Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
|

Αποχή διαμαρτυρίας και αξιοπρέπειας

Με αποχή από τις συνεδριάσεις της διοικούσας επιτροπής του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας απαντά η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» στην υποβάθμιση του οργάνου, το οποίο συνεδριάζει αραιά και που, αλλά κυρίως χωρίς να αγγίζει τα σοβαρά θέματα της περιοχής.

Η απόφαση της αποχής από όσες συνεδριάσεις δεν έχουν στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για όσους γνωρίζουν τα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Τσίγκρος είχε εκφράσει την ενόχλησή του τόσο στις συνεδριάσεις, αλλά και με δύο επιστολές στις 5 και στις 12 Φεβρουαρίου, στις οποίες δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Τσίγκρος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες για να αιτιολογήσει την απόφαση της «Δημοκρατικής Κίνηση Μηχανικών», δηλώνοντας πως αρνείται ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής τους να είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν τον ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη νοημοσύνη τους.

«Μετά από δέκα μήνες, ακόμη περιμένουμε να δούμε κάποιο ενδιαφέρον ή έστω κάποια παρέμβαση για τα κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, αλλά και για τα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, οι οποίοι βιώνουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και όλο πιο πολλοί επιδιώκουν τη φυγή τους στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας και ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος, για να προσθέσει πως το μόνο που έγινε μετά την πρώτη επιστολή, ήταν ο ορισμός συνεδρίασης, αλλά χωρίς κάποιο ουσιώδες θέμα, παρά μόνο με προγραμματισμό δράσης, που ήδη έχει ξαναγίνει άλλες τρεις φορές.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος, σημαντικά θέματα, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, σημαντικές επενδύσεις όπως του βιοαερίου και της βιομάζας, των διοδίων, αλλά και η υποστελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου των Ιωαννίνων με τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί, θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί και να εκδοθούν προτάσεις, κάτι το οποίο δε γίνεται με κίνδυνο να επαναληφθεί το «φιάσκο» της λεωφόρου Νιάρχου, θέμα για το οποίο το ΤΕΕ/ΤΗ δεν πήρε καμία θέση.

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Κίνηση Μηχανικών» έκανε λόγο για υπεκφυγή της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου να πάρει θέση σε μείζονα ζητήματα για την περιοχή, αποδίδοντας της «εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική στάση, αντίθετα με τις πάγιες αρχές του Τεχνικού Επιμελητηρίου». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι μέλη του προεδρείου της διοίκησης εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προβάλλοντας «θέσεις» του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε τρέχοντα θέματα, που στην ουσία, όμως, είναι προσωπικές τους απόψεις, καθώς τα θέματα αυτά δεν έχουν καν συζητηθεί στη διοικούσα επιτροπή.

«Πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το θέλουμε παραγωγικό, χρήσιμο και εξωστρεφές, για να δίνει λύσεις και να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα αγωνιστούμε αυτό να το πετύχουμε», συνέχισε ο κ. Τσίγκρος και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το γεγονός το Τεχνικό Επιμελητήριο πλέον να μην καλείται πουθενά.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

24.05.18 | Σε φάση κατασκευής οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης...

Στον δήμο Ζίτσας ξεκινά η κατασκευή και λειτουργία του πρώτου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων...

24.05.18 | Φέρνει αποτέλεσμα η κοινή γραμμή

Άμεσα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη σύσταση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στα...

24.05.18 | Προκαταβολικό όχι σε απογευματινό ωράριο

Στην δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αλλά και σε ενδεχόμενη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των...

24.05.18 | Δε φτάνουν μόνο οι εγκαταστάσεις

Μια μεγάλη επένδυση, που θα δώσει τη δυνατότητα στα Γιάννενα να αποτελέσουν ξανά τη μητρόπολη της...

23.05.18 | «Άδικη η επίθεση», απαντά ο δήμος Ιωαννιτών

Έλλειψη διάθεσης συνεργασίας καταλογίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ο δήμος Ιωαννιτών στον Σύλλογο...

23.05.18 | Ιδέες για «έξυπνες πόλεις»

Έξι ομάδες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες προτάσεις και τις ιδέες τους στο τοπικό εργαστήριο City...

23.05.18 | «Δεν είναι επένδυση, αν καταστρέφει την...

Ένα πανό επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων, με το μήνυμα «No oil- Δεν είναι επένδυση, αν...

23.05.18 | Αυξάνει την πίεση για Λιμναίο Ταμείο

Τις τύχες της Παμβώτιδας στα… χέρια του επιδιώκει να πάρει ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω της δημιουργίας...