει», στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Run Greece, με μέρος των εσόδων να διατίθεται για δράσεις της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας. Τέλος, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζωγραφίζουν για την επιληψία σε ειδικό χώρο του ξενοδοχείου Grand Serai.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.epilepsycongress.gr.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Από κινητό επιχειρησιακό κέντρο μέχρι...

Τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε...

15.11.18 | Καλύπτεται το χαμένο έδαφος

Εφικτός φαντάζει πλέον ο στόχος της αναστήλωσης της ιστορικής γέφυρας Πλάκας το φθινόπωρο του 2019,...

15.11.18 | Ένας «χάρτης» για τον αθλητικό τουρισμό

Να διαμορφώσει τον χάρτη των αθλητικών εκδηλώσεων, που προσφέρονται για την προσέλκυση επισκεπτών...

15.11.18 | Αναβολή στη δίκη για την αξιολόγηση

Η απεργία στον δημόσιο τομέα δεν επέτρεψε τελικά την εκδίκαση της κύριας αγωγής της ΑΔΕΔΥ κατά της...

15.11.18 | Ακόμη 360.000 ευρώ για αναβάθμιση σχολικών...

Στην υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης, που αφορά την επισκευή και βελτίωση σχολικών κτιρίων στη...

15.11.18 | Έργα ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών

Στη δημοπράτηση της αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων στη δημοτική...

15.11.18 | Ο «Caveman» για τέσσερις ακόμη παραστάσεις

Ο Caveman ήρθε στο Θέατρο Έκφραση, έστησε τη… σπηλιά του και έδωσε ήδη διαπιστευτήρια, σκορπίζοντας...

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...