Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018
|

Ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Χωρίς την πίεση χρόνου, αλλά με την πίεση για αλλαγές και ενδυνάμωση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναμένει τις εξελίξεις στην συνένωση με τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η συνάντηση του πρύτανη Γ. Καψάλη με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ενώ τις τελευταίες ημέρες εστάλη μια ακόμη επιστολή από την πλευρά του πανεπιστημίου, που περιλαμβάνει της κοινές διαπιστώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας του ιδρύματος και τις προτάσεις της, μετά και τη συζήτηση στη Σύγκλητο.

«Είναι μια δύσκολη προσπάθεια, που όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα και τις προϋποθέσεις, ώστε να μην υπάρξει καμία έκπτωση ούτε σε ακαδημαϊκό ούτε σε άλλο επίπεδο. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα και μια μεγάλη υποχρέωση που έχουμε εγώ ως πρύτανης και συνολικά η πρυτανική αρχή, διότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για το πανεπιστήμιο, όσο δύσκολο και αν είναι», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καψάλης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν επέτρεψε να υπάρξει πίεση χρόνου στην ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής προσπάθειας. «Το χρονοδιάγραμμα αρχικά ήταν διαφορετικό, αλλά επιμείναμε και επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχουν συζητήσεις για όλα τα θέματα», τόνισε και πρόσθεσε πως από χθες απεστάλη σε όλα τα μέλη της Συγκλήτου ολόκληρη η αλληλογραφία μεταξύ της Επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα, και του υπουργείου.

 

Ικανοποίηση για Τζούφη

Στο κυβερνητικό σχήμα, ως υφυπουργός Παιδείας βρίσκεται από την Τρίτη η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Νευρολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, αποτελώντας έναν «σύμμαχο» του Ιδρύματος εντός της κυβέρνησης.

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή και χαρά για εμάς η συμμετοχή της κ. Τζούφη στο κυβερνητικό σχήμα. Οφείλω να πω ότι ήδη έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, καθώς η κ. Τζούφη, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με επισκεπτόταν και συζητούσαμε τα θέματα του πανεπιστημίου, προωθώντας κοινές λύσεις και κοινές επιδιώξεις. Χαίρομαι και είμαι απολύτως βέβαιος για την καλή συνεργασία που θα έχουμε. Άλλωστε, είναι μια συνάδελφος, που ακούει, με την οποία μπορεί κανείς να συζητήσει με ικανοποίηση και ευχαρίστηση και είναι αποτελεσματική», σημείωσε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καψάλης.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.09.18 | Κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν

Πολύτιμο χρόνο προς όφελος των δήμων και τον πολιτών κέρδισε η περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίζοντας...

22.09.18 | «Κενά αέρος» στην πτήση Ιωάννινα-Λάρνακα

Στάση αναμονής τηρείται στα Γιάννενα μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει...

22.09.18 | Απομακρύνθηκε «νεκρός» πλάτανος από το...

Στην απομάκρυνση ενός νεκρού πλατάνου στην παραλίμνιο περιοχή των Ιωαννίνων προχώρησε το πρωί της...

22.09.18 | Μια νέα εκκίνηση ο 12ος Γύρος Λίμνης

Το μήνυμα ότι ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να γίνει η ουσιαστική εκκίνηση μιας...

22.09.18 | Συνεχίζεται το κυνήγι, με εξαιρέσεις στις...

Παρατάθηκε για δύο χρόνια, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου του 2020 η χρονική διάρκεια ισχύος της απόφασης...

22.09.18 | Αναζητώντας καλύτερες συνθήκες

Νέες αφίξεις αναμένονται στις δομές προσφύγων της Ηπείρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας...

22.09.18 | Μπήκαν σκαλωσιές στην Παρηγορήτισσα

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του ιερού ναού της Παρηγορήτισσας στην Άρτα, ένα από τα...

21.09.18 | Ποιος δουλεύει για τους τουρίστες;

Στοιχεία παραδοξότητας αποτυπώνει το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για το ισοζύγιο...