Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
|

Παραδόθηκε σαν καινούργιο

Στους μαθητές και τα αθλητικά σωματεία της πόλης παραδόθηκε από την δημοτική αρχή, μετά τις εργασίες «ολικής μεταμόρφωσης» που έγιναν, το κλειστό γυμναστήριο του συγκροτήματος των σχολικών μονάδων του 8ου Γενικού Λυκείου, του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου.

Το ανανεωμένο γυμναστήριο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Λιόντο και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη, οι οποίοι διαπίστωσαν από κοντά την την τεράστια αλλαγή ενός χώρου, που ήταν ακατάλληλος κι επικίνδυνος για όσους τον χρησιμοποιούσαν.
Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας, η παρέμβαση αυτή είναι ένα απτό δείγμα γραφής για την ποιότητα των έργων που παραδίδει η δημοτική αρχή, ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζεται η αποκατάσταση των γυμναστηρίων στις σχολικές μονάδες, όπως και οι παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές των σχολείων.
«Για εμάς σημασία έχει να παραδίδουμε ποιοτικά έργα. Όλοι γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο ήταν σε μια πολύ κακή κατάσταση αλλά σήμερα παραδίδουμε στους νέους της πόλης μας ένα νέο, αναβαθμισμένο γυμναστήριο χωρίς να σταματάμε εδώ καθώς στόχος μας είναι να αναβαθμιστούν όλα τα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας
Η δημοτική αρχή έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων αλλά και τη δημιουργία νέων, ενισχύοντας τις αθλητικές υποδομές και προσφέροντας διέξοδο σε χιλιάδες Γιαννιώτες που ασχολούνται με τον αθλητισμό είτε μέσω ερασιτεχνικών σωματείων, είτε μεμονωμένα όπως σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως όλες οι παρεμβάσεις είναι ενταγμένες σε έναν συνολικό σχεδιασμό.
 Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης στα γήπεδα Ανατολής και Περάματος, ενώ έπονται οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στο Πέραμα. Ταυτόχρονα, εξελίσσονται οι εργασίες σε δύο ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, στην Κιάφα και την Καλούτσιανη, ενώ ο δήμος, μαζί με την περιφέρεια Ηπείρου, θα θέσουν σε λειτουργία το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο που έχει κατασκευαστεί, η λειτουργία του οποίου θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ΕΑΝΚΙ.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο και οι οποίες είχαν να κάνουν τόσο με την μόνωση της στέγης, την ηχομόνωση και τη θέρμανση του κτιρίου όσο και με την ανακατασκευή του γηπέδου με ειδικό αντικραδασμικό υλικό.
«Είμαι ικανοποιημένος γιατί παραδίδουμε ένα χώρο αξιοπρεπή μα πάνω απ' όλα ασφαλή, για όλους όσοι γυμνάζονται σε αυτόν», υπογράμμισε ο κ. Λιόντος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στα γυμναστήρια αλλά και σε αυλές σχολείων. Στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, με τη συνεργασία των Σωματείων τοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες τεχνολογίας LED αναδεικνύοντας την σημασία των συνεργειών, όπως είπε.
Για δικαίωση μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας, έκανε λόγο, από τη μεριά της, η πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Στόχος μας είναι και τα υπόλοιπα γυμναστήρια των σχολείων να λειτουργούν όπως αυτό που παραδώσαμε σήμερα», ανέφερε η κ. Τσίλη, ευχαριστώντας καθηγητές, μαθητές, σωματεία και αθλητές για την υπομονή που έκαναν μέχρι να παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο και τονίζοντας ,παράλληλα, πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη χρήση του, προκειμένου να διατηρηθεί στην κατάσταση που είναι σήμερα.
Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα εξέφρασαν τόσο οι διευθυντές των σχολείων, όσο και εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γυμναστήριο.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.06.18 | «Τρέχει» η υπόθεση του φυσικού αερίου

Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας φαίνεται να περνά η πιο άμεση ευκαιρία της Ηπείρου να τροφοδοτηθεί...

16.06.18 | 400.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές

Ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ θα διαθέσει ο δήμος Ιωαννιτών για την προμήθεια-τοποθέτηση...

16.06.18 | Πρέσινγκ στο υπουργείο Υποδομών για τους...

Καθόλου εύκολη υπόθεση δεν είναι η σύνδεση της Πρέβεζας με την Εγνατία, και ιδιαίτερα το τμήμα...

16.06.18 | Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Ξεκίνησαν, με καθυστέρηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά, οι αιτήσεις γονέων για τη φιλοξενία...

16.06.18 | Κέντρο πολιτισμού το πρώην Ξενία

«Ζωή» θα αποκτήσει ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το πρώην Ξενία στην Άρτα, καθώς υπογράφηκε από την...

16.06.18 | Βήματα μπροστά για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Σε έναν σημαντικό βαθμό έχει αρχίσει να υλοποιείται ο σχεδιασμός της διοίκησης του Νοσοκομείου...

16.06.18 | Πρώτη η Δ.Α.Κ.Ε. στους εργαζόμενους

Πρώτη δύναμη με ποσοστό 52,86%, καταλαμβάνοντας πέντε έδρες, αναδείχθηκε η Δ.Α.Κ.Ε. – Π.Γ.Ν.Ι. στις...

16.06.18 | Το βόλεϊ χρόνια δεν κοιτά

Δυναμικό παρών έδωσαν παλαίμαχοι βολεϊμπολίστες από τα Γιάννενα στο 14ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βόλεϊ...