Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017
|

Έτοιμος δηλώνει ο δήμος Ζίτσας

Ο υψηλός βαθμός συνεργασίας και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα ενόψει του χειμώνα, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, διαπιστώθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζίτσας, όπου παράλληλα έγινε και η αξιολόγηση της κατάστασης μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Στον δήμο Ζίτσας, σοβαρές ζημιές υπήρξαν σε υποδομές, κυρίως οδικά δίκτυα, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται σε τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Μολοσσών, ενώ έχει επιδεινωθεί η κατάσταση στον επαρχιακό δρόμο στην Αετόπετρα, που διεκόπη η κυκλοφορία αργά το βράδυ της Δευτέρας και τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση της βατότητας.
«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά μπροστά μας έχουμε ολόκληρο χειμώνα και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στο επίπεδο της πρόληψης, αλλά και αποτελεσματικοί όπου απαιτηθεί να επέμβουμε», σημείωσε ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.
Τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου εξέτασαν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, χιονόπτωση και παγετός.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συντονιστικού για την άμεση ανταπόκριση και τη μέχρι τώρα αγαστή και άριστη συνεργασία. «Η συνεργασία και συνέργεια πάντοτε φέρνουν θετικά αποτελέσματα και αυτό το απέδειξε η θερινή περίοδος που, αν και ήταν δύσκολη, την αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Για την χειμερινή περίοδο ο δήμος Ζίτσας έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια 20 τόνων αλατιού, καθώς και την καταγραφή των ιδιωτών που διαθέτουν μηχανήματα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του για αποχιονισμό, ρίψεις αλατιού κ.ά.
Έγκαιρη ενημέρωση, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα στα περιστατικά και να προλαμβάνουν τα χειρότερα, ζήτησαν από την πλευρά τους ο διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού σταθμού Ιωαννίνων, επιπυραγός Φώτης Δεληγιάννης και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Κωνσταντίνος Μάντζιος, δηλώνοντας πως είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν.
Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν επίσης ο υπάλληλος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Δημοσθένης Γκοδώσης, ο Βασίλειος Παπατσίμπας από την πλευρά του στρατού, καθώς και ο εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Σωτήρης Γκόγκος.
Ο αντιδήμαρχος Περικλής Γρίβας, ο οποίος ευχαρίστησε και εκείνος, από την πλευρά του, την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη συνεργασία που είχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, επεσήμανε πως το προσωπικό του δήμου είναι σε επιφυλακή, όπως το απέδειξε και στα πρόσφατα περιστατικά, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες όταν προκύπτουν προβλήματα από έντονα καιρικά φαινόμενα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλκιβιάδης Βότσικας, και Απόστολος Χανδόλιας.Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.07.18 | Οι διεθνείς πτήσεις άνοιξαν δρόμους διαφυγής

Στον χάρτη των αεροδρομίων, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να διακινηθούν παράνομοι μετανάστες...

18.07.18 | Έρευνα για την «προτροπή» σε χρήση ιδιωτικών...

Έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όσους έγραψαν, ανάρτησαν, αλλά και δημοσίευσαν ανακοίνωση του...

18.07.18 | Ακόμη να δουν το χρώμα του χρήματος

Απλήρωτοι, σε πολλές περιπτώσεις ανασφάλιστοι και χωρίς τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ταμείο...

18.07.18 | Μάζευαν παράνομα τσάι του βουνού

Περίπου 60 κιλά τσάι του βουνού, που είχε συλλεχθεί και εκριζωθεί, εντόπισαν αστυνομικοί του...

18.07.18 | Συνεχής διάλογος με στόχο τις αλλαγές

Συνεχής θα είναι ο διάλογος ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέχρι την...

18.07.18 | «Χρυσοί» Ηπειρώτες στο Πανελλήνιο Στίβου

Χρυσός Πρωταθλητής Ελλάδας, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παππάς στο...

18.07.18 | Νέες νοηματοδοτήσεις στην αρχαία κληρονομιά

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έληξε το Ομαδικό-Αναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης, τόσο για τους...

17.07.18 | «Συμβιβαστικές λύσεις» για το νέο...

Σε αναζήτηση της χρυσής τομής βρίσκονται υπουργείο Παιδείας, πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Τ.Ε.Ι....