Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017
|

Με την ευχή να βρει πολλούς παραλήπτες

Μπορεί ένα νέο παιδί, που δεν έχει συμπληρώσει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του και το πιθανότερο είναι να μην έχει γνωρίσει ακόμη τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, να γράψει ένα αισθηματικό μυθιστόρημα;

Την απάντηση τη δίνει ο Νίκος Αντωνίου, με «Το Γράμμα» του, το πρώτο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή και παρουσιάστηκε σε μια όμορφη εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής». Μία δυνατή ιστορία αγάπης, που, όμως, δε μένει στον παιδικό έρωτα του Πέτρου για την Ξένια και στη δεύτερη ευκαιρία που του δίνεται για να εκφράσει τα αισθήματά του, αλλά φιλοδοξεί να περάσει και άλλα μηνύματα.
«Ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο χρόνος, αλλά ακόμη κι αυτός δε σημαίνει απολύτως τίποτα μπροστά στη δύναμη της αγάπης, που είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη», ανέφερε, στη διάρκεια της παρουσίασης, ο ίδιος ο συγγραφέας, μιλώντας για όλα αυτά που προσπαθεί να περάσει μέσα από το βιβλίο του ενώ αποκάλυψε πως έχει και κάποια αυτοβιογραφικά στοιχεία, καθώς ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, ο Πέτρος, φέρει πολλά χαρακτηριστικά του ίδιου.
«Ξυπόλητο πρίγκιπα σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, με μόνο του εφόδιο την πένα του», χαρακτήρισε η ποιήτρια Νόνη Σταματέλου τον Νίκο Αντωνίου, ο οποίος ήταν μαθητής της στο 7ο Λύκειο, κάνοντας αναφορά στο νεαρό της ηλικίας του και στο θάρρος του να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, ένα παιδί μόλις 19 ετών.
Για τη συγκίνηση που βγάζει «Το Γράμμα» στον αναγνώστη, μέσα από τις καλογραμμένες σελίδες του που διαπνέονται από το αφηγηματικό ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του νεαρού συγγραφέα, έκανε λόγο η φιλόλογος Ελένη Ζωγράφου, επισημαίνοντας πως το νόημα του βιβλίου μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση «Ό,τι αξίζει ,ακούγεται σιωπηλά και ό,τι αγαπιέται, δε χάνεται ποτέ».
Ο Νίκος Αντωνίου, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου του, το οποίο θα είναι επίσης ένα αισθηματικό μυθιστόρημα, ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του, αλλά και όσους στάθηκαν αρωγοί για την υλοποίηση των ονείρων του, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στα εμπόδια και τις δυσκολίες - εξωτερικές και εσωτερικές- μέχρι την έκδοση του βιβλίου.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από «Το Γράμμα» ανέγνωσε μεταξύ των ομιλιών ο διαχειριστής του «My Realm Of Books» Γιάννης Δάφλος, ενώ στα Γιάννενα ταξίδεψε και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του εκδοτικού οίκου «Πνοή» Κάκια Ξυδή, που αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον συγγραφέα και στην πρώτη του ολοκληρωμένη συγγραφική απόπειρα.
Την εκδήλωσε συντόνισε ο δημοσιογράφος-ποιητής Μίλτος Γήτας, ο οποίος συνόδευσε με όμορφες ευχές την είσοδο του Νίκου Αντωνίου, μαθητή του στο τμήμα δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στον κόσμο των συγγραφέων.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.07.18 | «Αναζωογονήθηκε» το αεροδρόμιο

Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκίνησε το καλοκαίρι για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, καθώς οι αριθμοί...

21.07.18 | Πολιτικός δάκτυλος πίσω από το πρόστιμο στο...

Πολιτικό δάκτυλο πίσω από το επαπειλούμενο πρόστιμο κατά του Γηροκομείου Ιωαννίνων για λαθρεμπορία,...

21.07.18 | Πλάνο τριετίας για το φυσικό αέριο στην...

Τη σύνδεση περισσότερων οικιακών και εμπορικών πελατών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου προβλέπει...

21.07.18 | Καύση ναρκωτικών από το Τμήμα Ασφάλειας...

Περισσότεροι από 1,6 τόνοι κάνναβης και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είχαν...

21.07.18 | Βραβεία και χρυσές διακρίσεις για την...

Για ακόμη μια χρονιά, η «Πίνδος» διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο για την εξαιρετική ποιότητα και τη...

21.07.18 | Στον σωστό δρόμο το ελληνικό κρασί

Με δυναμικό τρόπο διεκδικεί το ελληνικό κρασί τον χώρο που του αναλογεί στις διεθνείς αγορές, με...

21.07.18 | Νέα προγραμματική με τριετή διάρκεια

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η διοίκηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων...

21.07.18 | «Παράξενο Ζευγάρι» σε Γιάννενα και Πρέβεζα

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Νηλ Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι», σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου...