Τρίτη, 15 Μαΐου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Θα πετάμε και για Σάλτσμπουργκ

Και το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας περιλαμβάνεται στις πόλεις, με τις οποίες η αεροπορική εταιρεία TUS σχεδιάζει απευθείας αεροπορικές πτήσεις από τα Γιάννενα, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της TUS Μάικλ Γουάινσταϊν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Επίσης, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση αεροπορικής διασύνδεσης με το Ντίσελντορφ στη Γερμανία, καθώς με τη Ρώμη, με την εκτίμηση να είναι πως η πρώτη πτήση θα γίνει τον επόμενο μήνα, ενώ στα μελλοντικά σχέδια της TUS είναι τα Γιάννενα να αποτελέσουν σταθμό διανυκτέρευσης, σε ημερήσια βάση, δύο αεροσκαφών.
Ένα από τα βασικά ζητήματα, που τέθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης, είναι η βελτίωση της υποδομής στον έλεγχο διαβατηρίων από χώρες που δεν ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, όπως είναι του Ισραήλ, που ήδη –και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η απευθείας σύνδεση – έρχονται μέσω Κύπρου. Από χθες το πρωί, μηχανικοί της περιφέρειας, σε συνεργασία με τον αερολιμενάρχη, ανέλαβαν να προωθήσουν τις σχετικές διαδικασίες.
 «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο της TUS, ο οποίος έκανε ορισμένες χρήσιμες επισημάνσεις για βελτίωση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών, και κυρίως μας έκανε κοινωνούς για τα νέα δρομολόγια, που σκοπεύει να εντάξει στο πρόγραμμα με επίκεντρο τα Γιάννενα. Είναι μια θετική εξέλιξη και, αν υπάρξει η ανάλογη συνέχεια, εκτιμούμε ότι τα δύο αεροδρόμια, του Ακτίου και των Ιωαννίνων, θα καλύπτουν πλέον πλήρως τις ανάγκες της Ηπείρου. Το αεροδρόμιο Ακτίου θα εξυπηρετεί τις παραθαλάσσιες περιοχές και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα καταστήσει ευκολότερα προσβάσιμες περιοχές, που προσφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και τη νότια Αλβανία, στην οποία διαβιεί η ελληνική εθνική μειονότητα», δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καχριμάνης, διαβεβαιώνοντας ότι η περιφέρεια, σε συνεργασία με τους δήμους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, θα συνεχίσει αφενός να συνεισφέρει στη βελτίωση των υποδομών, αφετέρου στην προβολή της Ηπείρου ως ενιαίου προορισμού, ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη».


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.08.18 | Ρέει το χρήμα από τον «ΦιλόΔημο»

Ακόμη και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ξεπερνά η ανταπόκριση των δήμων στα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι...

21.08.18 | Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

21.08.18 | «Τίποτα δε χάνουμε, πριν χαθεί»

Αισιόδοξος ότι το Γεφύρι της Πλάκας μπορεί να γεφυρώσει ξανά τον Άραχθο στο τέλος του επόμενου...

21.08.18 | Αναζητώντας τη συνέχεια του νήματος

Με στόχο την αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής των μαστόρων της πέτρας ξεκίνησε χθες το 12ήμερο...

21.08.18 | Καταγγέλλουν τακτική «πλημμύρας»

Για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου,...

21.08.18 | Σχέδια εκκένωσης συντάσσουν οι δήμοι

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, αλλά και ο...

21.08.18 | Εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με 144 κιλά κάνναβης

Έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο...

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...