Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
|

Στήριξη και χαμηλοί τόνοι

Λύσεις με στόχο πρωτίστως την εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκφράζουν εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενόψει της λειτουργίας της νέας πτέρυγας, αναμένεται να δώσει το νέο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων ΕΣΥ και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων, που πρόκειται να κατατεθεί για διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα, πριν οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο ζήτημα της μεταφοράς κλινικών και τμημάτων στο νέο κτίριο, υπερασπίστηκε τις κινήσεις της διοίκησης για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας, με στόχο την αναδιάταξη και την απελευθέρωση χώρων. «Αφού υπάρχει ένα έτοιμο κτίριο, πρέπει να γίνει μεταφορά. Υπάρχουν σημαντικά και αποδεκτά από όλους θέματα, όπως για παράδειγμα η ανάγκη επέκτασης της αιματολογικής, ώστε να υπάρχει επάρκεια χώρου. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Σωστά προχωρά η αναδιοργάνωση. Τα “αγκάθια” που υπάρχουν, πιστεύω θα διευθετηθούν σύντομα», σημείωσε.

Το νέο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων πρόκειται να επιφέρει αλλαγές στο «απαρχαιωμένο» οργανόγραμμα, που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, και μέσω αυτού θα δοθούν λύσεις σε πολλά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Πέρα από τη χωροταξική κατανομή τμημάτων και κλινικών, και σε αυτήν την περίπτωση, το μεγάλο «αγκάθι», σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, είναι η στελέχωση. Στο τέλος του 2018 λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, ενώ ταυτόχρονα μεγάλες είναι οι ανάγκες σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό. «Αυτές πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Έως το τέλος του έτους το Πολυδύναμο

Η στελέχωση αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα πλέον και για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολισμού και κρίσης χρηστών ναρκωτικών του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», μετά τη συνεργασία της διοίκησης για την οργάνωση και λειτουργία του με την Ψυχιατρική Κλινική, τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Σύντομα, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο, πρόκειται να δρομολογηθούν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου μέχρι το τέλος του 2018 να μπορεί το Πολυδύναμο Κέντρο να δεχθεί ασθενείς.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...