Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Με επιστημονική και κοινωνική διάσταση

Η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) στις 18-20 Μαΐου.

Η επιληψία δεν είναι ασθένεια, αλλά μια εγκεφαλική διαταραχή, που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. επιδιώκει να συμβάλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.
Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό. Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, καλούνται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα. Μεταξύ άλλων, στο Συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως επιληπτογένεση, επιληπτικές κρίσεις και επιληπτικά σύνδρομα, επιληψία και συννοσυρότητες, νευρολογικές παθήσεις και επιληψία, θεραπευτικές προσεγγίσεις: νεότερα δεδομένα, προχειρουργική αξιολόγηση και χειρουργική της επιληψίας.
Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Grand Serai, όπου θα λάβουν χώρα και οι συνεδρίες.
Παράλληλα, φέτος το Συνέδριο πρωτοτυπεί, καθώς στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθούν και τρεις κοινωνικές δράσεις, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας. Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Κρίση είναι, θα περάσει», στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Run Greece, με μέρος των εσόδων να διατίθεται για δράσεις της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας. Τέλος, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζωγραφίζουν για την επιληψία σε ειδικό χώρο του ξενοδοχείου Grand Serai.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.epilepsycongress.gr.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

24.05.18 | Σε φάση κατασκευής οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης...

Στον δήμο Ζίτσας ξεκινά η κατασκευή και λειτουργία του πρώτου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων...

24.05.18 | Φέρνει αποτέλεσμα η κοινή γραμμή

Άμεσα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη σύσταση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στα...

24.05.18 | Προκαταβολικό όχι σε απογευματινό ωράριο

Στην δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αλλά και σε ενδεχόμενη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των...

24.05.18 | Δε φτάνουν μόνο οι εγκαταστάσεις

Μια μεγάλη επένδυση, που θα δώσει τη δυνατότητα στα Γιάννενα να αποτελέσουν ξανά τη μητρόπολη της...

23.05.18 | «Άδικη η επίθεση», απαντά ο δήμος Ιωαννιτών

Έλλειψη διάθεσης συνεργασίας καταλογίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ο δήμος Ιωαννιτών στον Σύλλογο...

23.05.18 | Ιδέες για «έξυπνες πόλεις»

Έξι ομάδες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες προτάσεις και τις ιδέες τους στο τοπικό εργαστήριο City...

23.05.18 | «Δεν είναι επένδυση, αν καταστρέφει την...

Ένα πανό επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων, με το μήνυμα «No oil- Δεν είναι επένδυση, αν...

23.05.18 | Αυξάνει την πίεση για Λιμναίο Ταμείο

Τις τύχες της Παμβώτιδας στα… χέρια του επιδιώκει να πάρει ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω της δημιουργίας...