Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017
|

Χωρίς τέλος η διακίνηση λαθρομεταναστών

Βασικός κόμβος διακίνησης λαθρομεταναστών παραμένει η περιοχή της Ηπείρου, όπως αυτό αποτυπώνεται και στα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες τον Νοέμβριο.

Σε σύνολο 928 συλλήψεων, οι 743 αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, εκ των οποίων πέντε διακινητές. Η σημαντικότερη υπόθεση αφορούσε την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά παράτυπους μετανάστες από την Αλβανία στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων. Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν από τον Μάιο του 2017 και είχε διακινήσει πάνω από 180 παράνομους μετανάστες, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη, που ανέρχονται περίπου στα 90.000 ευρώ. Για την υπόθεση αυτή έγιναν έντεκα συλλήψεις.
Αρκετές, για έναν ακόμη μήνα, ήταν και οι συλλήψεις για ναρκωτικά, όπως και οι ποσότητες που κατασχέθηκαν. Σε είκοσι υποθέσεις, συνελήφθησαν 26 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Συνολικά, κατασχέθηκαν 787 κιλά και 980,02 γραμμάρια κάνναβης, 40,5 γραμμάρια ηρωίνης, 22,1 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο δενδρύλλια κάνναβης.
Τον Νοέμβριο εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση ληστείας, μία υπόθεση απάτης, οκτώ υποθέσεις κλοπών–διαρρήξεων, εννέα υποθέσεις όπλων, τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας, δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου και μία υπόθεση παρεμπορίου.
Συνελήφθησαν εννέα άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, οκτώ για κλοπές-διαρρήξεις, ένα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, τρία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, τέσσερα για πλαστογραφίες, 20 για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία και σωματικές βλάβες, ένα για ενδοοικογενειακή βία, 32 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), 13 για παράνομη βία, τρία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, δύο για παρεμπόριο, 14 για διατάραξη οικιακής ειρήνης, 17 για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, και 21 για διάφορα αδικήματα του ποινικού κώδικα και των ειδικών ποινικών νόμων (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος κ.λπ.).
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια, ένας γεμιστήρας, τρία μαχαίρια, 169 φυσίγγια, τρεις ζυγαριές, 240 πακέτα λαθραία τσιγάρα, τρία ανευρεθέντα οχήματα, 7.485,9 ευρώ, δέκα λίρες Ιρλανδίας, 2.500 κορώνες Ισλανδίας και 1.000 λεκ Αλβανίας.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Σύμμαχος για το Πάρκο Πολιτισμού

Μια πλήρη εικόνα για τις δράσεις και τους στόχους του δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την ανάδειξη...

16.10.18 | Μιας συνεργασίας… μύρια έπονται

Θρυαλλίδα εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα του δήμου Ζίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση της...

16.10.18 | Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μ. Ελισάφ

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ιωαννιτών στις εκλογές του Μαΐου θα ανακοινώσει σήμερα ο...

16.10.18 | Ένταση, παρά τη χορήγηση 60.000 ευρώ

Με φωνές και εντάσεις ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου,...

16.10.18 | Ώρα για επίσημη παρουσίαση

Με επίσημο τελετουργικό στην αρχαία Δωδώνη το πρωί και παρουσίαση το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

16.10.18 | Νίκη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στο τοπικό...

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στην πρεμιέρα του...

16.10.18 | «Η μουσική στη σχολική ζωή»

Η 2η προσυνεδριακή ημερίδα του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

13.10.18 | Δημοπρατείται η ανακατασκευή

Στον «αέρα» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων βρίσκεται από σήμερα η διακήρυξη...