Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
|
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τέσσερις δεκαετίες σε 52 φωτογραφίες

Εξέχοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας, πολιτικοί που έβαλαν τη «σφραγίδα» τους στο τοπικό γίγνεσθαι, αλλά και δημοσιογράφοι εν ώρα εργασίας, συνθέτουν τη φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Μπράτη, που αποτυπώνει, με τη ματιά του δημιουργού της, την ιστορία των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών της πόλης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των φετινών Ελευθέριων, η 12 ατομική έκθεση του ερασιτέχνη φωτογράφου Γιάννη Μπράτη, με τίτλο «40 χρόνια πολιτικοί και δημοσιογράφοι στα Γιάννενα», εγκαινιάζεται σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος».

Η έκθεση αποτελείται από 52 φωτογραφίες και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τις επισκέψεις πολιτικών της κεντρικής σκηνής, βουλευτών, πρωθυπουργών και Προέδρων της Δημοκρατίας, αλλά και της δραστηριότητας δημοσιογράφων και τοπικών αρχόντων. Ο κ. Μπράτης, εξάλλου, είναι ένας από εκείνους που ακόμη και σήμερα καταγράφει καθημερινά τις δραστηριότητες αυτές, με τη φωτογραφική του μηχανή. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην έκθεση του περιλαμβάνονται πρόσφατες φωτογραφίες, έως και το 2017, μαζί με εκείνες που χρονολογούνται από το 1978.

Το 1978 έβγαλε και την πρώτη του φωτογραφία, τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο, που επισκέφθηκε τα Γιάννενα και στη συνέχεια την Κόνιτσα.

Αστυνομικός αρχικά, ο κ. Μπράτης κατάφερε να συνδυάσει και την επαγγελματική του ιδιότητα με την αγάπη του για τη φωτογραφία από νωρίς και μάλιστα σε ένα δύσκολο πόστο. Εργαζόταν ως φωτογράφος στο γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, φωτογραφίζοντας σκηνές δυσάρεστες και μακάβριες.

«Το 1999 πήρα σύνταξη και έκτοτε μου έμεινε κουσούρι, φωτογραφίζοντας τη φύση» αναφέρει ο φωτογράφος, προσθέτοντας ότι ποτέ δε σκέφτηκε να σταματήσει να φωτογραφίζει. «Όταν αγαπάς κάτι δεν το μετανιώνεις και πετυχαίνεις», τονίζει στον Η.Α., αν και δεν μπορεί να ξεχωρίσει αγαπημένες του φωτογραφίες από την επί δεκαετίες ενασχόλησή του με το αντικείμενο.

Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε στην πατρίδα του, τη Ζάκυνθο, και στη συνέχεια ακολούθησαν εκθέσεις στα Γιάννενα, αλλά και μία έκθεση εν πλω από Ηγουμενίτσα προς Ιταλία.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, και τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τις 2 Μαρτίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και από τις 5.30 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.02.18 | Από τον Ιούνιο πτήσεις και από Τελ Αβιβ

Με καλούς οιωνούς, και πρώτον απ’ όλους τον απροσδόκητα καλό καιρό, ξεκίνησε η αεροπορική σύνδεση...

17.02.18 | Βήματα μπροστά για την αποκατάσταση

Με ταχύτερους ρυθμούς, σε σχέση με το παρελθόν, προχωρούν οι διερευνητικές εργασίες για την...

17.02.18 | «Λουκέτο» διαμαρτυρίας στους παιδικούς

«Λουκέτο» στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς βάζουν την Τρίτη οι διοικήσεις των δήμων, οι...

17.02.18 | Τζαμάλες σε 67 γειτονιές

Με τις παραδοσιακές τζαμάλες και πολλές ακόμη εκδηλώσεις γιορτάζουν της Απόκριες τα Γιάννενα, με τα...

17.02.18 | Ήταν αποδοτική η απάτη

Άλλους 41 επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων είχε καταφέρει να εξαπατήσει η τριμελής...

17.02.18 | Κοστίζει η επούλωση των πληγών

Μία ακόμη σειρά έργων για την αποκατάσταση ζημιών, που προκλήθηκαν από πρόσφατα έντονα καιρικά...

17.02.18 | Προτεραιότητα η αποκατάσταση των...

Τη δέσμευση περιφέρειας Ηπείρου και δήμου Ιωαννιτών για συνδρομή στις εργασίες που θα απαιτηθούν...

16.02.18 | Η πίεση των μη καπνιστών αποτελεσματικότερη...

Στην πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, οκτώ χρόνια μετά την ψήφισή του, συγκλίνουν οι...