Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
|

Παραδόθηκε σαν καινούργιο

Στους μαθητές και τα αθλητικά σωματεία της πόλης παραδόθηκε από την δημοτική αρχή, μετά τις εργασίες «ολικής μεταμόρφωσης» που έγιναν, το κλειστό γυμναστήριο του συγκροτήματος των σχολικών μονάδων του 8ου Γενικού Λυκείου, του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου.

Το ανανεωμένο γυμναστήριο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Λιόντο και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη, οι οποίοι διαπίστωσαν από κοντά την την τεράστια αλλαγή ενός χώρου, που ήταν ακατάλληλος κι επικίνδυνος για όσους τον χρησιμοποιούσαν.
Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέγκας, η παρέμβαση αυτή είναι ένα απτό δείγμα γραφής για την ποιότητα των έργων που παραδίδει η δημοτική αρχή, ενώ πρόσθεσε πως συνεχίζεται η αποκατάσταση των γυμναστηρίων στις σχολικές μονάδες, όπως και οι παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές των σχολείων.
«Για εμάς σημασία έχει να παραδίδουμε ποιοτικά έργα. Όλοι γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο ήταν σε μια πολύ κακή κατάσταση αλλά σήμερα παραδίδουμε στους νέους της πόλης μας ένα νέο, αναβαθμισμένο γυμναστήριο χωρίς να σταματάμε εδώ καθώς στόχος μας είναι να αναβαθμιστούν όλα τα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων», είπε αρχικά ο κ. Μπέγκας
Η δημοτική αρχή έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων αλλά και τη δημιουργία νέων, ενισχύοντας τις αθλητικές υποδομές και προσφέροντας διέξοδο σε χιλιάδες Γιαννιώτες που ασχολούνται με τον αθλητισμό είτε μέσω ερασιτεχνικών σωματείων, είτε μεμονωμένα όπως σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως όλες οι παρεμβάσεις είναι ενταγμένες σε έναν συνολικό σχεδιασμό.
 Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης στα γήπεδα Ανατολής και Περάματος, ενώ έπονται οι ανοιχτές εγκαταστάσεις στο Πέραμα. Ταυτόχρονα, εξελίσσονται οι εργασίες σε δύο ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, στην Κιάφα και την Καλούτσιανη, ενώ ο δήμος, μαζί με την περιφέρεια Ηπείρου, θα θέσουν σε λειτουργία το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο που έχει κατασκευαστεί, η λειτουργία του οποίου θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ΕΑΝΚΙ.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στο χώρο και οι οποίες είχαν να κάνουν τόσο με την μόνωση της στέγης, την ηχομόνωση και τη θέρμανση του κτιρίου όσο και με την ανακατασκευή του γηπέδου με ειδικό αντικραδασμικό υλικό.
«Είμαι ικανοποιημένος γιατί παραδίδουμε ένα χώρο αξιοπρεπή μα πάνω απ' όλα ασφαλή, για όλους όσοι γυμνάζονται σε αυτόν», υπογράμμισε ο κ. Λιόντος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στα γυμναστήρια αλλά και σε αυλές σχολείων. Στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, με τη συνεργασία των Σωματείων τοποθετήθηκαν νέοι λαμπτήρες τεχνολογίας LED αναδεικνύοντας την σημασία των συνεργειών, όπως είπε.
Για δικαίωση μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας, έκανε λόγο, από τη μεριά της, η πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Στόχος μας είναι και τα υπόλοιπα γυμναστήρια των σχολείων να λειτουργούν όπως αυτό που παραδώσαμε σήμερα», ανέφερε η κ. Τσίλη, ευχαριστώντας καθηγητές, μαθητές, σωματεία και αθλητές για την υπομονή που έκαναν μέχρι να παραδοθεί το κλειστό γυμναστήριο και τονίζοντας ,παράλληλα, πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη χρήση του, προκειμένου να διατηρηθεί στην κατάσταση που είναι σήμερα.
Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα εξέφρασαν τόσο οι διευθυντές των σχολείων, όσο και εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γυμναστήριο.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.03.18 | Μπήκε η υπογραφή για τις μονάδες βιοαερίου

Την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων...

17.03.18 | Σκηνικό έντασης μπροστά από το δημαρχείο

Σε αλλαγή πλάνων ανάγκασαν τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μέλη του ΚΚΕ στα Γιάννενα,...

17.03.18 | Κίνδυνος εκ των έσω για τη φέτα

Να μπει φρένο στην υπονόμευση της φέτας εκτός, αλλά και εντός των συνόρων, αρχικά, καθώς σε...

17.03.18 | 19χρονος νεκρός σε τροχαίο

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα τριών νεαρών, όταν χθες στις 3.20 τα ξημερώματα, έχασε τη ζωή του σε...

17.03.18 | Στόχος ένα πραγματικό πάρκο

Σε πραγματικό πάρκο θέλει να μετατρέψει η δημοτική αρχή το κατ’ όνομα μόνο σήμερα Πάρκο Ηρώων...

17.03.18 | Ένας Οδηγός για το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Τριαντατέσσερις χαρακτηρισμένοι παραδοσιακοί οικισμοί, 184 μνημεία κηρυγμένα από το υπουργείο...

17.03.18 | Στα Γιάννενα και το Πανευρωπαϊκό Seniors 2019

Μετά την ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Open Θαλασσίου Σκι Ανδρών-Γυναικών...

16.03.18 | Στόλος για «δύσκολες» αποστολές

Στα 45 περίπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας προστέθηκαν πρόσφατα ακόμη τρία, χάρη στη...