Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
|

Παραδόθηκε σαν καινούργιο

Στους μαθητές και τα αθλητικά σωματεία της πόλης παραδόθηκε από την δημοτική αρχή, μετά τις εργασίες «ολικής μεταμόρφωσης» που έγιναν, το κλειστό γυμναστήριο του συγκροτήματος των σχολικών μονάδων του 8ου Γενικού Λυκείου, του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου.

Το ανανεωμένο γυμναστήριο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Λιόντο και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη, οι οποίοι διαπίστωσαν από κοντά την την τεράστια αλλαγή ενός χώρου, που ήταν ακατάλληλος κι επικίνδυνος για όσους τον χρησιμοποιούσαν.
Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας, η παρέμβαση αυτή είναι ένα απτό δείγμα γραφής για την ποιότητα των έργων που παραδίδει η δημοτική αρχή, ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζεται η αποκατάσταση των γυμναστηρίων στις σχολικές μονάδες, όπως και οι παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές των σχολείων.
«Για εμάς σημασία έχει να παραδίδουμε ποιοτικά έργα. Όλοι γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο ήταν σε μια πολύ κακή κατάσταση αλλά σήμερα παραδίδουμε στους νέους της πόλης μας ένα νέο, αναβαθμισμένο γυμναστήριο χωρίς να σταματάμε εδώ καθώς στόχος μας είναι να αναβαθμιστούν όλα τα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας
Η δημοτική αρχή έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων αλλά και τη δημιουργία νέων, ενισχύοντας τις αθλητικές υποδομές και προσφέροντας διέξοδο σε χιλιάδες Γιαννιώτες που ασχολούνται με τον αθλητισμό είτε μέσω ερασιτεχνικών σωματείων, είτε μεμονωμένα όπως σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως όλες οι παρεμβάσεις είναι ενταγμένες σε έναν συνολικό σχεδιασμό.
 Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης στα γήπεδα Ανατολής και Περάματος, ενώ έπονται οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στο Πέραμα. Ταυτόχρονα, εξελίσσονται οι εργασίες σε δύο ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, στην Κιάφα και την Καλούτσιανη, ενώ ο δήμος, μαζί με την περιφέρεια Ηπείρου, θα θέσουν σε λειτουργία το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο που έχει κατασκευαστεί, η λειτουργία του οποίου θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ΕΑΝΚΙ.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο και οι οποίες είχαν να κάνουν τόσο με την μόνωση της στέγης, την ηχομόνωση και τη θέρμανση του κτιρίου όσο και με την ανακατασκευή του γηπέδου με ειδικό αντικραδασμικό υλικό.
«Είμαι ικανοποιημένος γιατί παραδίδουμε ένα χώρο αξιοπρεπή μα πάνω απ' όλα ασφαλή, για όλους όσοι γυμνάζονται σε αυτόν», υπογράμμισε ο κ. Λιόντος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στα γυμναστήρια αλλά και σε αυλές σχολείων. Στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, με τη συνεργασία των Σωματείων τοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες τεχνολογίας LED αναδεικνύοντας την σημασία των συνεργειών, όπως είπε.
Για δικαίωση μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας, έκανε λόγο, από τη μεριά της, η πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Στόχος μας είναι και τα υπόλοιπα γυμναστήρια των σχολείων να λειτουργούν όπως αυτό που παραδώσαμε σήμερα», ανέφερε η κ. Τσίλη, ευχαριστώντας καθηγητές, μαθητές, σωματεία και αθλητές για την υπομονή που έκαναν μέχρι να παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο και τονίζοντας ,παράλληλα, πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη χρήση του, προκειμένου να διατηρηθεί στην κατάσταση που είναι σήμερα.
Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα εξέφρασαν τόσο οι διευθυντές των σχολείων, όσο και εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γυμναστήριο.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | Πυρετός διεργασιών

Στροφές ανεβάζουν παρατάξεις και κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, με τις πρώτες...

26.09.18 | Τα πετρέλαια της… οργής

Έναν νέο γύρο αντιδράσεων στο θέμα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου πυροδότησε η έναρξη...

26.09.18 | «Παράλογη και αχάριστη η δημοτική αρχή»

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού...

26.09.18 | Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σύμμαχο το...

Από τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας για το θέμα του φυσικού αερίου ξεκινά ο δήμος...

26.09.18 | Προανήγγειλε διορθώσεις ο Χρ. Μαντάς

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δημοσίων ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου...

26.09.18 | Ζητά απαντήσεις για το μέλλον του ΚΕΝ

Απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΚΕΝ Άρτας και το εάν θα κλείσει οριστικά, ζητά ο...

26.09.18 | Σχολικά είδη σε 500 μαθητές

Σε πρωτοβουλία δωρεάς σχολικών ειδών σε έξι δήμους της Ηπείρου συμμετείχε με την έναρξη της...

25.09.18 | Ό,τι δεν κινείται, παραχωρείται

Στο υπερταμείο πέρασαν πολλές και σημαντικές εκτάσεις στα Γιάννενα, 57 στο σύνολο, που ναι μεν δεν...