Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
|

Στήριξη και χαμηλοί τόνοι

Λύσεις με στόχο πρωτίστως την εξυπηρέτηση των ασθενών, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκφράζουν εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενόψει της λειτουργίας της νέας πτέρυγας, αναμένεται να δώσει το νέο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων ΕΣΥ και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων, που πρόκειται να κατατεθεί για διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα, πριν οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο ζήτημα της μεταφοράς κλινικών και τμημάτων στο νέο κτίριο, υπερασπίστηκε τις κινήσεις της διοίκησης για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας, με στόχο την αναδιάταξη και την απελευθέρωση χώρων. «Αφού υπάρχει ένα έτοιμο κτίριο, πρέπει να γίνει μεταφορά. Υπάρχουν σημαντικά και αποδεκτά από όλους θέματα, όπως για παράδειγμα η ανάγκη επέκτασης της αιματολογικής, ώστε να υπάρχει επάρκεια χώρου. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Σωστά προχωρά η αναδιοργάνωση. Τα “αγκάθια” που υπάρχουν, πιστεύω θα διευθετηθούν σύντομα», σημείωσε.

Το νέο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων πρόκειται να επιφέρει αλλαγές στο «απαρχαιωμένο» οργανόγραμμα, που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, και μέσω αυτού θα δοθούν λύσεις σε πολλά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Πέρα από τη χωροταξική κατανομή τμημάτων και κλινικών, και σε αυτήν την περίπτωση, το μεγάλο «αγκάθι», σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, είναι η στελέχωση. Στο τέλος του 2018 λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών, ενώ ταυτόχρονα μεγάλες είναι οι ανάγκες σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό. «Αυτές πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Έως το τέλος του έτους το Πολυδύναμο

Η στελέχωση αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα πλέον και για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης αλκοολισμού και κρίσης χρηστών ναρκωτικών του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», μετά τη συνεργασία της διοίκησης για την οργάνωση και λειτουργία του με την Ψυχιατρική Κλινική, τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Σύντομα, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο, πρόκειται να δρομολογηθούν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου μέχρι το τέλος του 2018 να μπορεί το Πολυδύναμο Κέντρο να δεχθεί ασθενείς.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.06.18 | Έβαλε «πάγο» στη συζήτηση για νέες φυλακές

«Πάγο» στην προοπτική ανέγερσης νέου καταστήματος κράτησης στον νομό Ιωαννίνων έβαλε ο γενικός...

22.06.18 | Στον «αέρα» το Its Kale Festival

Θύμα της απόφασης των αρχαιοφυλάκων να μη συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας των...

22.06.18 | Στοχευμένη κατάρτιση από τον ΟΑΕΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου, μέσω του οποίου θα πορευθεί...

22.06.18 | Κάμερες στους σταθμούς διοδίων

Κάμερες τοποθετούνται σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Ιόνιας Οδού, πλευρικούς και μετωπικούς,...

22.06.18 | Οκτώ κάλπες για τις Τοπικές Οργανώσεις

Στη διαδικασία συγκρότησης των Τοπικών Οργανώσεων μέσω της διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη...

22.06.18 | Έτοιμοι για διασώσεις σε λίμνες και ποτάμια

Μία εντυπωσιακή επίδειξη, υπό τα βλέμματα δεκάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην...

22.06.18 | Στοίχημα η υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων

«Άνοιξε ο δρόμος» για την εφαρμογή του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων στον δήμο Ζίτσας,...

21.06.18 | Καλύπτει ελλείμματα ο «Φιλόδημος»

Σημαντικά ελλείμματα των δήμων σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης έρχεται να καλύψει το πρόγραμμα...