Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
|

Αποχή διαμαρτυρίας και αξιοπρέπειας

Με αποχή από τις συνεδριάσεις της διοικούσας επιτροπής του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας απαντά η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» στην υποβάθμιση του οργάνου, το οποίο συνεδριάζει αραιά και που, αλλά κυρίως χωρίς να αγγίζει τα σοβαρά θέματα της περιοχής.

Η απόφαση της αποχής από όσες συνεδριάσεις δεν έχουν στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για όσους γνωρίζουν τα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Τσίγκρος είχε εκφράσει την ενόχλησή του τόσο στις συνεδριάσεις, αλλά και με δύο επιστολές στις 5 και στις 12 Φεβρουαρίου, στις οποίες δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Τσίγκρος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες για να αιτιολογήσει την απόφαση της «Δημοκρατικής Κίνηση Μηχανικών», δηλώνοντας πως αρνείται ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής τους να είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν τον ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη νοημοσύνη τους.

«Μετά από δέκα μήνες, ακόμη περιμένουμε να δούμε κάποιο ενδιαφέρον ή έστω κάποια παρέμβαση για τα κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, αλλά και για τα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, οι οποίοι βιώνουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και όλο πιο πολλοί επιδιώκουν τη φυγή τους στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας και ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος, για να προσθέσει πως το μόνο που έγινε μετά την πρώτη επιστολή, ήταν ο ορισμός συνεδρίασης, αλλά χωρίς κάποιο ουσιώδες θέμα, παρά μόνο με προγραμματισμό δράσης, που ήδη έχει ξαναγίνει άλλες τρεις φορές.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος, σημαντικά θέματα, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, σημαντικές επενδύσεις όπως του βιοαερίου και της βιομάζας, των διοδίων, αλλά και η υποστελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου των Ιωαννίνων με τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί, θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί και να εκδοθούν προτάσεις, κάτι το οποίο δε γίνεται με κίνδυνο να επαναληφθεί το «φιάσκο» της λεωφόρου Νιάρχου, θέμα για το οποίο το ΤΕΕ/ΤΗ δεν πήρε καμία θέση.

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Κίνηση Μηχανικών» έκανε λόγο για υπεκφυγή της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου να πάρει θέση σε μείζονα ζητήματα για την περιοχή, αποδίδοντας της «εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική στάση, αντίθετα με τις πάγιες αρχές του Τεχνικού Επιμελητηρίου». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι μέλη του προεδρείου της διοίκησης εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προβάλλοντας «θέσεις» του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε τρέχοντα θέματα, που στην ουσία, όμως, είναι προσωπικές τους απόψεις, καθώς τα θέματα αυτά δεν έχουν καν συζητηθεί στη διοικούσα επιτροπή.

«Πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το θέλουμε παραγωγικό, χρήσιμο και εξωστρεφές, για να δίνει λύσεις και να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα αγωνιστούμε αυτό να το πετύχουμε», συνέχισε ο κ. Τσίγκρος και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το γεγονός το Τεχνικό Επιμελητήριο πλέον να μην καλείται πουθενά.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.08.18 | Ρέει το χρήμα από τον «ΦιλόΔημο»

Ακόμη και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ξεπερνά η ανταπόκριση των δήμων στα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι...

21.08.18 | Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

21.08.18 | «Τίποτα δε χάνουμε, πριν χαθεί»

Αισιόδοξος ότι το Γεφύρι της Πλάκας μπορεί να γεφυρώσει ξανά τον Άραχθο στο τέλος του επόμενου...

21.08.18 | Αναζητώντας τη συνέχεια του νήματος

Με στόχο την αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής των μαστόρων της πέτρας ξεκίνησε χθες το 12ήμερο...

21.08.18 | Καταγγέλλουν τακτική «πλημμύρας»

Για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου,...

21.08.18 | Σχέδια εκκένωσης συντάσσουν οι δήμοι

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, αλλά και ο...

21.08.18 | Εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με 144 κιλά κάνναβης

Έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο...

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...