Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
|

Κλιμάκωση των αντιδράσεων ενόψει ψηφοφορίας

Δυναμική ήταν και στα Γιάννενα η «απάντηση» των εργαζομένων στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την προκήρυξη απεργιών, ενώ εξίσου σφοδρές αντιδράσεις αναμένονται και τη Δευτέρα, ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή.

Συγκέντρωση και πορεία με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και παλμό πραγματοποίηση το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με αφετηρία την οδό Αβέρωφ. Με συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου, αλλά και συνολικά των μέτρων που συνοδεύουν την Τρίτη αξιολόγηση από τους δανειστές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. Η κεντρική ομιλία του Εργατικού Κέντρου έγινε από την αντιπρόεδρο Αλίκη Γιώτη, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη εκπρόσωποι σωματείων και φοιτητών.
«Δεν είναι τυχαίο επομένως το χτύπημα της απεργίας που ήταν πάγιο αίτημα του κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό η ημερομηνία κατάθεση του πολυνομοσχεδίου θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και ως «εθνική γιορτή» του κεφαλαίου στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Τ. Ε. Ιωαννίνων Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.
Ικανοποίηση από τη συμμετοχή στην πορεία εκφράζουν και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, που καλούν σε ανάλογη συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις.
«Οι εκατοντάδες απεργοί των Ιωαννίνων αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, στείλανε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η πολιτική δεν θα περάσει αναίμακτα και ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πιστή στην υπηρεσία των συμφερόντων της εργοδοσίας, του ΔΝΤ και της ΕΕ, να φτωχοποιήσει και άλλο την ελληνική εργατική τάξη, θα βρει απέναντί της τον εργαζόμενο λαό», τονίζει.

Συνέχεια κινητοποιήσεων τη Δευτέρα
Κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής διοργανώνεται δεύτερος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων. Στα Γιάννενα οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σε συγκέντρωση που προγραμματίζει στις 12:30 το μεσημέρι, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στις 6 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο. Κάλεσμα στην τελευταία απευθύνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων. «Το χτύπημα στην απεργία αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που σχεδιάζουν, ένταση της καταστολής. Μας αφορά όλους. Σήμερα κυβέρνηση - αντιπολίτευση με τη συμφωνία της ΕΕ και των μονοπωλίων χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, αύριο είναι η σειρά μας να χτυπήσουν κάθε δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για τα δικαιώματά μας», αναφέρει σε ανακοίνωση η διοίκηση του Συλλόγου.
Την ίδια ημέρα εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Το ίδιο έπραξαν και οι Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθώς και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ
Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με ανακοίνωση των Aegean και η Olympic Air.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...