Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
|
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τέσσερις δεκαετίες σε 52 φωτογραφίες

Εξέχοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας, πολιτικοί που έβαλαν τη «σφραγίδα» τους στο τοπικό γίγνεσθαι, αλλά και δημοσιογράφοι εν ώρα εργασίας, συνθέτουν τη φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Μπράτη, που αποτυπώνει, με τη ματιά του δημιουργού της, την ιστορία των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών της πόλης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των φετινών Ελευθέριων, η 12 ατομική έκθεση του ερασιτέχνη φωτογράφου Γιάννη Μπράτη, με τίτλο «40 χρόνια πολιτικοί και δημοσιογράφοι στα Γιάννενα», εγκαινιάζεται σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος».

Η έκθεση αποτελείται από 52 φωτογραφίες και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τις επισκέψεις πολιτικών της κεντρικής σκηνής, βουλευτών, πρωθυπουργών και Προέδρων της Δημοκρατίας, αλλά και της δραστηριότητας δημοσιογράφων και τοπικών αρχόντων. Ο κ. Μπράτης, εξάλλου, είναι ένας από εκείνους που ακόμη και σήμερα καταγράφει καθημερινά τις δραστηριότητες αυτές, με τη φωτογραφική του μηχανή. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην έκθεση του περιλαμβάνονται πρόσφατες φωτογραφίες, έως και το 2017, μαζί με εκείνες που χρονολογούνται από το 1978.

Το 1978 έβγαλε και την πρώτη του φωτογραφία, τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο, που επισκέφθηκε τα Γιάννενα και στη συνέχεια την Κόνιτσα.

Αστυνομικός αρχικά, ο κ. Μπράτης κατάφερε να συνδυάσει και την επαγγελματική του ιδιότητα με την αγάπη του για τη φωτογραφία από νωρίς και μάλιστα σε ένα δύσκολο πόστο. Εργαζόταν ως φωτογράφος στο γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, φωτογραφίζοντας σκηνές δυσάρεστες και μακάβριες.

«Το 1999 πήρα σύνταξη και έκτοτε μου έμεινε κουσούρι, φωτογραφίζοντας τη φύση» αναφέρει ο φωτογράφος, προσθέτοντας ότι ποτέ δε σκέφτηκε να σταματήσει να φωτογραφίζει. «Όταν αγαπάς κάτι δεν το μετανιώνεις και πετυχαίνεις», τονίζει στον Η.Α., αν και δεν μπορεί να ξεχωρίσει αγαπημένες του φωτογραφίες από την επί δεκαετίες ενασχόλησή του με το αντικείμενο.

Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε στην πατρίδα του, τη Ζάκυνθο, και στη συνέχεια ακολούθησαν εκθέσεις στα Γιάννενα, αλλά και μία έκθεση εν πλω από Ηγουμενίτσα προς Ιταλία.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, και τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τις 2 Μαρτίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και από τις 5.30 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.08.18 | Ρέει το χρήμα από τον «ΦιλόΔημο»

Ακόμη και τις προσδοκίες της κυβέρνησης ξεπερνά η ανταπόκριση των δήμων στα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι...

21.08.18 | Αναβάθμιση διαρκείας στις σχολικές υποδομές

Με μικρά εργοτάξια μοιάζουν τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

21.08.18 | «Τίποτα δε χάνουμε, πριν χαθεί»

Αισιόδοξος ότι το Γεφύρι της Πλάκας μπορεί να γεφυρώσει ξανά τον Άραχθο στο τέλος του επόμενου...

21.08.18 | Αναζητώντας τη συνέχεια του νήματος

Με στόχο την αναβίωση της παραδοσιακής τεχνικής των μαστόρων της πέτρας ξεκίνησε χθες το 12ήμερο...

21.08.18 | Καταγγέλλουν τακτική «πλημμύρας»

Για τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και οχημάτων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηπείρου,...

21.08.18 | Σχέδια εκκένωσης συντάσσουν οι δήμοι

Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, αλλά και ο...

21.08.18 | Εγκατέλειψαν αυτοκίνητο με 144 κιλά κάνναβης

Έμφορτο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ήταν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο...

11.08.18 | Από το κακό στο χειρότερο

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να πείσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία μετά από...