Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018
|

Παίρνει σειρά το Ισραήλ

Σχεδόν κλεισμένη θεωρείται για τους φορείς των Ιωαννίνων η συμφωνία για τακτικές πτήσεις και από το Ισραήλ προς την πόλη, μετά την έναρξη των δρομολογίων από τη Λάρνακα της Κύπρου την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία είναι θέμα ημερών να οριστικοποιηθεί, κάτι που προέκυψε από τις επαφές που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας αντιπροσωπείας της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων στην έκθεση στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε από 6 έως 7 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Τις πτήσεις, που ενδεχομένως να ξεκινήσουν από τον Απρίλιο, θα εκτελεί η Τus Air, η οποία ήδη συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και από την Παρασκευή ξεκινά τα τακτικά της δρομολόγια προς τα Γιάννενα. Στόχος είναι η απευθείας σύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ισραήλ, ωστόσο αρχικά ενδέχεται να γίνεται ένα κυκλικό δρομολόγιο μέσω Λάρνακας, ώστε να διασφαλιστεί η πληρότητα και να μην αναλάβει εξολοκλήρου το ρίσκο η εταιρεία.

Δύο ήταν τα σημεία που έπαιξαν κομβικό ρόλο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο Ισραήλ τις προηγούμενες ημέρες. Το πρώτο και κυριότερο έχει να κάνει με το ότι τα Γιάννενα δεν αποτελούν πλέον μια άγνωστη περιοχή για τους Ισραηλινούς. «Πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι ξέρουν τα Γιάννενα ως προορισμό. Παλιότερα, όπου και να πηγαίναμε, λέγαμε ότι τα Γιάννενα είναι κοντά στην Κέρκυρα, για να καταλάβουν που βρισκόμαστε στον χάρτη της χώρας», ανέφερε στον Η.Α. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, σε ένα πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα της πρόσφατης παρουσίας στο Ισραήλ, καθώς τη Δευτέρα θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων.

Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του σε συνέντευξη τύπου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. «Η θέση της πόλης μας και του προορισμού «Ioannina» έχει αναβαθμιστεί πλέον και στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Η περιοχή μας έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια ένα αξιοθαύμαστο μερίδιο στην εγχώρια τουριστική αγορά και «ανοίγει τα φτερά της» για να κερδίσει, με αξιώσεις, τον ρόλο που της αξίζει δικαιωματικά εκτός των εθνικών συνόρων», σημείωσε.

Το δεύτερο σημείο ήταν η ικανοποίηση, που εκφράζουν οι άνθρωποι της Τus Air για τις κρατήσεις εισιτηρίων στην πτήση Λάρνακα-Ιωάννινα, πριν ακόμη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πτήσεις έως και τον Ιούνιο έχουν μια πληρότητα που ξεπερνά το 50%, χωρίς μάλιστα να πρόκειται για οργανωμένες εκδρομές, αλλά να είναι ατομικές κρατήσεις.

Οι φορείς της περιοχής συνεχίζουν την προσπάθεια και σε άλλες αγορές, όπως της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Αυστρίας, εκτιμώντας πως πλέον έχει ανοίξει για τα καλά ο… αεροδιάδρομος για τα Γιάννενα. Οι προσπάθειες δεν εντοπίζονται σε πτήσεις τσάρτερ, που ενδεχομένως αφορούν περισσότερο καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά σε τακτικές πτήσεις, διαβλέποντας την ευκαιρία τα Γιάννενα να εξελιχθούν σε έναν βασικό κόμβο για πολλές αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, λόγω και των χαμηλών τελών σε ένα από τα λίγα αεροδρόμια που παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο, αλλά και της ευκολίας διασύνδεσης με άλλους προορισμούς μετά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων.

5 / 5 (3 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

10.11.18 | Εμπόδιο η διαδικασία παραχώρησης

Βγήκαν οι… χάρτες στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, για να βρεθεί ο τρόπος να καλυφθεί το...

10.11.18 | Φρίκη για τον βιασμό 3χρονου στην «Αγία...

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ο 20χρονος Σύριος, ο οποίος συνελήφθη...

10.11.18 | Κήρυξε ανεπιθύμητους 52 Έλληνες

Μπορεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να ολοκληρώθηκε, ωστόσο το «πολεμικό» κλίμα με την...

10.11.18 | Σύντομα η επανυποβολή του φακέλου

«Ζωντανός» παραμένει για το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων ο στόχος της ένταξης της...

10.11.18 | Πρόταση για εξορθολογισμό και μειώσεις

Το θέμα των δημοτικών τελών επέλεξε για τη δεύτερη παρέμβασή της η παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» με...

10.11.18 | Συζήτησαν για την πλατεία Πάργης με τον...

Θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων πέριξ της πλατείας Πάργης,...

10.11.18 | Αποκτά όνομα και σήμα η παράταξη

Το όνομα, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι «Ήπειρος Όλων», και το σήμα της παράταξής του θα...

09.11.18 | Πικρή γεύση άφησε η εμπλοκή

Για μετά τις εκλογές παραπέμπονται οι όποιες εξελίξεις για τη δημιουργία Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου...