Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
|
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τέσσερις δεκαετίες σε 52 φωτογραφίες

Εξέχοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας, πολιτικοί που έβαλαν τη «σφραγίδα» τους στο τοπικό γίγνεσθαι, αλλά και δημοσιογράφοι εν ώρα εργασίας, συνθέτουν τη φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Μπράτη, που αποτυπώνει, με τη ματιά του δημιουργού της, την ιστορία των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών της πόλης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των φετινών Ελευθέριων, η 12 ατομική έκθεση του ερασιτέχνη φωτογράφου Γιάννη Μπράτη, με τίτλο «40 χρόνια πολιτικοί και δημοσιογράφοι στα Γιάννενα», εγκαινιάζεται σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος».

Η έκθεση αποτελείται από 52 φωτογραφίες και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τις επισκέψεις πολιτικών της κεντρικής σκηνής, βουλευτών, πρωθυπουργών και Προέδρων της Δημοκρατίας, αλλά και της δραστηριότητας δημοσιογράφων και τοπικών αρχόντων. Ο κ. Μπράτης, εξάλλου, είναι ένας από εκείνους που ακόμη και σήμερα καταγράφει καθημερινά τις δραστηριότητες αυτές, με τη φωτογραφική του μηχανή. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι στην έκθεση του περιλαμβάνονται πρόσφατες φωτογραφίες, έως και το 2017, μαζί με εκείνες που χρονολογούνται από το 1978.

Το 1978 έβγαλε και την πρώτη του φωτογραφία, τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο, που επισκέφθηκε τα Γιάννενα και στη συνέχεια την Κόνιτσα.

Αστυνομικός αρχικά, ο κ. Μπράτης κατάφερε να συνδυάσει και την επαγγελματική του ιδιότητα με την αγάπη του για τη φωτογραφία από νωρίς και μάλιστα σε ένα δύσκολο πόστο. Εργαζόταν ως φωτογράφος στο γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, φωτογραφίζοντας σκηνές δυσάρεστες και μακάβριες.

«Το 1999 πήρα σύνταξη και έκτοτε μου έμεινε κουσούρι, φωτογραφίζοντας τη φύση» αναφέρει ο φωτογράφος, προσθέτοντας ότι ποτέ δε σκέφτηκε να σταματήσει να φωτογραφίζει. «Όταν αγαπάς κάτι δεν το μετανιώνεις και πετυχαίνεις», τονίζει στον Η.Α., αν και δεν μπορεί να ξεχωρίσει αγαπημένες του φωτογραφίες από την επί δεκαετίες ενασχόλησή του με το αντικείμενο.

Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε στην πατρίδα του, τη Ζάκυνθο, και στη συνέχεια ακολούθησαν εκθέσεις στα Γιάννενα, αλλά και μία έκθεση εν πλω από Ηγουμενίτσα προς Ιταλία.

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, και τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τις 2 Μαρτίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και από τις 5.30 το απόγευμα έως και τις 8 το βράδυ.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

24.05.18 | Σε φάση κατασκευής οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης...

Στον δήμο Ζίτσας ξεκινά η κατασκευή και λειτουργία του πρώτου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων...

24.05.18 | Φέρνει αποτέλεσμα η κοινή γραμμή

Άμεσα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη σύσταση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στα...

24.05.18 | Προκαταβολικό όχι σε απογευματινό ωράριο

Στην δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αλλά και σε ενδεχόμενη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των...

24.05.18 | Δε φτάνουν μόνο οι εγκαταστάσεις

Μια μεγάλη επένδυση, που θα δώσει τη δυνατότητα στα Γιάννενα να αποτελέσουν ξανά τη μητρόπολη της...

23.05.18 | «Άδικη η επίθεση», απαντά ο δήμος Ιωαννιτών

Έλλειψη διάθεσης συνεργασίας καταλογίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ο δήμος Ιωαννιτών στον Σύλλογο...

23.05.18 | Ιδέες για «έξυπνες πόλεις»

Έξι ομάδες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες προτάσεις και τις ιδέες τους στο τοπικό εργαστήριο City...

23.05.18 | «Δεν είναι επένδυση, αν καταστρέφει την...

Ένα πανό επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων, με το μήνυμα «No oil- Δεν είναι επένδυση, αν...

23.05.18 | Αυξάνει την πίεση για Λιμναίο Ταμείο

Τις τύχες της Παμβώτιδας στα… χέρια του επιδιώκει να πάρει ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω της δημιουργίας...