Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Υπέρ της σύμπραξης με ιδιώτες στην υγεία η Ν.Δ.

Στον χορό της αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει για ζητήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μπήκε και η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη και στην Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση (ΕΑΠ), την παράταξη των εργαζομένων, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μάλλον ατυχές -αν όχι εντόνως κατακριτέο- το γεγονός της διολίσθησης ενός δημόσιου λειτουργού σε μικροπολιτικό λαϊκίζοντα συνδικαλιστή και μεταπράτη της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος», αναφέρεται για τον κ. Τσίκαρη, αποδίδοντάς του ότι έσπευσε να συνδράμει «την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε η ΕΑΠ προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου, αλλά και τους εκπροσώπους του Τομέα Υγείας της ΝΔ, που επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία του νομού. Επίσης, του προσάπτεται ότι έσπευσε να διαστρεβλώσει και να αναπαραγάγει τα επιχειρήματα που ανταλλάχτηκαν κατά τη διάρκεια άλλης συνάντησης με το προεδρείο των εργαζομένων, «σύμφωνα με τις δικές του, μάλλον μικροκομματικές, ιδεοληψίες».

Σε ό,τι αφορά αυτή καθ’ αυτή την ουσία της αντιπαράθεσης, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων υπερθεματίζει για ένα διαφορετικό μοντέλο στην υγεία, που θα επιτρέπει και την παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες.

«Το κράτος οφείλει να βρει, να διαπραγματευθεί και να παρέχει υπηρεσίες υγείας, με τον πιο ποιοτικό, αποδοτικό και φτηνό τρόπο, είτε ο πάροχος προέρχεται από τον κρατικό είτε από τον ιδιωτικό πυλώνα, είτε από την αγαστή συνεργασία και σύμπραξη των δύο. Αυτή είναι η ουσία και το διακύβευμα στον χώρο της υγείας και η όποια άρνηση της πραγματικότητας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ιδεοληψία και καθήλωση σε «βρεφικό» στάδιο πολιτικών υγείας και σε παρωχημένες πρακτικές [σοβιετικού τύπου] του προηγούμενου αιώνα», αναφέρει και προσθέτει πως σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε από τους τομεάρχες Υγείας της ΝΔ η έναρξη λειτουργίας και η πλήρη αξιοποίηση της νέας πτέρυγας.

Διαφωνία προκύπτει και ως προς την επιλογή της σύναψης ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, με τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο προηγούμενο καθεστώς, στη λογική το ότι το κάθε νοσοκομείο οφείλει να διαπραγματεύεται τις αποδοτικότερες, ποιοτικότερες και φθηνότερες υπηρεσίες, και να συμβάλλεται εν τέλει με οποιονδήποτε πάροχο αποδειχθεί ο συμφερότερος και καταλληλότερος.

«Τα κομματικά διαπιστευτήρια θα πρέπει να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα των πολιτών, που αγωνίζονται να αποκαταστήσουν την υγεία τους», σημειώνει η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων απευθυνόμενη τόσο προς τον κ. Τσίκαρη, τον οποίο καλεί να ασχοληθεί πρωτίστως με τα φλέγοντα προβλήματα του νοσοκομείου, όσο και στα μέλη της ΕΑΠ, που τα προτρέπει να απαγκιστρωθούν από την αγκύλωση του κρατικίστικου ιδεασμού και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα φροντίδας υγείας των Ηπειρωτών.

 

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Με ειρωνική διάθεση αναφέρεται η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας στον διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ευάγγελο Καρβούνη, αν και δεν τον κατονομάζει. Αφορμή οι ισχυρισμοί του ότι το νοσοκομείο λειτουργεί υποδειγματικά, με πληρότητα προσωπικού, κλινικών, εξοπλισμού και αναλωσίμων. Αν εκείνος κρίνει ότι το περίφημο Πολυδύναμο Κέντρο είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως όφειλε από καιρό και δεν έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ότι ο γερασμένος εξοπλισμός έχει αντικατασταθεί, ότι το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και το οργανόγραμμα (αφού υπάρχει 98% κάλυψη των θέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού!) και δεν απαιτούνται προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ότι το νοσοκομείο διαθέτει αποτελεσματική φύλαξη καθ’ όλο το 24ωρο, ότι δε θα σταματήσουν το καλοκαίρι τα ορθοπεδικά χειρουργεία -λόγω έλλειψης κονδυλίων- όπως έγινε πέρυσι, τότε και εμείς θα αναλάβουμε την υποχρέωση να προβάλουμε το «Χατζηκώστα» ως πρότυπο δημόσιο νοσοκομείο σε όλη την ελληνική επικράτεια.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...