Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Παράθυρο συνεργασίας με γερμανικά πρακτορεία

Επαφές με τουριστικούς φορείς της Γερμανίας είχαν τα στελέχη της διεύθυνσης τουρισμού της περιφέρειας Ηπείρου και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας από 7 έως 11 Μαρτίου.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά συμμετοχή της Ηπείρου σε εκθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες του εναλλακτικού τουρισμού στο Αμβούργο και του γενικού τουρισμού στο Βελιγράδι, όπου επίσης υπήρξε έντονη παρουσία.
Στην ITB Berlin συμμετείχαν φέτος 10.000 και πλέον εκθέτες από 180 χώρες, ενώ τα εύσημα για την οργανωμένη και σχεδιασμένη παρουσία, όπως επίσης και για τις γενικότερες κατευθύνσεις της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, απέδωσαν στην αποστολή της περιφέρειας η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο διευθυντής Επικοινωνίας του ΕΟΤ Πέτρος Σαγάνας.
Η υπουργός, κατά την επίσκεψη της στο περίπτερο, αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ήπειρο στον τουριστικό τομέα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η περιφέρειά μας θα έχει μερίδιο από την αυξημένη και φέτος τουριστική κίνηση των Γερμανών προς την Ελλάδα.
Η προβολή της περιφέρειας Ηπείρου κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις: μέσω των ειδικών εκδόσεων της, με συναντήσεις που πραγματοποίησαν φορείς, όπως οι εκπρόσωποι του δήμου Αρταίων και επιχειρηματίες, καθώς και με επαφές που είχαν μέλη της αποστολής της περιφέρειας.
Μεταξύ αυτών, ως πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται η συνάντηση της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη και των στελεχών της διεύθυνσης Τουρισμού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της German Travel Association Dirk Inger και με ομάδα στελεχών του οργανισμού, κατά την οποία συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας γερμανικών γραφείων σε ειδικούς τομείς, όπως του εναλλακτικού τουρισμού.
Ο δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Χαρακλιά και τον υπάλληλο της διεύθυνσης τουρισμού Νίκο Αποστολόπουλο, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Άρτας και τους προορισμούς της στο γερμανικό κοινό και σε ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή και προώθηση των μνημείων, καθώς και εναλλακτικού τουρισμού.
Ενδεικτικό της εντυπωσιακής παρουσίας της Ηπείρου ήταν και το γεγονός ότι ο ιστορικός σταθμός της Deutsche Welle φιλοξένησε δηλώσεις στελεχών της περιφέρειας σε απευθείας μετάδοση, κατά την οποία έγινε παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ήπειρος τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, και σε ηλεκτρονικές τουριστικές σελίδες.
Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου είναι στην μεγάλη ρωσική αγορά και την έκθεση MITT στη Μόσχα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.08.18 | Ρέει το χρήμα από τον «ΦιλόΔημο»

Ακόμη και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ξεπερνά η ανταπόκριση των δήμων στα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι...

21.08.18 | Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

21.08.18 | «Τίποτα δε χάνουμε, πριν χαθεί»

Αισιόδοξος ότι το Γεφύρι της Πλάκας μπορεί να γεφυρώσει ξανά τον Άραχθο στο τέλος του επόμενου...

21.08.18 | Αναζητώντας τη συνέχεια του νήματος

Με στόχο την αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής των μαστόρων της πέτρας ξεκίνησε χθες το 12ήμερο...

21.08.18 | Καταγγέλλουν τακτική «πλημμύρας»

Για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου,...

21.08.18 | Σχέδια εκκένωσης συντάσσουν οι δήμοι

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, αλλά και ο...

21.08.18 | Εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με 144 κιλά κάνναβης

Έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο...

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...