Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017
|

Με την ευχή να βρει πολλούς παραλήπτες

Μπορεί ένα νέο παιδί, που δεν έχει συμπληρώσει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του και το πιθανότερο είναι να μην έχει γνωρίσει ακόμη τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, να γράψει ένα αισθηματικό μυθιστόρημα;

Την απάντηση τη δίνει ο Νίκος Αντωνίου, με «Το Γράμμα» του, το πρώτο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή και παρουσιάστηκε σε μια όμορφη εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής». Μία δυνατή ιστορία αγάπης, που, όμως, δε μένει στον παιδικό έρωτα του Πέτρου για την Ξένια και στη δεύτερη ευκαιρία που του δίνεται για να εκφράσει τα αισθήματά του, αλλά φιλοδοξεί να περάσει και άλλα μηνύματα.
«Ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο χρόνος, αλλά ακόμη κι αυτός δε σημαίνει απολύτως τίποτα μπροστά στη δύναμη της αγάπης, που είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη», ανέφερε, στη διάρκεια της παρουσίασης, ο ίδιος ο συγγραφέας, μιλώντας για όλα αυτά που προσπαθεί να περάσει μέσα από το βιβλίο του ενώ αποκάλυψε πως έχει και κάποια αυτοβιογραφικά στοιχεία, καθώς ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, ο Πέτρος, φέρει πολλά χαρακτηριστικά του ίδιου.
«Ξυπόλητο πρίγκιπα σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, με μόνο του εφόδιο την πένα του», χαρακτήρισε η ποιήτρια Νόνη Σταματέλου τον Νίκο Αντωνίου, ο οποίος ήταν μαθητής της στο 7ο Λύκειο, κάνοντας αναφορά στο νεαρό της ηλικίας του και στο θάρρος του να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, ένα παιδί μόλις 19 ετών.
Για τη συγκίνηση που βγάζει «Το Γράμμα» στον αναγνώστη, μέσα από τις καλογραμμένες σελίδες του που διαπνέονται από το αφηγηματικό ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του νεαρού συγγραφέα, έκανε λόγο η φιλόλογος Ελένη Ζωγράφου, επισημαίνοντας πως το νόημα του βιβλίου μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση «Ό,τι αξίζει ,ακούγεται σιωπηλά και ό,τι αγαπιέται, δε χάνεται ποτέ».
Ο Νίκος Αντωνίου, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου του, το οποίο θα είναι επίσης ένα αισθηματικό μυθιστόρημα, ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του, αλλά και όσους στάθηκαν αρωγοί για την υλοποίηση των ονείρων του, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στα εμπόδια και τις δυσκολίες - εξωτερικές και εσωτερικές- μέχρι την έκδοση του βιβλίου.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από «Το Γράμμα» ανέγνωσε μεταξύ των ομιλιών ο διαχειριστής του «My Realm Of Books» Γιάννης Δάφλος, ενώ στα Γιάννενα ταξίδεψε και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του εκδοτικού οίκου «Πνοή» Κάκια Ξυδή, που αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον συγγραφέα και στην πρώτη του ολοκληρωμένη συγγραφική απόπειρα.
Την εκδήλωσε συντόνισε ο δημοσιογράφος-ποιητής Μίλτος Γήτας, ο οποίος συνόδευσε με όμορφες ευχές την είσοδο του Νίκου Αντωνίου, μαθητή του στο τμήμα δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στον κόσμο των συγγραφέων.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.10.18 | «Κλειδί» η συγκροτημένη ανάπτυξη των...

«Έχω δει άνδρες να κλαίνε φεύγοντας. Όταν μάλιστα βρίσκονται σε έναν τόπο όπως το φαράγγι του...

18.10.18 | Απειλή εξαφάνισης για τις άγριες ορχιδέες...

Υπό διαρκή απειλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η άγρια ορχιδέα της Πίνδου, λόγω της ανεξέλεγκτης...

18.10.18 | Και νύχτα, και χωρίς άδεια

Για μία σειρά παραβάσεων του νόμου περί θήρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου, που...

18.10.18 | «Πυξίδα» ανάπτυξης έως το 2019

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η μεταποίηση και ο τουρισμός είναι οι βασικοί άξονες του...

18.10.18 | Διανομή κάδων κομποστοποίησης κήπου

Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης θα εφαρμόσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμος Αρταίων με στόχο...

18.10.18 | Οι οδοντίατροι της… νέας εποχής

Με περισσότερους από 160 έγκριτους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεκινά σήμερα στα...

18.10.18 | Πανηπειρωτική Οικογιορτή για δεύτερη χρονιά

Στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή έως και την...

17.10.18 | Με προγραμματικό λόγο και απαντήσεις

Τα ανεξάρτητα χαρακτηριστικά της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» υπερτόνισε χθες ο επικεφαλής της...