Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Η ενημέρωση συνεχίζεται, οι αντιδράσεις δε σταματούν

Στην Αθήνα μεταφέρεται τη Δευτέρα το θέμα των εξορύξεων των πετρελαίων στην Ήπειρο. Μετά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έξω από τη Βουλή, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ήπειρος: έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων». Εκτός από τον γενικό γραμματέα Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλο και εκπρόσωπο της εταιρίας υδρογονανθράκων, στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σαράντης Δημητριάδης, ο φυσικός –περιβαλλοντολόγος Νίκος Γιαννούλης και ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο Νικόλαος Μαρτσέκης, που ανήκουν στην ομάδα των αντιδρώντων.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά, όπου μίλησαν ο κ. Βερροιόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε. και του ΙΓΜΕ, καθηγητές πανεπιστημίου και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων.

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο» σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι και οι τελευταίες εκδηλώσεις «κατέδειξαν αφενός την έλλειψη επιχειρημάτων της κυβέρνησης και της εταιρίας (Repsol), αφετέρου έθεσαν σε μεγαλύτερη εγρήγορση τις τοπικές κοινωνίες», ενώ κατηγορεί τις δημοτικές αρχές ότι είναι σύμμαχοι της εταιρίας και των εξορύξεων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στις καλλιέργειες, τις κτηνοτροφικές και γεωργικές δραστηριότητες, αλλά και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στο μεταξύ, στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Παλιουρή, η συμμετοχή ξεπέρασε τους 60 πολίτες από διάφορες συλλογικότητες. Για πρώτη φορά συμμετείχαν πολίτες από τα Γιάννενα, οι οποίοι έκαναν γνωστό πως προχωρούν στη συγκρότηση δικής τους ομάδας και θα αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης στην πόλη για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν και δέκα πολίτες από την Άρτα, οι οποίοι επίσης θα συγκροτήσουν δική τους «Πρωτοβουλία», με κοινό στόχο να σταματήσουν οι εξορύξεις πετρελαίων στην Ήπειρο.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...