Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
|
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τέσσερις δεκαετίες σε 52 φωτογραφίες

Εξέχοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας, πολιτικοί που έβαλαν τη «σφραγίδα» τους στο τοπικό γίγνεσθαι, αλλά και δημοσιογράφοι εν ώρα εργασίας, συνθέτουν τη φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Μπράτη, που αποτυπώνει, με τη ματιά του δημιουργού της, την ιστορία των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών της πόλης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των φετινών Ελευθέριων, η 12 ατομική έκθεση του ερασιτέχνη φωτογράφου Γιάννη Μπράτη, με τίτλο «40 χρόνια πολιτικοί και δημοσιογράφοι στα Γιάννενα», εγκαινιάζεται σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος».

Η έκθεση αποτελείται από 52 φωτογραφίες και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τις επισκέψεις πολιτικών της κεντρικής σκηνής, βουλευτών, πρωθυπουργών και Προέδρων της Δημοκρατίας, αλλά και της δραστηριότητας δημοσιογράφων και τοπικών αρχόντων. Ο κ. Μπράτης, εξάλλου, είναι ένας από εκείνους που ακόμη και σήμερα καταγράφει καθημερινά τις δραστηριότητες αυτές, με τη φωτογραφική του μηχανή. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην έκθεση του περιλαμβάνονται πρόσφατες φωτογραφίες, έως και το 2017, μαζί με εκείνες που χρονολογούνται από το 1978.

Το 1978 έβγαλε και την πρώτη του φωτογραφία, τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο, που επισκέφθηκε τα Γιάννενα και στη συνέχεια την Κόνιτσα.

Αστυνομικός αρχικά, ο κ. Μπράτης κατάφερε να συνδυάσει και την επαγγελματική του ιδιότητα με την αγάπη του για τη φωτογραφία από νωρίς και μάλιστα σε ένα δύσκολο πόστο. Εργαζόταν ως φωτογράφος στο γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, φωτογραφίζοντας σκηνές δυσάρεστες και μακάβριες.

«Το 1999 πήρα σύνταξη και έκτοτε μου έμεινε κουσούρι, φωτογραφίζοντας τη φύση» αναφέρει ο φωτογράφος, προσθέτοντας ότι ποτέ δε σκέφτηκε να σταματήσει να φωτογραφίζει. «Όταν αγαπάς κάτι δεν το μετανιώνεις και πετυχαίνεις», τονίζει στον Η.Α., αν και δεν μπορεί να ξεχωρίσει αγαπημένες του φωτογραφίες από την επί δεκαετίες ενασχόλησή του με το αντικείμενο.

Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε στην πατρίδα του, τη Ζάκυνθο, και στη συνέχεια ακολούθησαν εκθέσεις στα Γιάννενα, αλλά και μία έκθεση εν πλω από Ηγουμενίτσα προς Ιταλία.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, και τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τις 2 Μαρτίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και από τις 5.30 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...

14.11.18 | Να σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται

Τον κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους εισοδήματα, κυρίως από τη χορήγηση...

14.11.18 | Επιστρέφει στο Ζαγόρι ο Γ. Σουκουβέλος

«Επιστρέφει» στον δήμο Ζαγορίου ως υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος επί σειρά...

14.11.18 | «Αγκάθι» τα πνευματικά δικαιώματα

Υπερφορολόγηση, αντικαπνιστικός νόμος και πνευματικά δικαιώματα αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια»...

14.11.18 | Κάνει πρεμιέρα το ΕΣΠΑ 2021-2027

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας...

14.11.18 | Θα υπολειτουργήσει η Εφορία

Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα γίνονται οι συναλλαγές με τους πολίτες, αύριο Πέμπτη, στη Δ.Ο.Υ...

14.11.18 | Ξεκινά το έργο του τηλεελέγχου

Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Αρταίων και προέδρου της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη και της...

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...