Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
|

Κλιμάκωση των αντιδράσεων ενόψει ψηφοφορίας

Δυναμική ήταν και στα Γιάννενα η «απάντηση» των εργαζομένων στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την προκήρυξη απεργιών, ενώ εξίσου σφοδρές αντιδράσεις αναμένονται και τη Δευτέρα, ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή.

Συγκέντρωση και πορεία με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και παλμό πραγματοποίηση το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, με αφετηρία την οδό Αβέρωφ. Με συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου, αλλά και συνολικά των μέτρων που συνοδεύουν την Τρίτη αξιολόγηση από τους δανειστές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. Η κεντρική ομιλία του Εργατικού Κέντρου έγινε από την αντιπρόεδρο Αλίκη Γιώτη, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη εκπρόσωποι σωματείων και φοιτητών.
«Δεν είναι τυχαίο επομένως το χτύπημα της απεργίας που ήταν πάγιο αίτημα του κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό η ημερομηνία κατάθεση του πολυνομοσχεδίου θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και ως «εθνική γιορτή» του κεφαλαίου στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Τ. Ε. Ιωαννίνων Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.
Ικανοποίηση από τη συμμετοχή στην πορεία εκφράζουν και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, που καλούν σε ανάλογη συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις.
«Οι εκατοντάδες απεργοί των Ιωαννίνων αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, στείλανε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτή η πολιτική δεν θα περάσει αναίμακτα και ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πιστή στην υπηρεσία των συμφερόντων της εργοδοσίας, του ΔΝΤ και της ΕΕ, να φτωχοποιήσει και άλλο την ελληνική εργατική τάξη, θα βρει απέναντί της τον εργαζόμενο λαό», τονίζει.

Συνέχεια κινητοποιήσεων τη Δευτέρα
Κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής διοργανώνεται δεύτερος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων. Στα Γιάννενα οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σε συγκέντρωση που προγραμματίζει στις 12:30 το μεσημέρι, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στις 6 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο. Κάλεσμα στην τελευταία απευθύνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων. «Το χτύπημα στην απεργία αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που σχεδιάζουν, ένταση της καταστολής. Μας αφορά όλους. Σήμερα κυβέρνηση - αντιπολίτευση με τη συμφωνία της ΕΕ και των μονοπωλίων χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, αύριο είναι η σειρά μας να χτυπήσουν κάθε δικαίωμά μας να παλεύουμε συλλογικά για τα δικαιώματά μας», αναφέρει σε ανακοίνωση η διοίκηση του Συλλόγου.
Την ίδια ημέρα εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Το ίδιο έπραξαν και οι Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθώς και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ
Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με ανακοίνωση των Aegean και η Olympic Air.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.01.18 | Η αποκατάσταση θα καθορίσει τη χρήση

Από τον βαθμό αποκατάστασης της οικίας Χουσεΐν Μπέη, γνωστής και ως Σπίτι του Δεσπότη, λόγω του ότι...

17.01.18 | Βανδαλισμός σε… επανάληψη

Στη δύσκολη διαδικασία να καθαρίσουν εκ νέου το έργο του γλύπτη και ζωγράφου Πάρι Πρέκα «Πύρρος και...

17.01.18 | Έξι μήνες μπροστά το εργοστάσιο απορριμμάτων

Σχεδόν έξι μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο...

17.01.18 | Πολυχώρος αναψυχής αντί ξενοδοχείου

Την υποβολή της πρότασης για την αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ, μέσα στο Κάστρο, μέσω ΕΣΠΑ, αποφάσισε...

16.01.18 | Μια απόφαση με «γλυκόπικρη γεύση»

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του άτυχου...

16.01.18 | Και άδεια για τον σταθμό καυσίμων

Στην τελική ευθεία και με επίσημο τρόπο μπαίνουν οι διαδικασίες εγκατάστασης των δεξαμενών καυσίμων...

16.01.18 | Επέλαση των ευέλικτων μορφών εργασίας

Διπλή ανάγνωση έχουν τα στοιχεία για τη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ναι μεν...

16.01.18 | Μια πολυλειτουργική «Σκηνή» στον Κατσικά

Ένα Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας, με τον διακριτικό τίτλο «Σκηνή», στο Πνευματικό Κέντρο του...