Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018
|

Ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Χωρίς την πίεση χρόνου, αλλά με την πίεση για αλλαγές και ενδυνάμωση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναμένει τις εξελίξεις στην συνένωση με τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η συνάντηση του πρύτανη Γ. Καψάλη με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ενώ τις τελευταίες ημέρες εστάλη μια ακόμη επιστολή από την πλευρά του πανεπιστημίου, που περιλαμβάνει της κοινές διαπιστώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας του ιδρύματος και τις προτάσεις της, μετά και τη συζήτηση στη Σύγκλητο.

«Είναι μια δύσκολη προσπάθεια, που όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα και τις προϋποθέσεις, ώστε να μην υπάρξει καμία έκπτωση ούτε σε ακαδημαϊκό ούτε σε άλλο επίπεδο. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα και μια μεγάλη υποχρέωση που έχουμε εγώ ως πρύτανης και συνολικά η πρυτανική αρχή, διότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για το πανεπιστήμιο, όσο δύσκολο και αν είναι», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καψάλης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν επέτρεψε να υπάρξει πίεση χρόνου στην ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής προσπάθειας. «Το χρονοδιάγραμμα αρχικά ήταν διαφορετικό, αλλά επιμείναμε και επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχουν συζητήσεις για όλα τα θέματα», τόνισε και πρόσθεσε πως από χθες απεστάλη σε όλα τα μέλη της Συγκλήτου ολόκληρη η αλληλογραφία μεταξύ της Επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα, και του υπουργείου.

 

Ικανοποίηση για Τζούφη

Στο κυβερνητικό σχήμα, ως υφυπουργός Παιδείας βρίσκεται από την Τρίτη η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Νευρολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, αποτελώντας έναν «σύμμαχο» του Ιδρύματος εντός της κυβέρνησης.

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή και χαρά για εμάς η συμμετοχή της κ. Τζούφη στο κυβερνητικό σχήμα. Οφείλω να πω ότι ήδη έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, καθώς η κ. Τζούφη, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με επισκεπτόταν και συζητούσαμε τα θέματα του πανεπιστημίου, προωθώντας κοινές λύσεις και κοινές επιδιώξεις. Χαίρομαι και είμαι απολύτως βέβαιος για την καλή συνεργασία που θα έχουμε. Άλλωστε, είναι μια συνάδελφος, που ακούει, με την οποία μπορεί κανείς να συζητήσει με ικανοποίηση και ευχαρίστηση και είναι αποτελεσματική», σημείωσε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καψάλης.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.04.18 | Με ώθηση από τις αεροπορικές συνδέσεις

Ενισχυμένη από την «ώθηση», που δίνει η νέα αεροπορική σύνδεση πτήση Ιωάννινα–Λάρνακα, αλλά και την...

25.04.18 | Με αντιπολεμικό προσανατολισμό ο φετινός...

Με πολύμορφες και πολυήμερες εκδηλώσεις τιμά και φέτος το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Εργατική...

25.04.18 | «Ακτινογραφία» των έργων υποδομής στην Ήπειρο

Η Ήπειρος θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Μεταφορών και...

25.04.18 | Ώρα για έργα στη Γέφυρα Πλάκας

Την υπογραφή της σύμβασης με την τεχνική εταιρεία, που θα αναλάβει το έργο της αναστήλωσης της...

25.04.18 | Πέρα από τα συμβατά και τα ανθρώπινα

Από τις πρώτες περίπου στιγμές ενός θεατρικού έργου ξέρεις, αν αυτό που βλέπεις είναι καλό και θα...

24.04.18 | Βλέπει ευκαιρίες διασύνδεσης στην Ιαπωνία

Το μήνυμα της διασύνδεσης των πόλεων για την ανάπτυξη νέων και επιτυχημένων πρακτικών σε διάφορους...

24.04.18 | Στις 13 Μαΐου οι κάλπες στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών μπήκε και επίσημα η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, με τη Νομαρχιακή Εφορευτική...

24.04.18 | Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Αν. Τσίνας

Νέα συνάντηση με την τριμελή γραμματεία της Συνόδου των ΤΕΙ της χώρας αναμένεται να έχει ο υπουργός...