Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
|

Αποχή διαμαρτυρίας και αξιοπρέπειας

Με αποχή από τις συνεδριάσεις της διοικούσας επιτροπής του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας απαντά η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» στην υποβάθμιση του οργάνου, το οποίο συνεδριάζει αραιά και που, αλλά κυρίως χωρίς να αγγίζει τα σοβαρά θέματα της περιοχής.

Η απόφαση της αποχής από όσες συνεδριάσεις δεν έχουν στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για όσους γνωρίζουν τα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Τσίγκρος είχε εκφράσει την ενόχλησή του τόσο στις συνεδριάσεις, αλλά και με δύο επιστολές στις 5 και στις 12 Φεβρουαρίου, στις οποίες δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Τσίγκρος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες για να αιτιολογήσει την απόφαση της «Δημοκρατικής Κίνηση Μηχανικών», δηλώνοντας πως αρνείται ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής τους να είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν τον ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη νοημοσύνη τους.

«Μετά από δέκα μήνες, ακόμη περιμένουμε να δούμε κάποιο ενδιαφέρον ή έστω κάποια παρέμβαση για τα κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, αλλά και για τα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, οι οποίοι βιώνουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και όλο πιο πολλοί επιδιώκουν τη φυγή τους στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας και ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος, για να προσθέσει πως το μόνο που έγινε μετά την πρώτη επιστολή, ήταν ο ορισμός συνεδρίασης, αλλά χωρίς κάποιο ουσιώδες θέμα, παρά μόνο με προγραμματισμό δράσης, που ήδη έχει ξαναγίνει άλλες τρεις φορές.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος, σημαντικά θέματα, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, σημαντικές επενδύσεις όπως του βιοαερίου και της βιομάζας, των διοδίων, αλλά και η υποστελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου των Ιωαννίνων με τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί, θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί και να εκδοθούν προτάσεις, κάτι το οποίο δε γίνεται με κίνδυνο να επαναληφθεί το «φιάσκο» της λεωφόρου Νιάρχου, θέμα για το οποίο το ΤΕΕ/ΤΗ δεν πήρε καμία θέση.

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Κίνηση Μηχανικών» έκανε λόγο για υπεκφυγή της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου να πάρει θέση σε μείζονα ζητήματα για την περιοχή, αποδίδοντας της «εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική στάση, αντίθετα με τις πάγιες αρχές του Τεχνικού Επιμελητηρίου». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι μέλη του προεδρείου της διοίκησης εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προβάλλοντας «θέσεις» του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε τρέχοντα θέματα, που στην ουσία, όμως, είναι προσωπικές τους απόψεις, καθώς τα θέματα αυτά δεν έχουν καν συζητηθεί στη διοικούσα επιτροπή.

«Πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το θέλουμε παραγωγικό, χρήσιμο και εξωστρεφές, για να δίνει λύσεις και να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα αγωνιστούμε αυτό να το πετύχουμε», συνέχισε ο κ. Τσίγκρος και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το γεγονός το Τεχνικό Επιμελητήριο πλέον να μην καλείται πουθενά.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.02.18 | Από τον Ιούνιο πτήσεις και από Τελ Αβιβ

Με καλούς οιωνούς, και πρώτον απ’ όλους τον απροσδόκητα καλό καιρό, ξεκίνησε η αεροπορική σύνδεση...

17.02.18 | Βήματα μπροστά για την αποκατάσταση

Με ταχύτερους ρυθμούς, σε σχέση με το παρελθόν, προχωρούν οι διερευνητικές εργασίες για την...

17.02.18 | «Λουκέτο» διαμαρτυρίας στους παιδικούς

«Λουκέτο» στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς βάζουν την Τρίτη οι διοικήσεις των δήμων, οι...

17.02.18 | Τζαμάλες σε 67 γειτονιές

Με τις παραδοσιακές τζαμάλες και πολλές ακόμη εκδηλώσεις γιορτάζουν της Απόκριες τα Γιάννενα, με τα...

17.02.18 | Ήταν αποδοτική η απάτη

Άλλους 41 επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων είχε καταφέρει να εξαπατήσει η τριμελής...

17.02.18 | Κοστίζει η επούλωση των πληγών

Μία ακόμη σειρά έργων για την αποκατάσταση ζημιών, που προκλήθηκαν από πρόσφατα έντονα καιρικά...

17.02.18 | Προτεραιότητα η αποκατάσταση των...

Τη δέσμευση περιφέρειας Ηπείρου και δήμου Ιωαννιτών για συνδρομή στις εργασίες που θα απαιτηθούν...

16.02.18 | Η πίεση των μη καπνιστών αποτελεσματικότερη...

Στην πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, οκτώ χρόνια μετά την ψήφισή του, συγκλίνουν οι...