Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017
|

Έτοιμος δηλώνει ο δήμος Ζίτσας

Ο υψηλός βαθμός συνεργασίας και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα ενόψει του χειμώνα, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, διαπιστώθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζίτσας, όπου παράλληλα έγινε και η αξιολόγηση της κατάστασης μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Στον δήμο Ζίτσας, σοβαρές ζημιές υπήρξαν σε υποδομές, κυρίως οδικά δίκτυα, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται σε τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Μολοσσών, ενώ έχει επιδεινωθεί η κατάσταση στον επαρχιακό δρόμο στην Αετόπετρα, που διεκόπη η κυκλοφορία αργά το βράδυ της Δευτέρας και τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση της βατότητας.
«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά μπροστά μας έχουμε ολόκληρο χειμώνα και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στο επίπεδο της πρόληψης, αλλά και αποτελεσματικοί όπου απαιτηθεί να επέμβουμε», σημείωσε ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.
Τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου εξέτασαν τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, χιονόπτωση και παγετός.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συντονιστικού για την άμεση ανταπόκριση και τη μέχρι τώρα αγαστή και άριστη συνεργασία. «Η συνεργασία και συνέργεια πάντοτε φέρνουν θετικά αποτελέσματα και αυτό το απέδειξε η θερινή περίοδος που, αν και ήταν δύσκολη, την αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Για την χειμερινή περίοδο ο δήμος Ζίτσας έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια 20 τόνων αλατιού, καθώς και την καταγραφή των ιδιωτών που διαθέτουν μηχανήματα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του για αποχιονισμό, ρίψεις αλατιού κ.ά.
Έγκαιρη ενημέρωση, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα στα περιστατικά και να προλαμβάνουν τα χειρότερα, ζήτησαν από την πλευρά τους ο διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού σταθμού Ιωαννίνων, επιπυραγός Φώτης Δεληγιάννης και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Κωνσταντίνος Μάντζιος, δηλώνοντας πως είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν.
Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν επίσης ο υπάλληλος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Δημοσθένης Γκοδώσης, ο Βασίλειος Παπατσίμπας από την πλευρά του στρατού, καθώς και ο εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Σωτήρης Γκόγκος.
Ο αντιδήμαρχος Περικλής Γρίβας, ο οποίος ευχαρίστησε και εκείνος, από την πλευρά του, την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη συνεργασία που είχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, επεσήμανε πως το προσωπικό του δήμου είναι σε επιφυλακή, όπως το απέδειξε και στα πρόσφατα περιστατικά, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες όταν προκύπτουν προβλήματα από έντονα καιρικά φαινόμενα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλκιβιάδης Βότσικας, και Απόστολος Χανδόλιας.Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.03.18 | Μπήκε η υπογραφή για τις μονάδες βιοαερίου

Την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων...

17.03.18 | Σκηνικό έντασης μπροστά από το δημαρχείο

Σε αλλαγή πλάνων ανάγκασαν τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ μέλη του ΚΚΕ στα Γιάννενα,...

17.03.18 | Κίνδυνος εκ των έσω για τη φέτα

Να μπει φρένο στην υπονόμευση της φέτας εκτός, αλλά και εντός των συνόρων, αρχικά, καθώς σε...

17.03.18 | 19χρονος νεκρός σε τροχαίο

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα τριών νεαρών, όταν χθες στις 3.20 τα ξημερώματα, έχασε τη ζωή του σε...

17.03.18 | Στόχος ένα πραγματικό πάρκο

Σε πραγματικό πάρκο θέλει να μετατρέψει η δημοτική αρχή το κατ’ όνομα μόνο σήμερα Πάρκο Ηρώων...

17.03.18 | Ένας Οδηγός για το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Τριαντατέσσερις χαρακτηρισμένοι παραδοσιακοί οικισμοί, 184 μνημεία κηρυγμένα από το υπουργείο...

17.03.18 | Στα Γιάννενα και το Πανευρωπαϊκό Seniors 2019

Μετά την ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Open Θαλασσίου Σκι Ανδρών-Γυναικών...

16.03.18 | Στόλος για «δύσκολες» αποστολές

Στα 45 περίπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας προστέθηκαν πρόσφατα ακόμη τρία, χάρη στη...