Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Παράθυρο συνεργασίας με γερμανικά πρακτορεία

Επαφές με τουριστικούς φορείς της Γερμανίας είχαν τα στελέχη της διεύθυνσης τουρισμού της περιφέρειας Ηπείρου και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας από 7 έως 11 Μαρτίου.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά συμμετοχή της Ηπείρου σε εκθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του εναλλακτικού τουρισμού στο Αμβούργο και του γενικού τουρισμού στο Βελιγράδι, όπου επίσης υπήρξε έντονη παρουσία.
Στην ITB Berlin συμμετείχαν φέτος 10.000 και πλέον εκθέτες από 180 χώρες, ενώ τα εύσημα για την οργανωμένη και σχεδιασμένη παρουσία, όπως επίσης και για τις γενικότερες κατευθύνσεις της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, απέδωσαν στην αποστολή της περιφέρειας η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο διευθυντής Επικοινωνίας του ΕΟΤ Πέτρος Σαγάνας.
Η υπουργός, κατά την επίσκεψη της στο περίπτερο, αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ήπειρο στον τουριστικό τομέα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η περιφέρειά μας θα έχει μερίδιο από την αυξημένη και φέτος τουριστική κίνηση των Γερμανών προς την Ελλάδα.
Η προβολή της περιφέρειας Ηπείρου κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις: μέσω των ειδικών εκδόσεων της, με συναντήσεις που πραγματοποίησαν φορείς, όπως οι εκπρόσωποι του δήμου Αρταίων και επιχειρηματίες, καθώς και με επαφές που είχαν μέλη της αποστολής της περιφέρειας.
Μεταξύ αυτών, ως πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται η συνάντηση της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη και των στελεχών της διεύθυνσης Τουρισμού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της German Travel Association Dirk Inger και με ομάδα στελεχών του οργανισμού, κατά την οποία συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας γερμανικών γραφείων σε ειδικούς τομείς, όπως του εναλλακτικού τουρισμού.
Ο δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Χαρακλιά και τον υπάλληλο της διεύθυνσης τουρισμού Νίκο Αποστολόπουλο, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Άρτας και τους προορισμούς της στο γερμανικό κοινό και σε ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή και προώθηση των μνημείων, καθώς και εναλλακτικού τουρισμού.
Ενδεικτικό της εντυπωσιακής παρουσίας της Ηπείρου ήταν και το γεγονός ότι ο ιστορικός σταθμός της Deutsche Welle φιλοξένησε δηλώσεις στελεχών της περιφέρειας σε απευθείας μετάδοση, κατά την οποία έγινε παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ήπειρος τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, και σε ηλεκτρονικές τουριστικές σελίδες.
Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου είναι στην μεγάλη ρωσική αγορά και την έκθεση MITT στη Μόσχα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.05.18 | Ο «Κλεισθένης» αναθέρμανε το φλερτ

Την κοινή κάθοδό τους στις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019 θα επιδιώξουν οι...

26.05.18 | Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στα Γίτανα

Αλλάζει ο «χάρτης» στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων, στον οποίο εκτελούνται εργασίες αναστήλωσης του...

26.05.18 | Λίγος χρόνος, «εξαφανισμένες» ειδικότητες

Με τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής – επανεγγραφής των μαθητών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας...

26.05.18 | Εγκαίνια στις ΤΟΜΥ και σε ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού αναμένεται να γίνουν την Πέμπτη 31 Μαΐου τα εγκαίνια των...

26.05.18 | Τα Γιάννενα τιμούν τους εθελοντές αιμοδότες

Ένα τριήμερο με εκδηλώσεις αφιερωμένες στους εθελοντές αιμοδότες θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα...

26.05.18 | Βότανα και αρωματικά στα Λιθαρίτσια

Βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο και άλλα ενδημικά αρωματικά φυτά και βότανα, σε έναν βοτανόκηπο...

26.05.18 | Μια Αστυνομία κοντά στον πολίτη

Ιδιαίτερα θετικά χαρακτηρίζονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου τα...

25.05.18 | Αναζητείται συναίνεση εκ των υστέρων

Σε μια κρίσιμη φάση περνά το θέμα της εγκατάστασης των πέντε μονάδων βιοαερίου στη Βιομηχανική...