Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
|

Στήριξη και χαμηλοί τόνοι

Λύσεις με στόχο πρωτίστως την εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκφράζουν εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενόψει της λειτουργίας της νέας πτέρυγας, αναμένεται να δώσει το νέο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων ΕΣΥ και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων, που πρόκειται να κατατεθεί για διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα, πριν οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο ζήτημα της μεταφοράς κλινικών και τμημάτων στο νέο κτίριο, υπερασπίστηκε τις κινήσεις της διοίκησης για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας, με στόχο την αναδιάταξη και την απελευθέρωση χώρων. «Αφού υπάρχει ένα έτοιμο κτίριο, πρέπει να γίνει μεταφορά. Υπάρχουν σημαντικά και αποδεκτά από όλους θέματα, όπως για παράδειγμα η ανάγκη επέκτασης της αιματολογικής, ώστε να υπάρχει επάρκεια χώρου. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Σωστά προχωρά η αναδιοργάνωση. Τα “αγκάθια” που υπάρχουν, πιστεύω θα διευθετηθούν σύντομα», σημείωσε.

Το νέο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων πρόκειται να επιφέρει αλλαγές στο «απαρχαιωμένο» οργανόγραμμα, που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, και μέσω αυτού θα δοθούν λύσεις σε πολλά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Πέρα από τη χωροταξική κατανομή τμημάτων και κλινικών, και σε αυτήν την περίπτωση, το μεγάλο «αγκάθι», σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, είναι η στελέχωση. Στο τέλος του 2018 λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, ενώ ταυτόχρονα μεγάλες είναι οι ανάγκες σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό. «Αυτές πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Έως το τέλος του έτους το Πολυδύναμο

Η στελέχωση αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα πλέον και για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολισμού και κρίσης χρηστών ναρκωτικών του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», μετά τη συνεργασία της διοίκησης για την οργάνωση και λειτουργία του με την Ψυχιατρική Κλινική, τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Σύντομα, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο, πρόκειται να δρομολογηθούν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου μέχρι το τέλος του 2018 να μπορεί το Πολυδύναμο Κέντρο να δεχθεί ασθενείς.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.03.18 | Μπήκε η υπογραφή για τις μονάδες βιοαερίου

Την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων...

17.03.18 | Σκηνικό έντασης μπροστά από το δημαρχείο

Σε αλλαγή πλάνων ανάγκασαν τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μέλη του ΚΚΕ στα Γιάννενα,...

17.03.18 | Κίνδυνος εκ των έσω για τη φέτα

Να μπει φρένο στην υπονόμευση της φέτας εκτός, αλλά και εντός των συνόρων, αρχικά, καθώς σε...

17.03.18 | 19χρονος νεκρός σε τροχαίο

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα τριών νεαρών, όταν χθες στις 3.20 τα ξημερώματα, έχασε τη ζωή του σε...

17.03.18 | Στόχος ένα πραγματικό πάρκο

Σε πραγματικό πάρκο θέλει να μετατρέψει η δημοτική αρχή το κατ’ όνομα μόνο σήμερα Πάρκο Ηρώων...

17.03.18 | Ένας Οδηγός για το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Τριαντατέσσερις χαρακτηρισμένοι παραδοσιακοί οικισμοί, 184 μνημεία κηρυγμένα από το υπουργείο...

17.03.18 | Στα Γιάννενα και το Πανευρωπαϊκό Seniors 2019

Μετά την ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Open Θαλασσίου Σκι Ανδρών-Γυναικών...

16.03.18 | Στόλος για «δύσκολες» αποστολές

Στα 45 περίπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας προστέθηκαν πρόσφατα ακόμη τρία, χάρη στη...