Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017
|

Χωρίς τέλος η διακίνηση λαθρομεταναστών

Βασικός κόμβος διακίνησης λαθρομεταναστών παραμένει η περιοχή της Ηπείρου, όπως αυτό αποτυπώνεται και στα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες τον Νοέμβριο.

Σε σύνολο 928 συλλήψεων, οι 743 αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, εκ των οποίων πέντε διακινητές. Η σημαντικότερη υπόθεση αφορούσε την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά παράτυπους μετανάστες από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων. Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν από τον Μάιο του 2017 και είχε διακινήσει πάνω από 180 παράνομους μετανάστες, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη, που ανέρχονται περίπου στα 90.000 ευρώ. Για την υπόθεση αυτή έγιναν έντεκα συλλήψεις.
Αρκετές, για έναν ακόμη μήνα, ήταν και οι συλλήψεις για ναρκωτικά, όπως και οι ποσότητες που κατασχέθηκαν. Σε είκοσι υποθέσεις, συνελήφθησαν 26 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Συνολικά, κατασχέθηκαν 787 κιλά και 980,02 γραμμάρια κάνναβης, 40,5 γραμμάρια ηρωίνης, 22,1 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο δενδρύλλια κάνναβης.
Τον Νοέμβριο εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση ληστείας, μία υπόθεση απάτης, οκτώ υποθέσεις κλοπών–διαρρήξεων, εννέα υποθέσεις όπλων, τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας, δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου και μία υπόθεση παρεμπορίου.
Συνελήφθησαν εννέα άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, οκτώ για κλοπές-διαρρήξεις, ένα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, τρία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, τέσσερα για πλαστογραφίες, 20 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία και σωματικές βλάβες, ένα για ενδοοικογενειακή βία, 32 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), 13 για παράνομη βία, τρία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, δύο για παρεμπόριο, 14 για διατάραξη οικιακής ειρήνης, 17 για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, και 21 για διάφορα αδικήματα του ποινικού κώδικα και των ειδικών ποινικών νόμων (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος κ.λπ.).
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια, ένας γεμιστήρας, τρία μαχαίρια, 169 φυσίγγια, τρεις ζυγαριές, 240 πακέτα λαθραία τσιγάρα, τρία ανευρεθέντα οχήματα, 7.485,9 ευρώ, δέκα λίρες Ιρλανδίας, 2.500 κορώνες Ισλανδίας και 1.000 λεκ Αλβανίας.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.07.18 | Οι διεθνείς πτήσεις άνοιξαν δρόμους διαφυγής

Στον χάρτη των αεροδρομίων, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να διακινηθούν παράνομοι μετανάστες...

18.07.18 | Έρευνα για την «προτροπή» σε χρήση ιδιωτικών...

Έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όσους έγραψαν, ανάρτησαν, αλλά και δημοσίευσαν ανακοίνωση του...

18.07.18 | Ακόμη να δουν το χρώμα του χρήματος

Απλήρωτοι, σε πολλές περιπτώσεις ανασφάλιστοι και χωρίς τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ταμείο...

18.07.18 | Μάζευαν παράνομα τσάι του βουνού

Περίπου 60 κιλά τσάι του βουνού, που είχε συλλεχθεί και εκριζωθεί, εντόπισαν αστυνομικοί του...

18.07.18 | Συνεχής διάλογος με στόχο τις αλλαγές

Συνεχής θα είναι ο διάλογος ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέχρι την...

18.07.18 | «Χρυσοί» Ηπειρώτες στο Πανελλήνιο Στίβου

Χρυσός Πρωταθλητής Ελλάδας, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παππάς στο...

18.07.18 | Νέες νοηματοδοτήσεις στην αρχαία κληρονομιά

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έληξε το Ομαδικό-Αναλυτικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης, τόσο για τους...

17.07.18 | «Συμβιβαστικές λύσεις» για το νέο...

Σε αναζήτηση της χρυσής τομής βρίσκονται υπουργείο Παιδείας, πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Τ.Ε.Ι....