Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018
|

Σε τροχιά συνεδρίου το «Κίνημα Αλλαγής»

Σε τροχιά ιδρυτικού συνεδρίου μπαίνει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, καθώς στην πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στην πορεία προς το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου.

Την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών κηρύσσει με συνεδρίασή της η ΟΕΣ την Κυριακή, ενώ παράλληλα ανοίγει το μητρώο του Κινήματος Αλλαγής, με ηλεκτρονική μάλιστα πλατφόρμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Από τις 15 Ιανουαρίου και για έναν μήνα, έως τις 14 Φεβρουαρίου, θα γίνει προετοιμασία των κειμένων διαλόγου και θα ακολουθήσει προσυνεδριακός διάλογος από τις 15 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου, τόσο μέσω εκδηλώσεων ανά νομό και μεγάλο δήμο, όσο και διαδικτυακά, ενώ στις 4 Μαρτίου ορίστηκε η εκλογή συνέδρων.
Στη συνεδρίαση της ΟΕΣ, την Κυριακή, αναμένεται να αποφασιστεί το ποσοστό των συνέδρων που θα εκλεγούν, και η συγκρότηση των επιτροπών, των ομάδων εργασίας και των γραμματειών για το πρόγραμμα, τη διακήρυξη, τη διεθνή θέση της χώρας, το καταστατικό, τον προσυνεδριακό διάλογο και τα οικονομικά, με όσους θέλουν να μετάσχουν σε κάθε μία γραμματεία να πρέπει να το δηλώσουν, ενώ θα ανακοινωθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες, το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το συνέδριο και η δημιουργία του Φόρουμ Νέας Γενιάς, που αναμένεται να αναλάβει ο εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.
Αναλυτικά, οι επιτροπές και οι ομάδες εργασίας έχουν ως εξής:
- Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο (με πολιτικό υπεύθυνο τον Γιώργο Παπανδρέου)
- Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, Πολιτικές θέσεις, Προοδευτικές αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις (Γιώργος Καμίνης)
- Διακήρυξη (Νίκος Ανδρουλάκης)
- Καταστατικό (Θανάσης Θεοχαρόπουλος)
- Επικοινωνία, έμβλημα (Σταύρος Θεοδωράκης)
- Forum Νέας Γενιάς (Παύλος Χρηστίδης)
- Οικονομικών (Νίκος Σαλαγιάννης, Παναγιώτης Σιατερλής)
- Οργάνωση προσυνεδριακών εκδηλώσεων (Κώστας Ασκούνης, Παναγιώτης Βλάχος)
- Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής (Γιάννης Ραγκούσης)

Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Παράλληλα με την προσυνεδριακή διαδικασία θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τα ψηφοδέλτια, με το ενδιαφέρον στην περιοχή να είναι ζωηρότερο σε σχέση με το παρελθόν, καθώς εκτιμάται πως το «Κίνημα Αλλαγής» θα βελτιώσει τα ποσοστά του και θα μπορέσει να εκλέξει βουλευτή και στον νομό Ιωαννίνων.
Η ονοματολογία έχει ήδη ξεκινήσει και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να κινούνται, χωρίς, ωστόσο, να εκδηλώνουν ανοιχτά το ενδιαφέρον τους, καθώς θεωρούν πως είναι νωρίς για κάτι τέτοιο και υπάρχει πιθανότητα να «καούν», αλλά και γιατί ο χώρος εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ρευστός, παρά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στη θέση του επικεφαλής.
Σχεδόν σίγουρη πρέπει να θεωρείται μια υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Μιχάλη Κασσή, ο οποίος ήταν από αυτούς που στήριξαν τη Φ. Γεννηματά στην κούρσα διεκδίκησης της αρχηγίας του νέου φορέα, ενώ θέση στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να διεκδικήσει και ένας ακόμη πρώην βουλευτής, ο Θανάσης Οικονόμου.
Το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος δεν κρύβει και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος, όμως, επισήμως χαρακτηρίζει πρόωρη τη συζήτηση. «Ας στήσουμε πρώτα το μαγαζί και μετά θα δούμε ποιοι θα είναι στο ψηφοδέλτιο», περιορίστηκε να δηλώσει στον Η.Α. Ενδιαφέρον στο παρελθόν είχε εκδηλώσει και ένα ακόμη στέλεχος της δημοτικής αρχής, ο Δημήτρης Νάστος.
Η ιδέα μιας υποψηφιότητας έχει αρχίσει να ωριμάζει και στο μυαλό του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ζούμπα, ο οποίος φέρεται να έχει δημιουργήσει και έναν άτυπο πυρήνα στήριξης της υποψηφιότητάς του, στην οποία περιλαμβάνονται στελέχη της νέας γενιάς, όπως ο Χάρης Δολιώτης και ο Χάρης Λιούρης. Αδιάφορο δεν αφήνει μια υποψηφιότητα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στέφανο Σίντο.
Σε μεγάλο βαθμό, το ποιοι θα είναι σε ένα ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στον νομό, θα κριθεί και από το αν θα επιλεγεί η λογική των ισορροπιών, σε σχέση με τις υποψηφιότητες για την αρχηγία του κόμματος. Έτσι, από την ομάδα Ανδρουλάκη ως ο επικρατέστερος φαντάζει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωτήρης Ζαρμπαλάς, από την ομάδα Καμίνη ο Δημήτρης Παπαγεωργίου και από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ο Πέτρος Μπούγιας.
Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η ένταξη στο ψηφοδέλτιο μιας γυναίκας, χωρίς, όμως, να διαφαίνεται αν θα επιλεγεί κάποιο στέλεχος από όσα έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν ή θα προκριθεί ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς, με «ένσημα» ωστόσο στο κόμμα, όπως η Αγγελική Αγγέλη.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.04.18 | Μετακίνηση χωρίς Ι.Χ. το ζητούμενο

Οι βάσεις για τα Γιάννενα του μέλλοντος τέθηκαν κατά την πρώτη δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο...

21.04.18 | Εκπέμπει SOS για τα γεφύρια

Τον κίνδυνο της κατάρρευσης αντιμετωπίζουν δύο πέτρινα γεφύρια του Τσεπελόβου, έπειτα από τις...

21.04.18 | Ούτε με το υπουργείο, ούτε με την ΚΕΔΕ

Με βολές τόσο κατά του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης όσο και κατά της πλειοψηφίας της...

21.04.18 | Ζητά παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ

Για προσπάθεια εκφοβισμού όσων έχουν εκφράσει αντιρρήσεις στον σχεδιασμό για τη λειτουργία της νέας...

21.04.18 | Αυξάνει την πίεση για ελέγχους

Τα προβλήματα στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αναδείχθηκαν κατά τη συζήτηση μελών της...

21.04.18 | Στοίχημα που θα κερδηθεί

Τους 1.000 προσεγγίζουν οι εγγεγραμμένοι δημότες Ιωαννίνων στις δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας, που...

20.04.18 | Ελπιδοφόρο αύριο για τη Μεταλλουργική

Σε άμεση επαναλειτουργία της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου στοχεύει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ του ομίλου...

20.04.18 | Εν αναμονή του ελικοπτέρου

Από τη διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων εξαρτάται ο χρόνος λειτουργίας της βάσης αεροδιακομιδών του...