Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Υπέρ της σύμπραξης με ιδιώτες στην υγεία η Ν.Δ.

Στον χορό της αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει για ζητήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μπήκε και η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη και στην Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση (ΕΑΠ), την παράταξη των εργαζομένων, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μάλλον ατυχές -αν όχι εντόνως κατακριτέο- το γεγονός της διολίσθησης ενός δημόσιου λειτουργού σε μικροπολιτικό λαϊκίζοντα συνδικαλιστή και μεταπράτη της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος», αναφέρεται για τον κ. Τσίκαρη, αποδίδοντάς του ότι έσπευσε να συνδράμει «την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε η ΕΑΠ προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου, αλλά και τους εκπροσώπους του Τομέα Υγείας της ΝΔ, που επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία του νομού. Επίσης, του προσάπτεται ότι έσπευσε να διαστρεβλώσει και να αναπαραγάγει τα επιχειρήματα που ανταλλάχτηκαν κατά τη διάρκεια άλλης συνάντησης με το προεδρείο των εργαζομένων, «σύμφωνα με τις δικές του, μάλλον μικροκομματικές, ιδεοληψίες».

Σε ό,τι αφορά αυτή καθ’ αυτή την ουσία της αντιπαράθεσης, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων υπερθεματίζει για ένα διαφορετικό μοντέλο στην υγεία, που θα επιτρέπει και την παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες.

«Το κράτος οφείλει να βρει, να διαπραγματευθεί και να παρέχει υπηρεσίες υγείας, με τον πιο ποιοτικό, αποδοτικό και φτηνό τρόπο, είτε ο πάροχος προέρχεται από τον κρατικό είτε από τον ιδιωτικό πυλώνα, είτε από την αγαστή συνεργασία και σύμπραξη των δύο. Αυτή είναι η ουσία και το διακύβευμα στον χώρο της υγείας και η όποια άρνηση της πραγματικότητας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ιδεοληψία και καθήλωση σε «βρεφικό» στάδιο πολιτικών υγείας και σε παρωχημένες πρακτικές [σοβιετικού τύπου] του προηγούμενου αιώνα», αναφέρει και προσθέτει πως σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε από τους τομεάρχες Υγείας της ΝΔ η έναρξη λειτουργίας και η πλήρη αξιοποίηση της νέας πτέρυγας.

Διαφωνία προκύπτει και ως προς την επιλογή της σύναψης ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, με τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο προηγούμενο καθεστώς, στη λογική το ότι το κάθε νοσοκομείο οφείλει να διαπραγματεύεται τις αποδοτικότερες, ποιοτικότερες και φθηνότερες υπηρεσίες, και να συμβάλλεται εν τέλει με οποιονδήποτε πάροχο αποδειχθεί ο συμφερότερος και καταλληλότερος.

«Τα κομματικά διαπιστευτήρια θα πρέπει να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα των πολιτών, που αγωνίζονται να αποκαταστήσουν την υγεία τους», σημειώνει η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων απευθυνόμενη τόσο προς τον κ. Τσίκαρη, τον οποίο καλεί να ασχοληθεί πρωτίστως με τα φλέγοντα προβλήματα του νοσοκομείου, όσο και στα μέλη της ΕΑΠ, που τα προτρέπει να απαγκιστρωθούν από την αγκύλωση του κρατικίστικου ιδεασμού και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα φροντίδας υγείας των Ηπειρωτών.

 

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Με ειρωνική διάθεση αναφέρεται η Νομαρχιακή Οργάνωση Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας στον διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ευάγγελο Καρβούνη, αν και δεν τον κατονομάζει. Αφορμή οι ισχυρισμοί του ότι το νοσοκομείο λειτουργεί υποδειγματικά, με πληρότητα προσωπικού, κλινικών, εξοπλισμού και αναλωσίμων. Αν εκείνος κρίνει ότι το περίφημο Πολυδύναμο Κέντρο είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως όφειλε από καιρό και δεν έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ότι ο γερασμένος εξοπλισμός έχει αντικατασταθεί, ότι το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και το οργανόγραμμα (αφού υπάρχει 98% κάλυψη των θέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού!) και δεν απαιτούνται προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ότι το νοσοκομείο διαθέτει αποτελεσματική φύλαξη καθ’ όλο το 24ωρο, ότι δε θα σταματήσουν το καλοκαίρι τα ορθοπεδικά χειρουργεία -λόγω έλλειψης κονδυλίων- όπως έγινε πέρυσι, τότε και εμείς θα αναλάβουμε την υποχρέωση να προβάλουμε το «Χατζηκώστα» ως πρότυπο δημόσιο νοσοκομείο σε όλη την ελληνική επικράτεια.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.06.18 | Έβαλε «πάγο» στη συζήτηση για νέες φυλακές

«Πάγο» στην προοπτική ανέγερσης νέου καταστήματος κράτησης στον νομό Ιωαννίνων έβαλε ο γενικός...

22.06.18 | Στον «αέρα» το Its Kale Festival

Θύμα της απόφασης των αρχαιοφυλάκων να μη συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας των...

22.06.18 | Στοχευμένη κατάρτιση από τον ΟΑΕΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου, μέσω του οποίου θα πορευθεί...

22.06.18 | Κάμερες στους σταθμούς διοδίων

Κάμερες τοποθετούνται σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Ιόνιας Οδού, πλευρικούς και μετωπικούς,...

22.06.18 | Οκτώ κάλπες για τις Τοπικές Οργανώσεις

Στη διαδικασία συγκρότησης των Τοπικών Οργανώσεων μέσω της διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη...

22.06.18 | Έτοιμοι για διασώσεις σε λίμνες και ποτάμια

Μία εντυπωσιακή επίδειξη, υπό τα βλέμματα δεκάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην...

22.06.18 | Στοίχημα η υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων

«Άνοιξε ο δρόμος» για την εφαρμογή του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων στον δήμο Ζίτσας,...

21.06.18 | Καλύπτει ελλείμματα ο «Φιλόδημος»

Σημαντικά ελλείμματα των δήμων σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης έρχεται να καλύψει το πρόγραμμα...